Keskustelut Metsänomistus Metsät /sijoitusrahastot

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 199)
 • Metsät /sijoitusrahastot

  Merkitty: 

  Näissä tärkeintä on voiton maksimointi.Samalla metsämme voivat päätyä minnepäin maailmaa tahansa.Näissähän käsittääkseni verotuskin on keveämpää.Metsävähennys samaa kuin yksityisillä.

  Kohta siis metsämme kuten monet muutkin täälltä on myyty ulkomaiseen omistukseen.Mikä meitä suomalaisi vaivaa emmekö osaa olla ylpeitä omastamme.Tällä menolla meitä ei ole.Toivotavasti metsämme ja maaomistuksemme jatkossa säilytetään itsellämme.

  Mitä mieltä vai eikö väliä.

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Voidaan katsoa missä ollaan 5 v päästä! 🙂

  Tulevaisuuden aloina pitäisin myös mm. terveysalaa ja ruoka-alaa. Myös maantieteellinen hajautus vaikka rahastojen kautta voisi olla hyvä, kun kasvua on muualla enemmän, mutta se vaatii perehtymistä. Kommunistien valtioita koetan vältellä – niitä tulee helposti mukaan ellei katso mitä rahasto on syönyt.

  OST:ssä osingot pysyvät sisällä ja tapahtumista löytyy kirjanpito.

  Puuki

  Vedon voisi tehdä   TWR:n seuraamisen avulla  jolloin uudestaan sijoituksia ei tarvitsisi seurata erikseen.  Miten olisi lyhyempi aika ?  vaikka 2 vuotta . Voisin olla mukana EQ:n yhdyskuntarahastolla. (Muistaakseni se nimi on tuo nykyään) .

  TTL

  Tarkasteluajan lyhetessä satunnaisuus tietysti lisääntyy.

  Mutta korotan vastuuni kahteen päivälliseen juomineen. Tarkasteluaika 5 vuotta. A.J. yksi ja Puuki yksi?

  Puuki

  Söisin mielellään sen ilmasen päivällisen jo parin vuoden päästä.  TTL nokittaa omaa panostaan vaikka muut ei ole ensimmäistäkään vielä hyväksyneet tai ainakaan korottaneet  🙂 ??

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Siis se, jolla on pienin sijoitussalkun arvon nousuprosentti, maksaa päivälliset, jos ei olla mullan alla tai holhouksen alla. Jotenkin oman pääoman lisäykset pitäisi tässä vähentää, mutta onnistunee jotenkin.

  TTL

  Alkuperäinen tarjous siis A.J.:n esittämään salkkuun.

  Ihan teknisesti:  TTL OMXH25 indeksirahasto 19.7.2021-19.7.2026 kokonaistuotto, A.J. tässä ketjussa esitetty salkku 19.7.2021-19.7.2026 kokonaistuotto.

  Pidän TTL-vaihtoehdon laskentaa aika selkeänä. No, kaikkeahan voi tapahtua… A.J.-vaihtoehdossa osingot, ulosostot yms saa sijoittaa edelleen haluamallaan tavalla.

  TTL

  Niin, ja alhaisemman kokonaistuoton saanut maksaa päivälliset.

  Puuki

  Ok. nyt ymmärsin sen korotuksen.  Mutta voin hyvin jäädä poiskin vedonlyönnistä koska en seuraa osakkeiden arvoja säännöllisesti.

  PS Cloudberry taitaakin olla lakka eikä karpalo.

  aegolius

  >Mutta totta toinen puoli ainakin.

  Vain pörssissä päiväkauppaa tekeviä voi yhtään verrata casinopeleihin ja silloinkin vain niihin peleihin, missä pelaajat pelaavat toisiaan vastaan.

  Sijoittaminen ei ole onnenkauppaa, jos niin haluaa. AJ:n poiminnat ovat kokonaisuutena jo jonkin verran riskihakuista ja mukana on tosiaan hypefirmoja. Sellaisissa lopputulema voi olla myös 0 €.

  Lähden mieluusti mukaan tuohon leikkimieliseen 5 v puuhaan Sharevillen salkulla. Voidaan jälkeenpäin katsoa miten julkinen salkku on kehittynyt viidessä vuodessa. Vielä ei varmaan tarvitse edes tunnusta paljastaa… Maanantaiaamuna siis homma starttaa? 🙂

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Joo, voidaan palata asiaan. Yksi päivällinen ei ole niin suuri kuluerä,  mutta ilmoitan varmuuden vuoksi jo etukäteen, että en kustanna sitä kuin yhdelle, alkuperäiselle vedonlyöjälle.

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 199)