Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 1,491 - 1,500 (kaikkiaan 8,213)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Scientist Scientist

    Nyt ensiharvennus tulossa 2023 tähän kuvioon. Eli kyllä siihen ihan hyvä metsä tuli, eikä olisi tullut hieman nopeammin jos olisi kääntömätästetty. Lehtipuuta tarkoitus jättää 20 % luokkaa.

    Rane
    hemputtaja

    Nyt paheni kertaheitolla Suomen luontokato ja monimuotoisuus kärsiin ihan hirveästi.

    Helsingin Sanomat on nimittänyt luontokadon kirjeenvaihtajan (Petja Pelli) (https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008216071.html).

    Vihdoinkin saamme tietää totuuden Suomen luonnon tilasta.

    Puuki

    On se monimuotoisuus tärkeä asia luonnossa mm. ruoantuotannon ja puun ym. kasvien kasvatuksen jatkumisen kannalta.   Mutta  syyt sen heikkenemiseen ja keinot korjaamiseen on usein hakusessa.   Ei esim.  metsien  monimuotoisuus parane hakkuita rajoittamalla koska silloin lisääntyy tuhot ja sekametsärakenteen lisääminen voi vaarantua.  Puiden ja metsien  monimuotoisuus kärsii liian yksioikoisella metsän käsitelytavalla.     Kuusettumista ei torjuta jk:n hakkuita lisäämällä.   Tai oikeaa  lahopuuta ei voi lisätä metsiin  juurikääpää suosimalla.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Professori emeritus Erkki Annila Metsälehdessä: ”metsien rakennetta on syytä tarkastella laajemmin ajallisesti ja paikallisesti ”. Tämä on suositeltava periaate, ja on linjassa aiemmin mainitun Kuuluvainen ym. julkaisun luonnonmukaisen metsänhoidon ideaalin kanssa. Ideaaliin emme varmasti pääse, mutta voimme ottaa luonnosta itsestään oppia. Esimerkiksi sen, että luonto uudistaa metsää myös avonaisten vaiheiden kautta.

    Julkaisu: http://www.frontiersin.org/articles/10.3389/ffgc.2021.629020/full#h5

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    YK:n biodiversiteettisopimuksen mielestä suojelualaksi riittäisi vähempikin kuin EU:n kaavailema 30 prosenttia. Jos kokeillaan EU:ssakin saavuttaa ensin nämä Aichi-tavoitteet ja katsotaan sitten tarvitaanko lisää?

    ”Some of the most significant improved elements include identifying and separating invasive alien species, protecting 10% of coastal and marine areas, and 17% of terrestrial and inland water areas.”

    http://www.nature.com/articles/d42473-021-00374-2

    Puuki

    Nuo suojelualue pinta-alat olisi realistisempia toteuttaa kuin 30 %:n ”aluevaatimus” .  17 % maista ja sisävesistä yhteensä onkin jo vähintään melkein suojeltu Suomessa.  Muutama lehtoalue E-Suomesta lisää ja – pienvesistö, niin siinä se olisi taas joksikin aikaa vaatimukset täytetty.  Rantojen suoja-alueista, kun ne lasketaan mukaan ,  tulee n. 1 % lisää ja uusista metsokohteista ym.  n. saman verran lisää.

    Puuki

    ”13 uutta sienilajia löytynyt Suomesta” .  Kasvavat lahopuussa.  Ei ole niillä suomenkielisiä nimiä vielä paitsi sukujen nimet. (L:MU) .   Monimuotoisuus siis taas lisääntyi .

    Onko tällä palstalla metsäsienten as.tuntijaa ?    Olisi mukava tietää miten esim. ostopalveluna hankitut sienet , joita on saatavilla , vaikuttaisi oikeasti puiden kasvuun , kun erilaisia (mykorritsa)sieniä kasvaa jo luonnostaankin paljon metsissä.

    Timppa

    Harmin paikka.  Taass on löydetty ”uhanalaisia” lajeja, joilla voi estää vaikka mitä hankkeita.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Päivän metsämielipide: Avohakkuualue kuhisee elämää

    http://www.hs.fi/mielipide/art-2000008256675.html

Esillä 10 vastausta, 1,491 - 1,500 (kaikkiaan 8,213)