Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 3,011 - 3,020 (kaikkiaan 3,176)
 • Metsien hiilinielu

  Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

 • Haba Haba

  Suomalainen maatalous on sitä Neuvostoliittoa. Tuottavuudella ja tuotannolla ei ole mitään väliä, pääasia on että pellon pintaan syntyy traktorin jälkiä.

  Visakallo Visakallo

  Millä tavalla Haba muuttaisit suomalaista maataloutta parempaan suuntaan?

  Haba Haba

  Tukia pois, liian paljon näennäisviljelyä joilla ei tarkoituskaan tuottaa mitään.

  Tolopainen

  Onhan noita tukia leikattu jo 15v. Pitäjän suurin maitotila saa tukia yli 300k€ ja joku 10ha€ viljelevä eläkeläinen 5k€ vuodessa. Haba kadehtii tuota pienempi tuloista. Kun isommasta ei mitään tajua.

  Kurki

  Haba kadehtii viljeleviä kepulaisia.

  Tolopainen

  Nyt kun hitaammillekin alkaa olla selvä asia, että sademetsät eivät ole hiilinielu, ehkä seuraavaksi voisi maailmankuvaa laajentaa myös havumetsävyöhykkeelle. Sieltäkään ei metsistä löydy hiilinielua. Maapallo ei pahemmin ihmisistä piittaa, kun laji on kadonnut tämä pallo jatkaa vielä 500milj vuotta auringon kiertämistä. Kun takana on 4mrd vuotta, loppusuora on menossa. Ihminen saapasteli evoluution mukana varsin myöhään ja onneksi näin. Elämää on syntynyt sattumalta kun olosuhteet ovat olleet suotuisat, sitä ei ole tarvinnut erikseen suunnitella. Luonnossa vallitsee luonnonlait, siellä ei tarvita suunnittelijaa. Onkohan taivaassa exittiä, jos siellä ei viihdytään ja joutuisi veisaamaan vääriä virsiä ikuisuuden.

  Kurki

   havumetsävyöhykkeelle. Sieltäkään ei metsistä löydy hiilinielua.

  Kai nyt Suomen metsät on hiilinielu.

  reservuaari-indeksi

  No on. Leppä ja Lintiläkin sen vahvistaa.

  ♥ Kerttu

  CO2-harvennusmetsät +4,44 milj.CO2-tn/v ja koko ojitetulta turvemaalta metaani- ja oksiduulipäästöjä +2,5 mil.ekv-tn/v. CO2-maapäästöjä-8,4+-14,8 milj.CO2-tn/v ja koko ojitetulta (räme, korpi) alalta metaani-  (ilman oksiduulipäästöjä) 111,5 mil.ekv-tn/v.CO2-tukkimetsät (ml. harvennetut) -12,24 milj.CO2-tn/v ja koko lehtipuusto (kuusialiskasvos) metaani- ml. oksiduulipäästöt -22,5 mil.ekv-tn/v.CO3-maahiilivarasto -24,3 milj.CO2-tn/v ja taimikot: metaani- ja ilman oksiduulipäästöjä -16,825 mil.ekv-tn/v.CO2-kannot ja oksat -1,83 milj.CO2-tn/v ja hoitamattomat taimikot metaani- ja oksiduulipäästöistä puolet -8,8 mil.ekv-tn/v. CO2-maapäästöjä hartolan metsät -8,3 milj.CO2-tn/v ja hieskoivikot ja muut: metaani- ja ilman oksiduulipäästöjä +2,5 mil.ekv-tn/v.

  Kurki

  Paljonko noista luvuista tulee hiilinielua?

  aegolius

  >>havumetsävyöhykkeelle. Sieltäkään ei metsistä löydy hiilinielua.

  >Kai nyt Suomen metsät on hiilinielu.

  Hiilinielu tarkoittaa hiilivaraston kasvua. Suomen metsät ovat hiilinielu juuri niin kauan kun hiilivarasto kasvaa. Jos puun käyttö on pienempi kuin kasvu, hiilivarasto kasvaa. Se voi kasvaa vielä melko pitkään, jos niin halutaan. Kiertoaikaa voi hieman pidentää, jolloin keskimääräinen puusto / ha lisääntyy. Kasvua voi myös vauhdittaa esimerkiksi lannoittamalla. Tolopainen tarkoittanee sitä, että hiilinielua ei voi kasvattaa loputtomiin. Näinhän se asia on. Jokainen tällä palstalla ymmärtää, että Suomen puustolla / ha on olemassa ylärajat.

Esillä 10 vastausta, 3,011 - 3,020 (kaikkiaan 3,176)