Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 1,211 - 1,220 (kaikkiaan 6,482)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • Remie

    Missä se veroparatiisi on , menkäämme kaikki sinne ja ulkoistetaan koko Suomi kerralla, miksi sitänirpitään pikku hiljaa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ei karike hajoa kokonaan tai ainakin hyvin hitaasti; sen takia meillä on humusta metsässä. Hajoamista ei saa estää kokonaan, sehän lopettaisi ravinnekierron ja puiden kasvu kärsisi. Oli silmiä avaavaa lukea Seppo Vuokon kirjasta, miksi kivihiiltä syntyi kivihiilikaudella: koska silloin ei ollut vielä lahottajasieniä!

    Sellulla on monia hyviä käyttökohteita. Tekstiiliteollisuus on yksi lupaavimmista. Luulisi että Kiinassa on sen verran maata ja hyvät kasvuolot, että pian he saavat omistakin metsistään sellun raaka-ainetta.

    MaalaisSeppo

    Tässä hiilinielun/hakkuumäärä- keskustelusta saa käsityksen, ettei kestävää hakkuumäärää (nyt 84 milj m3) saa ylittää minään vuonna. Minusta alitus pitää voida käyttää tulevina vuosina. Eiköhän näin säästöä ole jo syntynyt 10 vuodessa n 60 milj m3 ja lisää tulee reilusti ennen uusien tehtaiden ylösajoa. 10 v pärjätään säästöillä ja siitä eteenpäin lisääntyvällä kasvulla.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Laskentakausi tulee olemaan 2021-25 joten yhden vuoden tasolla LULUCF:ää ei tarkastella. Kun puuston kasvu kohenee joka vuosi, ei tämän kanssa pitäisi tulla ongelmia ellei tule hillitön investointibuumi.

    MaalaisSeppo

    Ensi vuonna siis pitäisi hakata kaikki varastot täyteen. Lisäksi keittää sellua kattilat kuumina. Tuontikin minimiin.

    Tolopainen

    Suomessa valtio ei hoida metsiä keskitetysti eikä päätä hakkuista. Miten voidaan edes puhua, että Suomessa hakkattaisiin metsiä jokin tietty kuutiomäärä, sehän riippuu markkinoista. Brasilia tuotaa selluakin jo 30 enemmän kuin Suomi ja on maailman suurin tuottaja, sellun tuotanto tapahtuu pääosin tropiikissa. On niin vaatimatonta tuo Suomen metsien hakkuu maailman mitassa, että eipä juuri kannata metelöidä. Viittä sellutehdasta tänne ei koskaan tule, hyvä jos Metsäliiton hanke Kemiin toteutuu muut ovat toiveiden tynnyrissä. Näyttää sellubuumi viilenevän pitkiksi ajoiksi, Kiinan ja jenkkilän kauppasota tulee jatkumaan niin pitkään kuin silmä siintää.

    Visakallo Visakallo

    Kyllähän se näin valitettavasti näyttää olevan. Nykyhallitukselta ei ainakaan edelliseen verrattuna tule muuta kuin utuisia puheita, jos puhutaan teollisuuden edellytysten parantamisesta Suomessa. Sanna Marinillakin taitaa ainoa kosketus työelämään jäädä demarien puoluetoimistoon, jossa nelipäiväinen työviikko ja kuusituntinen päivä on ollut rahapulan takia käytössä.

    Puuki

    Suomi on 3:ksi  tai 4:ksi suurin havupuusellun tuottaja .  Uusien tuotteiden valmistukseen tarvitaan muutakin kuin lehtipuusellua.  Mm. uuteaineita joita käytetään lääke-ja kemianteollisuudessa ei saada lehtipuusellusta.   Muovin korvaajaa taivekartonkia varten tarvitaan myös lyhytkuituista puuta.

    Hiilinielun laskennassa pitäisi ottaa huomioon myös puun tiheys. Sehän vaikuttaa paljon hiilen määrään /puukuutio.  Ei nopeasti kasvanut höttöpuukuutio sisällä samaa määrää hiiltä kuin hitaasti kasvanut puukuutio.

    sitolkka

    Eikös ne kiinalaiset Venäjälle suunittele sellutehtaita. Siellä havupuuta riittää ja metsät kasvavat metsäpalojen jälkeen kohisten.

    Puuki

    Kiinassa kasvaa kyllä sellupuuta mutta suomalainen puu on halvempaa . Siksi ovat kiinnostuneita tänne investoimaan (voi olla tietysti muitakin syitä) .

Esillä 10 vastausta, 1,211 - 1,220 (kaikkiaan 6,482)