Keskustelut Metsänomistus Metsät /sijoitusrahastot

 • Tämä aihe sisältää 199 vastausta, 35 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 2 viikkoa sitten AvatarGoofy toimesta.
Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 199)
 • Metsät /sijoitusrahastot

  Merkitty: 

  Näissä tärkeintä on voiton maksimointi.Samalla metsämme voivat päätyä minnepäin maailmaa tahansa.Näissähän käsittääkseni verotuskin on keveämpää.Metsävähennys samaa kuin yksityisillä.

  Kohta siis metsämme kuten monet muutkin täälltä on myyty ulkomaiseen omistukseen.Mikä meitä suomalaisi vaivaa emmekö osaa olla ylpeitä omastamme.Tällä menolla meitä ei ole.Toivotavasti metsämme ja maaomistuksemme jatkossa säilytetään itsellämme.

  Mitä mieltä vai eikö väliä.

 • Scientist Scientist

  Tutkimukset osoittavat että indeksiä ei yleensä pysty voittamaan. Siksi muutama osakeindeksirahasto (Suomi, Pohjoismaat, USA) on melko varma, mutta tylsä sijoitus alinta.

  Puuki

  Kyllä pörsissä on useita semmosia piirteitä, joita on muissakin uhkapelipaikoissa – siitä se casinopelivertaus .   Itsestä riippuu sitten ottaako niihin osaa.  Mm. pitkäksimyynti ja muitakin riskipitoisia kohteita, (joissa tavalla tai toisella vedätetyksi tuleminen on paljon mahdollista) on pilvin pimein.  Vasta oli USA:ssa se ceissi jossa yksityiset osti tahallaan niin paljon joitain tiettyjä osakkeita, että monet pelurit menetti omaisuuksia, kun osakkeiden hintakehitys ei mennytkään suunnitelmien mukaan alaspäin.    Suomessa on yl. pankkien sijoitusneuvojat joiden päätehtävä on tuottaa pankille voittoa. Menneinä vuosina esim.joku tanssinopettaja hävisi 2 milj. pankin sijoitusneuvojen mukaan sijoittaessaan ”varmoihin” riskisijoituksiin.  Taisi käydä oikeuttakin asiasta ja hävisi.

  PS miten olisi hampurilaisateriat panoksena , jos tulisi enemmän kuin 2 vedonlyöntiin mukaan?

  Scientist Scientist

  Eivät osakkeet ole mitään uhkapeliä pelkästään, yleensä takana on jotakin realistista. Varmoja sijoituskohteita ovat olleet mm. Fortum, Sampo ja metsäyhtiöt. . Kyllä ne pitkässä juoksussa ylöspäin ovat nousseet. Jos ei sitten ole laittanut kaikkia rahojaan kiinni niihin teknokuplan aikaan v. 2000. Nyt on helposti saanut 50% tuoton koronakuopan jälkeen, jos ei panikoinut ja myynyt hätäpäissään kaikkea pois. Pitää uskaltaa ostaa myös

  http://www.inderes.fi/fi/artikkeli/helsingin-porssin-historiaa-kuplia-manioita-ja-unohduksen-kausia

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Voisin osallistua jos saan laittaa panokseksi koko OST:n sisällön eli myös tulevat ostot. Jos voitan, voin maksaa ateriat osallistujille TTL, aegolius ja Puuki. Scientist myös jos haluaa osallistua. Valitsemassani ravintolassa joka voi olla myös kotonani. Väliaikakokoontumisia voidaan järjestää myös aikaisemmin.

  Puuki

  Kuulostaa hienolta vedolta  Aj. Jos voitat, maksat ateriat , jos minä voitan maksat ateriat, Niinkö se menee ?

  Scientist Scientist

  Mikä tämä OST on, osakesäästötili ? Voin osallistua nykyisellä osakesalkullani, tosin jonkin verran ostan ja myyn jatkuvasti. Ilmeisesti siihen täytyy laskea osingot mukaan uudelleen sijoitettuna. Salkun sisöllöstä myöhemmin. Täytyy määritellä tarkemmin.

  Parhaita tuottoja olen saanut Metsäboardista (>300 %), Tokmannista (>300%), Fortumista ja Nesteestä.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Jos häviän vedon, en maksa.

  OST eli osakesäästötili on tili, johon voi tallettaa 50 tuhatta euroa, jolla summalla voi ostaa osakkeita, mutta ymmärtääkseni ei rahastoja. Tilin sisällä tehdyistä myynneistä ja sille tulevista kotimaisista osingoista ei makseta veroa. Veroa menee vasta kun tililtä nostaa varoja. Sen lisäksi osakesijoittajalla on yleensä aina myös AOT eli arvo-osuustili.

  Puuki

  Jaa, se on vedonlyönti teillä semmosta, että voittaja kustantaa palkinnot eikä toisin päin.  Mutta onnea valitsemallennelle  tielle. (menikö kielipoliisit  yksi sana harakoille? Petkules kertoo varmaan heti jos niin ikävästi taas  kävi .     Minä muuten kirjoitin L:n ylioppilaskirjoituksissa jokunen vuosi sitten.  Että ei ihan lapanen olla kirjoituspuuhissa mutta vahinkoja sattuu aina silloin tällöin kaikille ,  ja pahoittelut siitä suomenkielen runtelusta aiheutuneesta mielipahasta niille joita asia syystä tai toisesta jotenkin häiritsee ).

  aegolius

  Edit. Poistin viestin, koska habannaaman viesti ehdittiin jo moderoida pois. Ylläpito koettaa skarpata.

  Puuki

  KL:n palstan kommenttien mukaan esim. jokin metsärahasto maksoi taimikkoja, aukkoja ja 2 khl:n hoitamattomia kuvioita sis. palstasta ~  30 % yli hintapyynnön ja ~ 50 % yli arvion.   Sitten ei ole tehty mitään uudistamista eikä m-hoitoja.    Tuolla menolla ei ole odotettavissa ainakaan kovin kummoisia puunmyyntituloja tulevaisuudessa.   Laskevat ehkä sen varaan , että metsän arvo nousee ilman kuluja. Voihan se noustakin mutta yleensä ei.   Luultavasti jk-porukan mainokset on menneet jotenkin maaliin ja luullaan metsän tuottavan sitä paremmin mitä vähemmän hoidetaan.

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 199)