Keskustelut Metsänomistus Mitä tarkoittaa metsän tuoton laskennassa käytetty korko?

Esillä 2 vastausta, 221 - 222 (kaikkiaan 222)
  • Mitä tarkoittaa metsän tuoton laskennassa käytetty korko?

    Merkitty: 

    Palaan vanhaan aiheeseen, joka on edelleen minulle jossain määrin mystinen. Aihe on sikäli ajankohtainen, että uusiin harvennusmalleihn on ilmestynyt korko ja ohjeissa sen kerrotaan olevan tuottovaatimus.

    https://metsanhoidonsuositukset.fi/fi/harvennusmallihaku

    Termi tuottovaatimus on aina huvittanut minua. Se antaa ymmärtää, että metsänomistaja jostain syystä tyytyisi vähäisempään tuottoon kuin on mahdollista saada. Toki joissain harvoissa tapauksissa näin voi olla mutta luulisin, että suurin osa metsätalouden harjoittajista haluaa maksimoida talousmetsän tuoton.

    Miksi korkoa yleensäkään käytetään tuottolaskelmissa? Sijoitetun pääoman tuoton laskennassa ei tarvita mitään korkoa. Metsätaloudessa tuntuu olevan vallalla väärinkäsitys, jossa kassavirta olisi tuottoa.

    Toinen kysymys on, että jos korkoa haluaa käyttää niin mistä ja miten se arvotaan laskelmiin?

     

  • mehtäukko

    ”…Uuden metsän perustaminen on eittämättä tärkeä vaihe, mutta se on myös homman taloudellinen akilleen kantapää pitkän odotuksen vuoksi ja joka sekin pitää kyetä käsittelemään…”

    Mikä ihmeen ”akilleen kantapää”? Niin luonnollinen kuin mikä hakkuun jälkeinen uuden puusukupolven toimenpide. Ja välttämätön, jossa sopivimman menetelmän valinnasta siirrytään töihin.  Kyllähän se pitkän mahottamisen ja muun taivastelun jälkeen muuttuukin aina vain työläämmäksi, kierto-ajat venyy ja lopulta ei ole kuin vanhoja kannokoita tuijotettavana.

    Gla Gla

    Edellisen sivun Visakallon pellonmetsityskommenttiin. Ainakin vanhassa metsälaissa oli määritelty luontaisen uudistamisen toimenpiteet. Yllättävän paljon niitäkin oli, joten kun heinittynyt pelto ei itsestään taimetu, se on täysin odotettavissa oleva juttu. Eri asia olisi vaikka tuore ja täystiheä kuusikko, josta on kannot nostettu.

     

Esillä 2 vastausta, 221 - 222 (kaikkiaan 222)