Keskustelut Tekniikka Metsuri uudet, paremmat "työjarrut"

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 92)
 • Metsuri uudet, paremmat "työjarrut"

  Riikilä kehua retostelee rouherukkasia RS- hommissa. Onhan ne jonkinlaiset ja saattaa niissä sormet pysyä lämpöisinä, niin kauan, kuin ne pysyvät sisältä kuivana.

  Itse olen kokeillut rukkasia ja rouhesormikkaita ja pidän niitä kuitenkin vasta kakkosvaihtoehtoina. ne ovat kankeat, liian isot / väljät ja väljäsuiset.

  Olen viimeaikoina käyttänyt mm. Dimexin työsormikkaita, joissa on kämmenpuoli ja yli puolet sormista suojattu kosteutta kestävällä – ilmeisesti lateksilla tms. Kosteilla keleillä niitä voi olla repussa useampi pari, että voi vaihtaa joka tankilliselle kuivat. Näiden etuna on se, että voi kaupassa kokeilla ja valita justiinsa käteen käyvät hanskat. Ja kuten sanoin eräälle metsämiehelle, sahan voi tankata ja teroittaa hanskat kädessä.

  Hän ei siitä vielä syttynyt, mutta sanoin, että evästauon ajaksikaan ei tarvitse riisua, jos ei taho! Silloin innostui.

   

 • Jätkä

  On syytä tunnustaa karut tosiasiat. METSÄSSÄ TYÖKÄSINEET KASTUVAT NOPEASTI, ON KESÄ TAI TALVI.

  Jos on tehtävä töitä pidempään kuin esim tunti, tai tankillinen, niin on varauduttava vaihtamaan kuiviin käsineisiin esim joka tankkauksella. (Ei  koske mopokuskeja)

  Ihan simppelit -tyköistuvat , mieluusti sormikkaat ja niitä mukana ainakin joka tankilliselle + yhdet.

  Kun sahan teroittaa , tankkaa ja hörppää jotain ja käsissä on kuivat, lämpöiset tyköistuvat hanskat, niin tuntuu, että aurinko paistaa risukasaankin.

  Minulla on paraimmillaan ollut tusinan nippu näppylähanskoja – ja olen ollut niihin ihan tyytyväinen. Jos ne olivat suttaiset, pistin ne illalla pesukoneeseen jonkun paidan tms kanssa ja aamulla ne olivat taas repussa.

  Metsurin turvahansikkaat ovat lyhytikäisyytensä takia turha hankinta, yleensä ne ovat aina liian suuret tumpulat – ei saa kunnolla edes siirtelysaksista otetta, puhumattakaan mittanauhan laittamisesta tyveen kiinni.

  Rouherukkaset korkeintaan raivaussahan kahvoissa, mutta kaasuttaminen sellaisilla on, kuin ajaisi henkilöautoa 52 numeron huopakumisaappaat jalassa ja autossa manuaalivaihteet.

  Makarov

  Tänään sahasin moottorisahalla samoilla hanskoilla koko päivän. 6 tankillista päästin menemään Wonder grip thermo plus nimisillä hanskoilla. Kannattaa kokeilla, pitää hyvin kosteuden ja hyvä myös raivata näillä.

  KeMeRat

  NE ON HYVÄT MUTTA KESTÄÄ KAUVAN ETTÄ KUIVAVAT SISÄLTÄ SAA KÄÄNTÄÄ NURIN PÄIN JA LAITTAA VAIKKA LÄMPÖKATTILAN PÄÄLLE NIIN EIVÄT OLE AAMULLA KUIVAT KANNATTAA OLLA MONTA PARIA SAATAVILLA EIKÄ KOVILLE PAKKASILLE SOVI NÄIN ON!

  Makarov

  Tänään oli n.10 astetta pakkasta, ei vielä ainakaan käsiä palellut. Tuo on totta että ei kuivu niin herkästi mutta ostelen aina hanskoja isompia eriä niin voi vaihella eikä tarvi jatkuvasti niitä ostella.

  mkh

  <p>https://www.tokmanni.fi/kalvokasine-11-vettahylkiva-6418326222015<br />Mä olen noista tykänny, pysyy aika hyvin kuivana kunnes kuluu pinta puhki ja senkin jälkeen toimii vielä monessa hommassa. Mukavin käsine mitä itsellä ollut, nollan tuntumassa ja pienellä pakkasella hyvät. Samalla parilla menee koko päivä ellei ole liian lämmin että käsi hikoaa ja kastuu sisältä.</p>

  Jätkä

  mkh. Varmasti ihan kivat, Kestää noiden täytyisi useamman käyttökerran, kun hintaa on noinkin paljon.

