Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 1,201 - 1,210 (kaikkiaan 6,476)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    ”Seurasin LULUCF-prosessia ja Luke osallistui siihen tuottamalla tietoa. Tärkein havainto oli se, miten ehdotettu regulaatio kohtelisi eri valtioita eriarvoisesti. Minulle oli järkytys, kun kuuntelin parlamentin LULUCF- asetusta koskevaa lähetekeskustelua, minkälaisilla argumenteilla siellä pelattiin. Sillä ei tuntunut olevan mitään tekemistä itse asian kanssa, Asikainen kertoo. Keskustelussa väitettiin, että Suomi ja Ruotsi tuhoavat metsäpolitiikallaan omat metsänsä ja romuttavat EU:n ilmastopolitiikan.”

    ”Asikainen toteaa, että metsien kestävyyttä voidaan tarkastella ekologisen, sosiaalisen, kulttuurisen ja taloudellisen kestävyyden kautta.

    Kun näiden lisäksi otetaan vielä ilmastokestävyys omanaan, me pystymme aika kauan jatkamaan nykyisen kaltaista metsien hoitoa ja käyttöä näillä kasvun ja hakkuun suhteilla. Tulkitsen luonnonsuojelujärjestöjen, metsäteollisuuden ja metsänomistajien kantoja siten, että painopisteitä hakkuukeskusteluista tulisi siirtää monimuotoisuuden turvaamiseen, kestävän kasvun lisäämiseen sekä metsän terveyden varmistamiseen.”

    Tolopainen

    Mikäli työläiset ja vihreät ovat tosissaan ilmastomuutosta vastaan, se on tuotava myös tupopöytään, hiilipäästötaso riippuu siitä paljonko turhaan kulutukseen on varaa. Mitään uutta rahaa ei ole järkevää kansalle jakaa, vaan ohjelmassa tulisi olla ostovoiman asteittainen leikkaus, meillä ei ole mitään tarvetta eikä perusteita nykyiselle elintasolle, joka vaatii kolmen maapallon resurssit. Tuollainen jakopolitiikka, jota hallitus on alkanut harrastaa on äärimmäisen haitallista luonnonvarojen tuhlausta. Kun tuossa kaupassa seurasin erään nuorenmiehen ostamista, joka tapahtui sosiaalitoimiston lapulla, ostos oli pelkkiä ölut tölkkejä, miten tällainen on mahdollista. Ja sitten meidän vasemistolaiset kansanedustajat kehtaavat puhua eduskunnassa, miten ihmiset joutuvat valitsemaan ruuan tai lääkkeiden välillä. Yleensä valinta on ruuan ja alkoholin väliltä, ohrapirtelö on ilmeisesti sitä terveellistä kasvisravintoa, johon pitäisi siirtyä. Jätkä vielä kehtasi jankuttaa kassalle, että ei laita nimeään tuohon paperiin. Oli ihan perussuomalainen, en usko, että muslimi maahanmuuttajat kehtaavat käyttäytyä noin, he eivät oluen kanssa läträä.

    Visakallo Visakallo

    Ilmastokeskustelussa on onnistuttu tekemään suuri silmänkääntötemppu kiinnittämällä huomio kaikkein pienimpiin ilmastosyyllisiin ja niihin, jotka ainoana ihmisryhmänä ilmakehää ylläpitävät, eli metsänomistajiin ja maanviljelijöihin.

    Jos Suomessa oikeasti haluttaisiin tehdä ilmaston hyväksi todellisia tekoja, pitäisi puuttua ihmisten elämään kaupungeissa ja heidän vapaa-ajan viettoonsa. Tähän ei juuri mikään poliittinen ryhmä halua kajota, koska se koskisi suoraan myös itseä ja äänestäjiä.

    Hiilijalanjälki pitäisi rehellisyyden nimissä laskea myös etä-metsänomistuksesta ja verrata sitä lähi-metsänomistukseen. Siihenkään ei taida olla poliitikoilla halua, sillä aiheesta saattaa syntyä mellakka jo täällä Metsälehden palstalla! Lähiruoka luetaan nykyisin myönteiseksi asiaksi, mutta metsäpuolella asetelmat ovat toiset.

    Kommenteissa toivon henkilökohtaisuuksien sijasta keskittyvän itse asiaan.

    Tolopainen

    Onpa Visakallosta tullut herkkähipiäinen ja vaikka pelaa tukirahoilla, sitä ei saisi arvostellakaan. Asuntokeinottelijat ovat suurimpia tukien saajia Suomessa. Eikä asutuksen keskittäminen pääkaupunkiseudulle ole yhtään sen synnittömämpää kuin turpeenpolttokaan, jota nyt ei missään tapauksessa ole syytä täällä lopettaa. Ei sillä maailmaa pelasteta kuitenkaan.

    Visakallo Visakallo

    Ei kysymys ole minun herkkähipiäisyydestäni, nahkan paksuus riittää hyvin, vaan siitä, että keskustelu pysyisi itse asiassa. Pari kommentoijaa kun ei ole vielä onnistunut näiden vuosien aikana pääsemään asiatasolle.

