Keskustelut Luonto Metsot

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 67)
 • Metsot

  Kertokaapa asiaa paremmin tuntevat, miten nämä asiat oikein ovat. Tähän asti kun on aina selitetty, että metsojen ja teerien väheneminen on johtunut avohakkuista ja metsänhoidosta. Millä tavalla metsänhoito on muuttunut, kun niitä metsoja on nyt ihan metsästettäväksi asti? – Vai onko mahdollisesti kaikki nämä vuodet haukuttukin väärää puuta?

 • mehtäukko

  Vaikka metsästän, en metsoa saati koppeloa raski ampua. On vaan niin vähän. On tosiaan hyvät tieverkostot ja aseet, joille linnulla ei ole mahiksia. Latvalinnustus on siinä piste iin päälle.

  arto arto

  Joka vuotinen perinne. Laulumetso ampuminen syyssoitimelta. Keväällä kävin yötä soittimessa. Tuli 40-50 kukkoa soimaan. Eli ei niitä vähän ole.

  mehtäukko

  Juuri niin. Missä niitä on, verotus on ok.

  Visakallo Visakallo

  Samaa mieltä Rukopiikin ja arton kanssa. Kyllä niitä metsoja vain näkee, kun sorateillä ja metsässä liikkuu. Minäkin olisin vielä pari vuotta sitten työelämässä ollessani voinut sanoa, että metsot ovat vähentyneet, kun ei niitä toimiston ikkunaan näkynyt!

  rööri roope

  Kyllä metsot on vähentyny.Ei 50:n metson  karjoja eikä satojen teerien laumoja meilläpäin oo.

  Jos pohjois savossa muutama metso teutaroi ei voi kehua hyväksi kannaksi.80 luvulla tuli ammuttua metsoja 3-5:n kpl päivässäkin.Nyt ei tule ammuttua yhtään metsoa eikä teertä.Viimeinen metso paistiksi 2005 paino suolistettuna 6.5 kg.Kuvakin löytyy.

   

  Timppa

   

  .Viimeinen metso paistiksi 2005 paino suolistettuna 6.5 kg.Kuvakin löytyy.

  Taisi olla Kekkosen kalavaaka?

  hemputtaja

  Oli noita joskus kanalintuja reilusti ainakin Pohjanmaalla. Metsästysaikana ja varsinkin polulla kulkiessa usein lähti edestä joku ”rymistelijä” ja sai pelätä, että tuleeko haulisuihkukin vastaan.

  Eteläisin havainto riekosta oli Kymen läänistä. Tietysti on mahdollista, että joku vanha akka piilossa kyttäili meitä komeita, nuoria jätkiä ynnä innoissaan käkätti.

  arto arto

  Viikonlopulla kävin kotipaikalla sienessä 50m tiestä sekametsää  näkyi 1 teeripoikue ja metsopoikue.  Marja reissuilla näkyi lintuja paljon. Hyvä lintuvuosi tulossa.  Kaverit pohjois ruotsissa  lintumetsällä olleet viikon.  Kertoilivat lintuja olevan paljon

  puhveli

  Rööriroopelle  .Olen metsästänyt n.40 vuotta ja tunnen monta topparia jotka täyttävät metsoja . Punnittuja metsoja useita satoja keskipaino vanhalla kukolla n. 4,3 kg . Eli täyttä höpö höpö puheita nuo 6,5 kg painot suolistettuna…

  Rukopiikki

  Etelässä voi olla keskipaino 4,3kg mutta pohjoisessa sanoisin että noin 4kg lähempänä. Suomessa on montaa metsorotua ja etelän rotu isompi mitä pohjoisen mustempi. Vanha metso on mielestäni lähes syömäkelvoton. Isoa arvoa sen lihalle ei voi antaa. Arvokkaampi elävänä.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 67)