Keskustelut Metsänhoito Mihin suuntaan metsäpolitiikkaamme pitäisi viedä?

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 143)
  • Mihin suuntaan metsäpolitiikkaamme pitäisi viedä?

    Merkitty: 

    Suomen pitäisi olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Näin linjataan uudessa hallitusohjelmassa. Hiilineutraalius edellyttää, että fossiilisten polttoaineiden käyttöä vähennetään ja toisaalta hiilinieluja kasvatetaan. Parhaillaan Suomessa on kuitenkin vireillä useampikin sellutehdashanke, jotka toteutuessaan tarvitsevat kosolti puuta. Miten metsien taloudellinen hyötykäyttö sopii yhteen hiilinielujen kasvattamistavoitteen kanssa? Mihin suuntaan tällä hetkellä suomalaista metsäpolitiikkaa pitäisi viedä?

    Live-lähetyksessä toimittaja Sari Valton kanssa keskustelemassa MetsäGroupin emoyhtiön Metsäliitto Osuuskunnan liiketoimintajohtaja Juha Mäntylä, metsänomistaja ja MTK:n metsävaltuuskunnan pj Mikko Tiirola sekä Suomen ympäristökeskuksen professori Jyri Seppälä.

    Yle Ykkösellä tiistaina 3.9.2019 kello 10. Ohjelma on kuunneltavissa Areenassa lähetyksen jälkeen 3.9.2019 klo 11.30.

  • mehtäukko

    …”Ojittanut suo, aurannut metsät…” Miksi pitää aina vaan kaivella menneitä vanhoja syntejä, joilla niilläkin oli siihen aikaan kuitenkin  lain hyväksyntä? On meno metsissä muuttunut aikoja sitten toiseksi ”puupelloiksi”. Ja sitä edelleen viisaasti jatketaan, kun valtio-, ja riistahallinnon sorkkapolitiikka jyrää.

    Ja niillä hippitytöillä olisi ihan tähdellistäkin tekemistä sammutella Siperian tai Amatzonin tuhopolttoja. Vapaa-aikana haavia valtameren muovilauttoja.

    MaalaisSeppo

    Ennen vaalejahan poliittista keskustelua käytiin aiheesta. Myös hieman kesällä. Budjettiriihi osoitti, että keskustelu ei johtanut mihinkään. Homma jatkuu entiseen malliin (onneksi).

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Puupalkinto – voi käydä äänestämässä:

    https://www.woodarchitecture.fi/puupalkinto

    Remie

    Taneli vei sanat suustani. Huolestun aina kun A.Jalkanen on vaiti, meillä menee silloin toistoksi ja itsestään selvyyksiä päntätessä.  Tässä hallinnossa on sellainen valuvika joka pitäisi poistaa. Se valuvika on suorituspaine. Pakko runnoa päätöksiä läpi jotta saadaan näyttämään että jotain on tehty. Olisi ollut parempi kun olisi ollut hallitukset niin saamattomia viimeiset 30 vuotta ettei yhtään päätöstä olisi syntynyt, meillä olisi nyt rauha maassa. Nyt raivoisasti tehdään hallitusohjelmaa lävitse eikä tiedetä mitä siitä taas seuraa. Keinot työttömyyden alentamiseen on ollut hyvin kyseenalaisia. Lopputulos olisi ollut parempi kun olisi heti nostettu kädet pystyyn ja sanottu että jos meinaa syödä niin hankkii leivän itse ei sitä kukaan eteen kanna. Puolen vuoden odottelun jälkeen alkaa työnhaku ja teko innostamaan kummasti. Nyt passataan ja paapotaan ihan turhaan niiden kustannuksella jotka yrittävät tulla omillaan toimeen. Nuorempi väki kauhistelee näitä sanoja mutta totta se on , jokaisella on jo velvollisuus ruokkia oma ruokakunta ei siihen loisia enää tarvita syömään, yleensä lasten suusta.

    Visakallo Visakallo

    puunhalaaja: ”Hän ei koe ongelmaksi sitä, että metsässä liikkuu pian enemmän surusilmäisiä hippityttöjä kuin hömötiaisia”.

