Keskustelut Metsänomistus Metsät /sijoitusrahastot

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 186)
 • Metsät /sijoitusrahastot

  Merkitty: 

  Näissä tärkeintä on voiton maksimointi.Samalla metsämme voivat päätyä minnepäin maailmaa tahansa.Näissähän käsittääkseni verotuskin on keveämpää.Metsävähennys samaa kuin yksityisillä.

  Kohta siis metsämme kuten monet muutkin täälltä on myyty ulkomaiseen omistukseen.Mikä meitä suomalaisi vaivaa emmekö osaa olla ylpeitä omastamme.Tällä menolla meitä ei ole.Toivotavasti metsämme ja maaomistuksemme jatkossa säilytetään itsellämme.

  Mitä mieltä vai eikö väliä.

 • aegolius

  >Laskevat ehkä sen varaan , että metsän arvo nousee ilman kuluja.

  Eikä tarvitse edes nousta sen heidän metsän arvo. Riittää, että metsän arvonnousu jatkuu yleisellä tasolla, mikä riittää tasearvojen nostoon. Kupla puhkeaa nopeasti, mutta vasta sen jälkeen, kun tulee myyntejä. Itse en ajattelisi, että rahat olisivat jotenkin turvassa tuollaisessa rahastossa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Jos haluaa sijoittaa metsään, yhteismetsäkin on nykyään kelpo vaihtoehto suoralle omistukselle.

  Panu Panu

  Metsärahastot kertovat toiminnastaan sijoittajille pelottavan vähän. Jopa se, harjoitetaanko jatkuvaa vai jaksollista kasvatustaa vai molempia jää useimmiten hämärän peittoon. UB Metsä kertoi joskus alkuaikoina harjoittavansa jatkuvaa kasvatusta mutta onko näin edelleen?

  Itse odottaisin, että kk-raportti näyttäisi kartalla ostetut tilat ja lisäksi olisi statistiikka niiden kehitysluokista, maapohjista ja maksetusta hinnasta suhteessa summa-arvoon. Sen jälkeen kerrottaisiin mitä ostetuilla tiloilla aiotaan seuraaksi tehdä ja miksi.

  Puuki

  Olikohan Op:n ( taisi olla sittenkin S-pankin ) metsärahasto  kertoi , että puolet rahaston metistä hoitaa Innofor ja puolet hoidetaan norm.  tasaikäisinä muiden toimijoiden  hoitamina.

  Rahastoille on tulollaan lisäverotusta; eläkerahastoille ja muille paitsi ei ay-liikkeen hallinnoimille eikä säätiöille yms.     Aiemmin on kyllä ollut  puhetta sosdemien suulla (Harakka muistaakseni ), että uusi 5 % pääomavero tulisi kaikille  lähes verottomasti tähän asti  toimineille . Mutta se olikin sitten varmaan vain ennen edellisiä vaaleja annettu ”vappuasatanen”- tyyppiä oleva lausunto.

   

  Panu Panu

  Vasemmistoliittohan sitä rahastojen verotusta halusi mutta en ole nähnyt sitä budjettiriihen päätösten esittelyssä enää.

  Se on aika mielenkiintoista kun rahaa ei jossain vaiheessa veroteta, niin vasemmisto näkee että nyt nostetaan verovapaata rahaa. Sijoitusrahastojen saamien osinkojen verotus tietäisi osingoille triplaverotusta nykyisen tuplaverotuksen sijaan.

  Puuki

  Onhan se mielenkiintoista ja varsinkin se,  että samaa eivät näe vas. hallinnoimissa firmoissa.

  Kalle Kehveli

  EK on suurin yleishyödyllisten yritysten verojen vastustaja. Ei vasemmisto. Rikkailla verovapaita yrityksiä riittää.

  Metsuri motokuski

  Minkälainen on verovapaa yritys ? Jos yrityksellä on tiettymäärä tuloja niin maksaahan se veroja ohjeiden mukaan. Mutta jos tuloja ei ole niin ei kai verotettavaakaan silloin synny. Se on sitten eri asia kuinka yrityksen tulos saadaan mahdollisimman pieneksi. Ihan kuin metsäyrittäjäkin ostaa firman piikkiin mitä sattuu että verotettavaa tuloa ei muodostuisi.

  Puuki

  Veroja kiertävä yritys toimii ainakin lähes verovapaasti. Niitä on mm. tytäryhtiöitä hyväksikäyttäviä  (esim. sähkönsiirtoyhtiöitä. Velkaa kierrätetään sen kautta  ja maksetaan korkoineen verottomiin tai vähän verottaviin maihin) ja sitten nämä kotimaiset yleishyödyllisyyden nimikkeellä toimivat yritykset.  Mm. Kojamo joka ei maksa veroja suhteessa läheskään yhtä paljon ( tai ei ollenkaan vaikka tuotto% on huippukorkea vuodesta toiseen; yli 60 % . Ja voitot tulee pääosin verorahoilla maksettavien asumistukien avulla) kuin norm. pääomatuloverotetut yksityiset vuokranantajat paljon pienemmistä tuloistaan.

  Investoinnit ym . hankinnat yhtiöön on ihan eri asia.  Esim. sahat on nyt investoineet ennätyksellisen paljon ja tuloslaskelmat näyttänee sitten liki nollatulosta vaikka tuotto on ollutkin erinomainen.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Joku joka osaa lukea tilinpäätöksiä voisi perata tuon Kojamo-keissin, että miten tuollainen tuotto on mahdollinen. Ei tuollaiseen yksityinen pääse edes velkavipua hyödyntämällä. Vuokratuotoista ei voi vähentää muuta kuin kulut ja pääomavastikkeet.

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 186)