Keskustelut Puukauppa Minne hävisi ne mhy-kriittiset keskustelut?

Esillä 10 vastausta, 181 - 190 (kaikkiaan 225)
 • Minne hävisi ne mhy-kriittiset keskustelut?

  Onko tämä nyt liian kuuma aihe,  ja onko kenties jostain ylempää tullut käsky, vai mistä johtuu että aloittamani aihe: Olkaa varovaisia niiden valtakirjakauppojen kanssa,on poistettu?

  Myös muutama muu ketju käsitteli samaa aihetta. Miksi ne tosiaankin on poistettu, eikö mhy-kriittistä keskustelua sallita. Voisi edes perustella moderaattorit poistoa.

 • mehtäukko

  Mehtäukko ei maksa tilaamattomista toilauksista ekstraa senttiäkään. Metsäklusterin toiminta tuskin kaipaa ”leveitä epävakauttajia”. Ja silloin kun munankuori ei jolla kulla kestä, muutokset ovat nimenomaan tarpeellisia.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  reservuaari-indeksi:

  AJalkanen osaa varmaankin suorittaa myös jonkin tasoista itsearviointia siitä, onko hän omasta mielestään ”mainostanut” MHY:tä (jos, niin miksi) tai samoissa viestiketjuissa MHY:n toimintaan mahdollisesti liittyvistä ongelmista vaikenemista tai jopa niiden vähättelemistä.

  Jos r-i lukaisee vaikka tämän ketjun, niin voi suorittaa hieman itsearviointia siitä, oliko esitetty kritiikki aiheellista vai ei. Nimimerkin r-i henkilökohtainen kauna alkaa jo pikku hiljaa ärsyttää vaikka pitkämielinen olenkin!

  Olen mainostanut mhy:tä puun ostajista riippumattomana palveluntarjoajana, koska olen ollut sen palveluihin tyytyväinen ja koska olen nähnyt valtuutettuna toimintaa vähän syvemmältä. Mhy:n toimintaan liittyviä ongelmia en ole tuonut esiin, koska omalla kohdallani niitä ei ole ollut – vuodesta 1973 lähtien.

  Kiellän jyrkästi minkäänlaisen ongelmien vähättelyn. Päinvastoin, olen närkästynyt siitä, että Mhy Lounametsän tapausta ei ole käsitelty perusteellisemmin julkisuudessa. Tapauksen olisi pitänyt johtaa itsekritiikkiin ja toiminnan laadun varmistukseen – niin että jokaisesta mhy:stä saisi yhtä laadukkaat palvelut.

  PS. Jos se on lumikkohypoteesi mikä edelleen hiertää kivenä kengässä, voin ilmoittaa tässä julkisesti kaiken kansan läsnä ollessa, että en tutki sitä.

  Kalle Kehveli

  Mhy on nyt täysin samassa asemassa kuin metsästäjät hirvikannan valvojina. Oma suu tärkein, muille aivan sama. Ei voi toimia mitenkään. Toivotaan kuitenkin, että Mhy löytää asemansa tässä kuviossa. MHY YHTEISMETSÄT???

  reservuaari-indeksi

  No olihan purkaus. Luin oman viestin kolmeen kertaan enkä löytänyt siitä mitän vihjailevaa, vain kysymyksiä tyyliin: ”jos, niin miksi”, ”tai” ”onko hän omasta mielestään” jne. Tuon neutraalimpaa kommenttia voi olla vaikea kirjoittaa. Tolppa vihjailee- aegiolus jatkaa ihmettelyä – ammutaan viestintään osallistunut Kalle! En ota kritiikkiä vastaan.

  Lumikkohypoteesista olen kuullut AC:n kirjoittaneen ehkä vuosikymmen sitten. En tiedä mikä se on, ei siten oikein voi hiertää.

  Mutta herkillä näyttää olevan. Käviköhän tässä kohtaa niin että tuli älähdys, vaikkei ollut oikeastaan edes sitä kalikkaa. Tai salaliitto tai vainoaminen tai kauna…, no ihan mitä vaan.

  Kalle

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kalle on ehkä palstalla uusi, kun ei tunne/muista nimimerkin res-ind historiaa. Pyydettiin itsekritiikkiä, sitä harjoitin. Olen jo pitkään miettinyt, mitä nimimerkillä res-ind on minua tai mielipiteitäni vastaan, enkä ole keksinyt mitään muuta kuin lumikkohypoteesi.

  Kai täällä saa kehua mhy:tä? Jos sallitaan vain kriittiset kommentit eikä lainkaan kehuja, kuvasta tulee vino.

  Miten mhy olisi samassa asemassa kuin metsästäjät hirvipolitiikassa (Kalle Kehveli tässä ketjussa)?

  Mhy:n korjuupalvelun käyttö on täysin vapaaehtoista, samoin kuin mhy-jäsenyyskin nykyisin.

  aegolius

  >aegiolus jatkaa ihmettelyä – ammutaan viestintään osallistunut Kalle! En ota kritiikkiä vastaan.

  En ole tähän ketjuun kirjoittanut mitään kuukausiin. Mitähän Kallen ammuntaa Kalle mahtaa tarkoittaa…

  Scientist Scientist

  Neljä vuotta sitten minulla oli alle 2 ha ensiharvennus jota yritin myydä monin tavoin isoille yhtiöille. Ei tullut yhtään tarjousta. Ainoaksi käytännön mahdollisuudeksi jäi mhyn korjuupalvelu, jota kautta puu saatiin myytyä tien vierestä. Mitä vikaa tässä on, mielestäni mhy on hyvä erityisesti pienmetsänomistajan kannalta. Suurtilalliset  eivät sitä tarvitse, eikä siihen ole pakko kuulua.

  Metsuri motokuski

  Juuri näin. Mhy:n markkinarako on juuri tuossa. Samoin kuin metsänhoitotöissä. Tosin sielläkin on vähän työnjohtokulut karanneet käsistä.  Mutta jos maksajia löytyy niin mikäs on hinnoitellessa.

  Visakallo Visakallo

  Eiköhän täällä olisi syytä hieman miettiä myös tuota tasapuolisuutta. Jos joidenkin mielestä mhy:tä ei saa kirjoittaa myönteisesti, niin eihän sitä silloin  saa tehdä mistään muustakaan organisaatiosta, kuten Metsäkeskus, Metsä Group, UPM, Stora Enso, yksityiset metsäpalveluyritykset, ympäristöjärjestöt, MTK, ammattiyhdistykset, puolueet, jne.

  jees h-valta

  Ja mihinkähän tuo Teufelin Zumin päätelmä nojaa sekavuudessaan? Saisko hiukan selkokielellä mikä ”lähti lapasesta” ?

Esillä 10 vastausta, 181 - 190 (kaikkiaan 225)