Keskustelut Metsänhoito Miltä jatkuva kasvatus näyttää?

Esillä 10 vastausta, 181 - 190 (kaikkiaan 232)
  • Miltä jatkuva kasvatus näyttää?

    Merkitty: 

    Näin kysytään tuolla yhdessä otsakkeessa. Ilmeisesti kansan muisti on lyhyt, tämä on tosin tullut vaalienkin suhteen usein todettua. Juuri kun harsinnalla pilatut metsät on saatu pääosin kasvukuntoon. Niitä löytyy tosin vieläkin omastakin metsästä. No menneen perusteella voi sanoa, että on paikkoja joissa metsä pysyi hyvänä ja kasvoi hyvin, mutta suuressa osassa metsiköistä taas metsä nuutui nuutumistaan vajaatuottoiseksi. Harsituista metsistä ei juuri pitkiä juoksevia puita löydy, vaan lyhyitä tannareita ovat ne suurimmatkin puut. Aukkoista puistomaista metsää. Kanalinnut siellä tosin viihtyvät. Näin männiköissä näytti menevän. Jutussa ollaan tosin suolla ja siellä voi alikasvoksen hyödyntäminen olla usein se paras ratkaisu, mutta onko sekään mitään jatkuvaa kasvatusta. Tuntuu, että nyt ollaan jatkuvasta kasvatuksesta tekemässä yleismenetelmää kaikille kasvupaikoille kun se mielestäni soveltuu vain harvoille paikoille.

  • mehtäukko

    Jovainin kysymykseen ”miten mo voivat kilpailla klusterin monopolia vastaan”, vastaus on yksinkertainen: alat vaan ensin sopia toimitusehdot klusteriin päin, sovit sitten sopimusautoyrittäjiä. Tai tehän kuljetattekin jo kannolta tehtaalle rattorilla…Tekomiehet löytynevät joka töllistä ja eikun ramppa räikämään.! Jonkunlainen yhteensopiva tietokone olisi hyvä olla varannon, korjuun ja tilitysten sonklaamiseen…

    mehtäukko

    Tulemme sitten porukalla ihastelemaan, miltä jatkuva kasvatus alkaa näyttääkään..:)

    Jovain

    Sitähän ei tiedetä mitä maksaa, jos metsänomistajat hyväksytään kilpailuun mukaan. Kysymys ei varsinaisesti ole edes puunhinnasta, vaan puuntuottamisen ja korjuun kustannuksista, jotka ovat olennainen osa metsätalouden tuottoa. Tällä hetkellä klusterin tuottoa, jota ei pidetä edes metsätalouden tuottona tai metsätalouden harjoittamisena.

    Kysymys on metsänomistajien kilpailun rajoittamiseen kuuluvasta puun jalostamisesta. Tiettävästi tästä on ihan kilpailuviranomaisen päätös. Koska kysymys on puun jalostamisesta, metsänomistajaa ei voida pitää asianosaisena pystykaupassa. Näin ollen, ainakaan tällä hetkellä, metsänomistajien sulkemista tai pystykaupan monopolia ei olla rajoittamassa.

    Jatkuva kasvatus on vai juonne tässä vastakkainasettelussa.

    mehtäukko

    Juonne on pilalla siksi, että niin höpinä jk:sta kuin mo höynäytys lähteä muka kustannussäästöön töihin joita eivät tule isossa mittakaavassa hallitsemaan, ovat satuja alkuunsa. Pyörää ei edelleenkään kannata keksiä uudelleen.

    Täytyykin lähteä hakemaan juhannuskoivut.. 🙂

    Jovain

    Hyvin pienestä jk mittakaavasta on kysymys klusterin toiminnassa. Sovelletaan korkeintaan jaksolliseen metsänkasvatukseen. Taidat kehitellä pyörää uudelleen.

    Kyllä metsänomistajille kuuluu rajoittamaton oikeus puukauppaan, moton käyttöön ja myös motomittaan, siinä kuin klusterin toimijoillakin. Näin se ei valitettavasti tällä hetkellä ole.

    mehtäukko

    Jos höyrypäät saavat päännousemansa läpi ja MH avohakkuut loppuvat, ei mittakaava ole pieni. Ja jos pää saadaan auki, mitä seuraavaksi?

    Niin kauan kuin klusteri omistaa savupiippunsa, jalostaa puuta ja hoitaa vientinsä, sivulliset ukkelit eivät voi määräillä toisten bisnesten toimintatapoja. Ei edes Jovainkaan.

    Jovain

    On myös metsänomistajilta lähtökohtaista. Ettei vaan luontainen ole luontaista ja viljelty on jaksottaista metsänhoitoa. Pidänkin metsänhoidon väärinkäyttönä, jos kehityskelpoiset taimistot raivataan jaksottaisen metsänhoidon tieltä. Luontainen myös onnistuu, ei kaikkea tarvitse viljellä.

    Tiedä tuosta MH avohakkuukiellosta, tuskin on kuitenkaan metsänhoidon tavoitteiden mukaista, mutta keskenkasvuisten metsien hakkaaminen tulee kieltää.

    Metsuri motokuski

    Niitä sopimuksia joita itse olen nähnyt metsäkoneurakoitsijoiden tehneen puun ostajien kanssa on kate ollut välillä 0,95 – 1,50 %. Onhan noissa neuvottelemisen varaa yksityisellä metsänomistajalla.

    Kyllä se vain niin on että kun noilla katteilla yritetään palkka itselle tehdä niin hakattavaa pitää olla paljon, koneet uusia, työntekijät osaavia ja koneet jatkuvasti töissä. Kilpailu tuollakin alalla on ihan sairasta niin kuin maanrakennus ja kuljetusalalla myös.

    mehtäukko

    Jovain: ”Kysymys on metsänomistajien kilpailun rajoittamiseen kuuluvasta puun jalostamisesta.” Hittoako se kuuluu sivullisille maleksijoille , mitä joku teollisuusyritys pajassaan tekee?

    Kyllä metsänomistajille kuuluu rajoittamaton oikeus puukauppaan, moton käyttöön ja myös motomittaan, siinä kuin klusterin toimijoillakin.” Sekään ei taida olla tavallisen pussihousunkuluttajan ominpäin päätettävissä. Ihan kuin että myyt tai vuokraat suon turpeennostoon, ehdollistat sen, että vain talikon käyttö sitten nostovälineenä…

    Visakallo Visakallo

    – Tai sian- ja sonninkasvattajat kärräisivät ja päästäisivät hengiltä elukoitaan kuka milläkin vehkeellä lihanostajille. Maitotonkatkin kulkisi nykyisten citymaastureiden takapokseissa ihan kätevästi meijjeriin asti, kun sattuu olemaan kauppareissu saman suuntaan. En ole ymmärtänyt, enkä varmasti tule ymmärtämään, mitä Jovain oikein ajaa tällä kaikella takaa.

Esillä 10 vastausta, 181 - 190 (kaikkiaan 232)