    Kurki

    <<< meillä ei ole mitään tarvetta eikä perusteita nykyiselle elintasolle, joka vaatii kolmen maapallon resurssit<<<<

    Suomella on kolmen maapallon resurssit olemassa.

    Ei ole meidän ongelma.

     

    Kurki

    Linkistä poimittua.    https://www.verkkouutiset.fi/tutkimusylijohtaja-metsan-kayton-muutoksille-ei-ole-perusteita/

    Vuonna 2017 toteutunut hakkuumäärä runkopuuna oli 72,5 miljoonaa kuutiota ja Asikaisen arvion mukaan se menee yli 75 miljoonan kuution vuonna 2018 ja sitten mahdollisesti tasoittuu suhdannekysynnän hiipuessa.

    Mitä tuo hakkuumäärä sisältää? Sisältääkö polttopuunkin n. 10 milj.m3.

    Linkistä.   https://www.luke.fi/uutiset/kotimaisen-raakapuun-kaytto-uuteen-ennatykseen-2018

    Metsäteollisuus käytti raakapuuta vuonna 2018 kaikkiaan 74 miljoonaa kuutiometriä, mikä oli lähes neljä miljoonaa kuutiometriä enemmän kuin vuotta aiemmin ja neljänneksi eniten kautta aikojen.

    Kotimaista raakapuuta metsäteollisuus jalosti 64 miljoonaa kuutiometriä. Määrä oli neljä prosenttia suurempi kuin vuonna 2017 ja enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

    Tähän Suomen 64 milj.m3 hakkuisiin lisättynä tuontipuu 9 milj.m3 eli yhtensä n. 73 milj.m3 oli teollisuuden käyttö.

    Neljä edellistä vuotta peräkkäin supistunut tuontiraakapuun käyttö kääntyi nyt nousuun. Tuontipuun kulutus kasvoi edellisvuodesta viidenneksellä yhdeksään miljoonaan kuutiometriin.

    Tulkitsen nuo linkit niin jättämällä tuontipuun pois ja huomioimalla pitempiaikaisen puutavaran  hiilivarsto-osuuden n. 10 milj.tn/v, niin 2018 Suomen metsien hakkuusäästöksi tulisi 110-74+10 (kotimaiset hakkuut+polttopuu ja puutavara) =46 milj.m3, joka sitoo hiilidioksidia  1,35*46= 62 milj.tonnia.

    Laskelmasta puuttuu hakkuiden juuristo pitempiaikaisena hiilivarastona.

    Tässä tilastokeskuksen linkki, jossa kaikki Suomen kasvihuonepäästöt on arvioitu 56 milj.tonnia/vuosi.      https://tilastokeskus.fi/til/khki/2017/khki_2017_2018-05-24_kat_001_fi.html

    Suomi ei siis lämmitä ilmastoa päästöillään.

    Päätöt 56 milj.tn/v

    Metsien hiilinielu 60..70 milj.tn/v.

     

     

     

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Metsäsektorin suhdannekatsaus ennusti kotimaan markkinahakkuiden määräksi viime vuodelle 68 miljoonaa m3, joten kyllä Kurki laskelmasi on oikeassa suuruusluokassa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    A-Studiossa eilen metsäpaloasiaa Brasiliasta (Haavisto ja Kröger) sekä puuvarojen riittävyydestä (nauhalla Hämälä ja Nivala), studiossa Kniivilä, Soimakallio ja MTK:n edustaja Pohjois-Suomesta.

    Maltillinen ja hyvä keskustelu. Tulevien tehtaiden määrään vaikuttaa moni asia, mutta ainakin pitkäkuituisen sellun kysyntää pidettiin melko varmana. Lisää hakkuumahdollisuuksia siinä vain muutamassa maassa ml Suomi.

    Remie

    Kaikki maaseudun puutalot on suojeltava, ainoatakaan ei saa purkaa koska hiiltä vapautuu ilmakehään. Kaupungit etunenässä rakentavat betonia joka vastaavasti säteilee elämää tuhoavaa maasäteilyä. Koko planeetta on ajateltu puuasumuksia silmälläpitäen siksi puita kasvaa. Puuta ei saa mädättää humukseksi koska mädättäminen vapauttaa hiilen. Meidän metsät aiotaan tehdä VC paperiksi, onko se egologista , paperihan on puuta ja se mätänee siksi ei paperiin saisi tuota ruskeaa leimaa laittaa ja sen jälkeen hylätään. Pitäisi mieluummin keskittyä ideoimaan monikäyttöinen VC paperi jota voisi käyttää miljoonia kertoja. Ei liene mahdoton kun luotaimet seilaa vieraissa aurinkokunnissa. Puu on heikoimmin arvostettua materiaalia mitä maa päällä kantaa. Tukkipuuta jauhetaan paperiksi , miksi sellainen sallitaan.

Esillä 10 vastausta, 1,201 - 1,210 (kaikkiaan 6,476)