    Tuohon on sanottava, että voi kun tyttöjä liikkuisikin! Muistan hyvin, miten vielä muutama vuosikymmen sitten metsässä liikkujia oli, mutta nykyisin ei. Tänäkään vuonna en ole tavannut metsissäni ketään, vaikka metsätyöpäiviä on kertynyt päivätyön vastapainoksi ihan kiitettävästi, ja ollaan vieläpä eteläisessä Suomessa.

    Remie

    Visakallo. Pitää paikkansa, ei liiku, eivät viitsi tai eivät uskalla. Luulen että järki pelaa sen verran noiden puistoraiskaajien jäljiltä pysyvät kotona ovet lukossa. Kiitos avoimien rajojen ja  työttömien tuonibuumi joka alkaa taas kiihtymään. Jossain ne lymyilee nämä irtolaisetkin. En ole rasistinen lainkaan, tosiasiat pitää saada esittää. Virkavallalta otettiin oikeudet pois kun EU: astui kuvaan.

    Visakallo Visakallo

    Ainoat vieraat ihmiset lähisuvun metsissäkin viime vuosina ovat olleet thaimaalaiset marjanpoimijat. Nykyajan ihmiset liikkuvat kansallispuistoissa, eivät juuri muissa metsissä. Ainostaan isompien kaupunkien lähimetsissä näkee nykyisinkin vielä joskus ihmisen.

    rööri roope

    Näin on kuten Visa totesi.Omilla tiluksilla thai tai ukrainan poimijat saattaa tulla vastaan.Nyky ihmiset vierastaa metsää jos ei ole merkatut reitit:Jopa jotkut vaativat oppaan (varsinkin piiperöt)jos poistuu parkkipaikalta metsän puolelle.Niin piiperöthän tulee sinne kansallispuiston parkkipaikalle tuttavan autolla.Se ei saastuta kun ei ole oma auto.

    Muuten A J kerran totesi et olen piiperöille allerginen:En ole.Olen vain korkean paikan kammoinen.

    1962 on hyvä vuosikerta viineissä ja ihmisissä!

    puunhalaaja

    Miksi pitää aina vaan kaivella menneitä vanhoja syntejä, joilla niilläkin oli siihen aikaan kuitenkin  lain hyväksyntä?

    Ok, ymmärrän mitä tarkoitat tuolla vanhojen kaivelulla. Huomiona pari juttua tähän kuitenkin. Osoitit tuossa miten lait ovat muuttuneet. Joku silloinkin vaati muutoksia lailliseen toimintaan, ja muutos tuli. Emme voi tietää miten lait ja käytännöt muuttuvat tulevaisuudessa. Voi olla, että tulevaisuudessa kauhistellaan nykyajan tehometsätaloutta. Tai voi olla niinkin, että tulevaisuuden ihmiset päivittelevät miksi emme tänä ajankohtana pyrkineet kasvattamaan metsiä tehokkaammin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Ei voi tietää.

    Ehkä kuitenkin saavutimme jonkinlaisen yhteisymmärryksen siitä, että yhteiskunnat ja niiden lainsäädäntö ovat muutoksessa ja että kaikilla on oikeus edistää oikeiksi katsomiaan päämääriä laillisilla keinoilla?

    jees h-valta

    Uskon hyvinkin että tulevaisuudessa kauhistellaan nykyistä tehometsätaloutta. Minkäs sille voi jos yhteiskunnan kaupunkilaistunut massa kauhistelee asiaa josta ei mitään tiedä. Niin varmaan tekee meistä jokainen. Se kauhistuttaa joka on outoa ja uutta vanhoihin pieniin kuvioihin nähden. Suurin osahan porukasta elää kultaisissa hevostelousten aikakauden tunnelmissa. Koneet ja niiden tuoma tehokkuus kauhistuttaa mutta se on myös meidän metsänomistajien tehtävä pitää huoli ettei tuoda sitä kauhisteltavaa liikaa teiden varteen. Silloin kun ei näe ei tiedä ja silloin ei vaadi. Mitään mahdollisuutta minkään sortin yhteisymmrrykseen ei ole vaan piipertävä kaupunkikansa vain on pidettävä siellä ja kopin ikkunakaihtimet mieluusti vielä päivisinkin kiinniasennossa. Silloin outo ja uhkaava maailma ei kauhistuta. Kun me metsää omistavat-kin joudumme ne kuitenkin siellä kopeisaan elättämään, edelleen.

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 143)