Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 1,861 - 1,870 (kaikkiaan 8,216)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • puunhalaaja

    ttps://aijaa.com/c6zjnY
    ttps://aijaa.com/QTzWRw
    ttps://aijaa.com/ruyDL0
    ttps://aijaa.com/anAWCI

    puunhalaaja

    Uskomatonta pelleilyä tämä foorumin tekniikka. Vain linkit rikkomalla postaus onnistui. Nuo toimii kun lisää h-kirjaimen eteen.

    puunhalaaja

    Kaupunkien puistot ja virkistysmetsät tai miksi niitä nyt kutsutaankin, ovat usein varsin hyviä paikkoja liito-oraville. Vanhaa järeää (ja usein jo kuolevaa) puustoa, isoja haapoja, jne. Esim. tässä Hervannan/Lempäälän suunnalla iso osa kaupungin metsistä on ihan uskomatonta ryteikköä (siis hyvässä mielessä luonnon monimuotoisuuden kannalta), maannouseman tappamia   kuusia kaikkialla. Muutama kuva viikonlopulta.

    https://aijaa.com/c6zjnY
    https://aijaa.com/QTzWRw
    https://aijaa.com/ruyDL0
    https://aijaa.com/anAWCI

    Tuollasista paikoista liituria löytää mun hyvin vajavaisen kokemuksen perusteella todennäköisemmin kuin hyvin tarkkaan hoidetusta metsistä. Niillä hyvin hoidetuilla nuorilla, nopeasti kasvavilla ja paljon hiiltä sitovilla metsillä on oma tärkeä merkityksensä niilläkin, mutta ei ne keskimäärin mitään valtavia monimuotoisuuden keitaita ole.

    puunhalaaja
    Tomperi

    Mistä  tunnistaa maannouseman tappaman kuusen?

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ei juuri mistään ennen kuin puusta ovat lahonneet juuret.

    ”Tyvilahotartunnan saanut kuusi voi elää ulkoisesti terveen näköisenä vuosikymmeniä. Vasta kun laho on edennyt hyvin pitkälle, sairaus alkaa näkyä. Kasvu hidastuu, latvus harsuuntuu ja pihkavuotoja esiintyy rungossa. Puu voi kuolla pystyyn, mutta lahojuurisena se yleensä kaatuu latvuksen ollessa vielä vihreä.”

    http://www.metla.fi/metinfo/metsienterveys/lahontorjunta/kuusi-juurikaapa.htm

    A.Jalkanen A.Jalkanen
    Scientist Scientist

    Puunhalaaja, onko kuvat Helininlahti/Lehtivuori alueelta. Siellähän on myös jonkinlainen luonnonsuojelualue. Itse epäilen nähneeni siellä myös esim. pikkusiepon. Liito-oravaa en ole etsinyt, mutta hyvin voi olla. Alueella runsaasti metsälehmusta.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Miten sait puunhalaaja nuo linkit toimimaan? Minä en ole onnistunut laittamaan http-hässäkän s-ää sisältäviä linkkejä, no ehkä yhden kerrallaan.

    Täällä Espoossa liito-orava on pärjännyt ilmeisen hyvin, kun sille on vain jätetty kulkureittejä ja pieniä alueita pystyyn. Liikennemelu ei sitä häiritse eikä ihmisen toimet lähistöllä. Näätä täältä puuttuu mikä auttaa osaltaan, mutta sitä ihmettelen, etteikö orava ja varislinnut ole täällä jatkuva riesa liiturille.

    puunhalaaja

    Anneli, en saanut linkkejä toimimaan. Nuo pari postausta on tehty illalla, ja nyt ne oli tullut aamulla näkyviin! Mä olin pitkään tauolla kun rupesi niin ärsyttämään tämä onneton tekniikka. Näköjään hullummaksi vaan menee täällä.

    Scientist, ne on juuri sieltä, enpä olisi arvannut kenenkään tunnistavan kuvista paikkaa noin tarkasti. Osa kuvista on sen luonnonsuojelualueen sisältä. Tuo ei ole edes pahimmista päästä minusta, Hervantajärven pohjoisranta on vielä ’pahempi’. Näkyy ihan ilmakuvastakin paljonko puuta paikoin on nnurin: https://www.google.fi/maps/@61.4356586,23.8558342,237m/data=!3m1!1e3

Esillä 10 vastausta, 1,861 - 1,870 (kaikkiaan 8,216)