Keskustelut Metsänomistus Metsäpalstan hinnasta

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 103)
 • Metsäpalstan hinnasta

  Moroo!

  On arvioitu metsätila ja käypä arvo on noin 20 000 eur.
  Hyvä sijainti kulkuyhteyksineen, muutama kilometri
  kaupungilta. 12,9 ha.

  Montako prosenttia ylöspäin kipuaa yleensä myyntihinta?
  Onko tarjouskilpailu hyvä keino?
  Eräs vastaavan palstan myyjä myi 27 000 eurolla.

  Voi tuota verotusta…

  t. J.S

 • pikkutukki

  Jeessi ! Löytyykö metsäverkosta kasvuprosentti valmiiksi laskettuna ? Omasta en hoksinut , pitääkö laskea itse ?

  Puuki

  Kasvu% on paras pienikokoisessa metsässä. Taimikossa se saattaa olla kymmeniä %:ja.

  Kaataja Kaataja

  Meilläpäin kun käyvän arvon kertoo 1,8, niin ollaan kärkitaistoissa. Ei välttämättä vielä pääse kaupoille, mutta ei ole kaukanakaan..

  Tikkula

  Eli aukon ku istutat kasvu nousee 100%?

  jees h-valta

  Pikkutukki, kyllä minulla ainakin on kun menee metsäsuunnitelman etusivulle. Siellä oikeassa yläkulmassa on vuotuiset kasvuprosentit tilakohtaisesti. Valitettavasti omassani en vain saa tietoja nyt auki vaan ainoastaan kasvuprossa näkyy. Eikä tuo esim. 23%:ia ole mikään taimikon kasvuprosentti vaan ensiharvennukselle siinä tarjousta juuri eilen pyytelin. Toki muun kaupanteon yhteydessä oli puhe mutta lupasi käydä kurkkaamassa hetimain alkuvuodesta. Kiireellisenä se kyllä myös näkyy kohdassa kiireelliset hakkuut joka on siinä vieressä ylhäällä näkymässä. Sitäkään en nyt saa auki.

  Jätkä

  Jos puuta on 100 kuutiota /ha, niin 23: kuution vuosikasvu on mahdollisuuksien rajoissa, jos pohja on OMT ja metsä kunnossa.

  kuitenkin silloin, kun puuta on 300 kuutiota /ha, on turhaa unelmoida 23 %:n lisäkasvusta.

  Jeessi kerskuu omistavansa suurimmaksi osaksi päätehakkuukunnossa olevaa hoidettua tukkipuustoa, joissa kyllä periaatteessa vuosikasvu jää poikkeuksetta muutamaan prosenttiin.

  Tuntuu ihmeelliseltä, että joku on käsittänyt metsän kasvavan tuollaisa vauhteja. Yksi vaihtoehto on tietenkin se, että menetelmä, jolla Jeessin metsät on suunniteltu, on tehnyt valtavan virheen, taikka sitten hän ei ole osannut lukea sitä oikein.

  Puu Hastelija

  Metsikön kasvu seuraavan 10v aikana? 😁

  Puuki

  23 % on  ihan tavallinen kasvu%  eh-kokoiselle metsälle . Eihän se pelkkä % kerro vielä yhtään mitään jos ei ilmoiteta mistä  %:t on otettu ( eli mihin verrataan ja mitä).  Arvokasvu% on se tärkein %-luku mo:n kannalta.

   

  jees h-valta

  EDIT ensiharvennukselle menevästä tilasta on kyse. EDIT Se että olen pääasiassa tehnyt päätehakkuita johtuu vain ja ainoastaan monipuolisesta tilarakenteesta. Kun kaikkia löytyy on lähes aina valmista metsää myös päätehakkuuseen. Mutta nyt kun olen todennut ettei täällä vedä niinkään päätehakkuut yritän houkutella toimintaa metsiini välillä harvennuksilla. Josta juurikin eilenkin tein kaupat noin viidelle ha:lle. Lisää seuraa jahka edetään katsannoissa. Mutta Puukinkaan kommenttia että mihin verrataan oikeen ymmärrä.  Jos vuosikasvua haetaan kait silloin on vertailussa edelliseen vuoteen kasvun määrä. Näin minä ainakin tuon käsitän. Minusta jokaisen vuoden kasvu on arvokasvua koska kuutiot lisääntyy. Ainahan joka kuutiolle arvonsa löytyy.

  Jätkä

  ”23 % on  ihan tavallinen kasvu%  eh-kokoiselle metsälle . Eihän se pelkkä % kerro vielä yhtään mitään jos ei ilmoiteta mistä  %:t on otettu ( eli mihin verrataan ja mitä).  Arvokasvu% on se tärkein %-luku mo:n kannalta.”

  -Jeessi kyllä antaa ymmärtää, että hänellä koko tilan lisäkasvu on 23% ja päätehakkuuta odottavaa ja siihen menevää tukkimetsää on vaikka kuinka ja paljon.

  EDIT

  keväällä istutettu taimikko on kasvanut syksyyn mennessä yli 100 %, mutta koko hehtaarin lisäkasvu mahtuu yhteen jätesäkkiin.
  <div class=”comment__text js-discussion-text”>

   

  </div>

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 103)