  Toisaalta – kun vertaa noihin samassa listassa oleviin pukinnahkakäsineihin, joiden hinta on lnelinkertainen – ja muistaen noiden käyttömukavuuden ja käteensopivuuden, niin pidän niitä vielä hintavampina.

  Metsurin TURVAvarusteiden hinnoittelussa on selkeästi ylilyöntiä kuten sähkön hinnoissa nykyään.

  markules

  Wonder gripit on hyvät mutta kun lähestytään -5 astetta alkaa itelle olla kylmät, varsinkin nyt kun on lunta puissa jo ihan kivasti. Tänään pakkasta 8 astetta, kädessä lapaset ja päällä motonetista nahkarukkaset. Kaksi tuntia/ setti. Huskun kahvojen päällä 4ltr minigrip. Pitää kaasukahvan kuivana ja lumi ei tartu/ jäädy pussin pintaan niin niin kuin kahvan pintaan.

  Rouherukkanen

  No mites nuo Jokasafen rouherukkasten kopiot tai jäljennökset, esim.nuo oranssit? Turvaominaisuuksia niissä ei ole, mutta onko edes pitävät?

  e-salo

  Enempi sais valmistajat kiinnittää huomiota siihen, että rukkasen varren sais helposti ja kunnolla hihan sisään.   Se estää rukkasen kastumista tehokkaasti. Puseroihin ainakin reilusti pidemmät hihat. Ruotsin armeijan villaiset rannetuubit on muuten tosi hyvät pitämään ranteet lämpiminä märissä olosuhteissa. Niitä on saanut ylijäämäkaupoista.

  Vaikka ei rukkasiin liitykään, niin raivaushommissa tahtoo kastua etupuolelta enemmän. Sadeasun takin/viitan olis hyvä olla edestä yhtenäinen ja pidempi. viittahan suojaa vaan selkää. Hakkuuhommissa tilanne on eri, ja siinä viitta toimiikin paremmin.

  Isäukko kertoi, että siihen aikaan kun pinotavara kuorittiin metsässä, niin joillakin  metsureilla oli etuvartalon suojana nahkaisia ’esiliinoja’. tuoreiden puiden kuorinta oli rähjästä jos mikä ja pihkaa oli vaikea saada pesemällä sarkavaatteista.

  isaskar keturi

  Ennen motoristit pitivät nahkatakkia takaperin. Tähän liittyy se kasku, kaveri tuli motoristin onnettomuus paikalle ”Kyllä se vielä eli, kun tulin paikalle. Mutta kun käänsin pään oikein päin se lopetti hengittämästä.” – kevennys…

  Itse suosin aina nahkahanskoja tai -rukkasia. Rukkaset kovemmalla pakkasella parhaat, vaikka muuten kömpelömmät. Heti uutena rasvaan nappanahkapinnat, niin kestävät kauemmin eikä kastu samalla tavalla.

  Kaikissa vuoratuissa itsellä eniten ongelmana kastuminen sisältä päin, kun hikoan paljon kämmenselistä. Siksi aina pitäisi olla mielellään hengittävää materiaalia. Kuitenkin kosteilla keleillä on hyvät nuo wondergripit, kunhan varaa useammat mukaan.

  Kuivatuksessa näppärä konsti on työntää tyhjä vessapaperirullan hylsy tai vastaava rullan pätkä hanskan sisään, niin kuivuvat ihan normaalisti uunin reunalla yön aikana. Pitävät hanskan suun auki, niin se pääsee sisältäkin kuivumaan. Kartonkihylsy ei estä kuivumista kartongin alla. Kestävät käyttää muutaman kerran samassa tarkoituksessa, Vahvempia hylsyjä pitää lyhentää, mutta minun käsinekoolla vessapaperihylsyn voi pitää kokonaisena

   

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 92)