Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Viewing 10 replies - 551 through 560 (of 6,495 total)
  • Metsien hiilinielu

    Tagged: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • jees h-valta

    Timppa unohti kalat, niidenkin huolta tuntui olevan ainakin parin lajin kohdalla. Sekin varmasti metsien käsittelyn syytä. Tämä nimittäin tuli juuri kuuden uutisissa julki. Kaikkiin me olemme syyllisiä.

    Kurki

    Tervapääsky on muuttolintu. Talvehtii Etelä-Afrikassa. Mitenkähän Suomen metsien käsittely vaikuttaa niiden määrään, kuinka runsasjoukkoisina ne sieltä palaavat, kun suurin osa pesii kaupungeissa?

    Tervapääskyjen alkuperäistä elinympäristöä ovat syrjäseutujen koskemattomat metsät. Nykyisin suurin osa tervapääskyistä pesii kuitenkin kaupungeissa ja taajamissa.

    Suomessa tervapääskyä tavataan koko maassa pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta. Suomessa arvioidaan pesivän nykyään 30 000–50 000 yksilöä. Tervapääsky on muuttolintu, joka muuttaa talveksi Afrikan eteläosiin.Tervapääskyt lähtevät Suomesta elo-syyskuussa ja saapuvat takaisin toukokuussa.

    Tervapääsky pesii rakennuksissa, puunkoloissa ja linnunpöntöissä. Tervapääskyt pariutuvat eliniäkseen ja palaavat pesimään samaan koloon vuodesta toiseen.

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Tervap%C3%A4%C3%A4sky

    sitolkka

    Tässä tulemmekin kysymykseen onko kaupungissa elävä lintu luonnon kannalta sama kuin metsässä elävä. Filosoohvit voivat pohtia. Onkai sillä metsässäkin oma paikkansa tervapääskyllä ajattelisin niin kuin kaikilla muillakin otuksilla.

    risuparta

    Näinhän se on , että kaikki metsien luonnon tilaa koskevat ”faktat” pitäisi kysyä kepun puolue toimistosta. Tänään taisi kepu loikata metsän puolelle!

    Puu Hastelija

    Ei luonto sopeudu ei. Lintujen pesiä rakennukset täynnä. Joskus vaimoa torin laidalla odottaessa seurasin, miten varpuset iskivät pysäköivien autojen syylareiden kimppuun keräämään valmista grilli ruokaa. Metsän eläimet kesyyntyvät ja viis veisaavat nyky ihmisistä. Ja ”uhanalaisia” öttiäisiä saadaan liukuhihnalta lisää, kun kunttaa töngitään tarkemmin ja lokeroidaan löydökset pienempien erojen mukaan.

    Visakallo

    Euroopan komiossion puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin köpöttelyjä katsoessa muistuu väkisinkin mieleen Neuvostoliiton loppuaikojen vanhat johtajat. Olisiko Suomenkin syytä jo vähän kriittisemmin suhtautua kaikkeen siihen mitä EU:sta tarjotaan. EU:n hoiperteleva päätöksenteko on Suomen metsätalouden ylivomaisesti suurin riskitekijä.

    Scientist

    Lintumaailman lajisuhteet muuttuvat kokoajan. Esimerkiksi naurulokki ja röyhtöhyyppä olivat uusia tulokkaita 100 vuotta sitten. Samoin lehtopöllöjä oli vähän jne.

    Syken ja YM:n tulisi luetella myös voimakkaasti runsastuneet lajit, kuten merimetso, valkoposkihanhi, joutsen, varislinnut yms. Lintujen arvioitu kokonaismäärä ei ole juurikaan muuttunut. Monet voimakkaasti taantuneet sukeltajasorsat ovat rannoilla pesiviä lajeja, jotka ovat alttiina monenlaisille munarosvoille kuten variksille. Pötöissä pesivä telkkä ja metsässä pesivä tavi ovat selvinneet paremmin. Itse olen kerran löytänyt tavin pesän metsäojan ja hakkuuaukean vieresräkin.

     

    puunhalaaja

    Lintumaailman lajisuhteet muuttuvat kokoajan. Esimerkiksi naurulokki ja röyhtöhyyppä olivat uusia tulokkaita 100 vuotta sitten.

    Tämä on totta. Punasotkan nousu ja tuho ja on äärimmäinen esimerkki.

    Erilaisissa linnustonseurannoissa tuodaan kyllä avoimesti esiin myös joidenkin lajien yleistyminen.

     

    hemputtaja

    Lintumaailman lajisuhteet muuttuvat kokoajan. Esimerkiksi naurulokki ja röyhtöhyyppä olivat uusia tulokkaita 100 vuotta sitten. Samoin lehtopöllöjä oli vähän jne.

    Naurulokki on kyllä tuttu, mutta tuo röyhtöhyyppä on outo. Äänestä varmaan tunnistaa, jos sattuu kohdalle.

    sitolkka

    Eiköhän lähes kaikki puolisukeltajasorsat pesi tarvittaessa metsään. Sinisorsan pesä on usein metsässä satojen metrien päässä vesistöstä.

Viewing 10 replies - 551 through 560 (of 6,495 total)