Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 2,411 - 2,420 (kaikkiaan 8,218)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Oops, ystäväni T.A. tupsahti linjoille ja toistelee kaikki aiemmin esittämänsä argumentit. Minä en enää jaksa. Onneksi siellä on yksi oikein hyvä kirjoittaja valppaana linjoilla.

    https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008568466.html

    KeMeRat

    Hieno kirjoitus Espoon Tapsalta tuolla Annelin linkin takana.

    ”Aukkohakkuiden jälkeen monimuotoisuus on korkein mahdollinen. Puuston kasvaessa tärkeä hiilinielu kasvaa voimakkaasti, monimuotoisuus supistuu mutta ei häviä.”

    ”Monimuotoisuus supistuu” on niin mahtava luonnehdinta, että kirjoitan muistiin vastaisuuden varalle.

    Edit. Kynästä muste lopuillaan

    Visakallo Visakallo

    Näyttää olevan kisa käynnissä siitä, mikä taho esittää suurempaa osaa metsistä suojeltavaksi. Nyt ollaan jo 50%:ssa. Mitä veikkaatte tapahtuvan seuraavaksi? Näkyy yliopistomaailma erkanevan yhä kauemmaksi realimaailmasta. No, aikansa kutakin, kyllä se pää tulee vetävän käteen kun rahat loppuu. Niin se loppui taistolaisuuskin aikoinaan Suomesta.

    Metsäuutiset: Suomen kansallisen metsästrategian ja biotalousstrategian tavoitteet toteutuvat parhaiten, mikäli valtaosaa metsistä joko hoidetaan jatkuvapeitteisen metsänkasvatuksen keinoin tai suojellaan, Jyväskylän yliopiston tuoreesta tutkimuksesta selviää. Vain noin kolmasosaa metsistä tulisi hoitaa tehokasta puuntuotantoa ajatellen. Kansallisen biodiversiteettistrategian tavoitteiden saavuttaminen edellyttäisi, että jopa 50 prosenttia metsäalasta suojeltaisiin.

    Gla Gla

    Taitaa olla jatkoa edelliselle Jyväskylän ”tutkimukselle”, jossa monitoiminnallisuuden korostaminen toi tuloksena jk:n osuudeksi 75%.

    https://www.jyu.fi/fi/ajankohtaista/arkisto/2020/08/kannattaako-avohakkuista-luopua

    Tälläkin kertaa oltiin saman aiheen ääressä: Tutkimuksessa arvioiduissa politiikka-asiakirjoissa korostettiin metsien monikäyttöä.

    En tiedä, mitä ovat ”tutkimuksessa arvioidut politiikka-asiakirjat”. Tuollainen on silti mukavaa, kun lähtöarvoja säätämällä saadaan sopiva tulos. Kun vielä sivuutetaan se, että jk + suojelu tuossa mittakaavassa ajaisi heikentyneen Suomen osaksi Venäjää tai vähintään tiukasti EU:n holhoukseen, voi tätäkin tutkimusta käyttää myyräntyöhön.

    Mahdetaanko muissa maissa harrastaa yhtä epäisänmaallista toimintaa?

    KeMeRat

    ”Mahdetaanko muissa maissa harrastaa yhtä epäisänmaallista toimintaa?”

    Vaikea uskoa. Epäisänmaallinen metsien käsittely on niin suomalaisen kuuloinen keksintö.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Piti oikein tarkistaa onko aprillipäivä, mutta se on vasta parin kuukauden päästä! Aika hurjia lukuja heittää taas Jyväskylän yliopisto. Taitaa olla heidän tutkimuksessaan tosiaan painotettu biodiversiteettistrategiaa metsästrategian sijaan.

    Puuki

    Mikä asia jk:ssa on niin paljon paremmin biodiv.strategian kannalta kuin norm. luonnon arvot huomioon ottavassa tasaikäisessä metsänhoidossa ?   Puulajien monimuotoisuus se ei voi olla eikä parempi hiilitase.    Monipuolisen ötökkäkannan ja puulajien monimuotoisuuden mahdollisuuden voittaa avohakkuu ja sen jälkeen tehtävä maanmuokkaus, kun se lisää monien lajien tarvitsemaa avonaista kasvipeitteistä aluetta parhaiten.

    Sopiva määrä jk:n mh:a on suunnilleen se nykyinen määrä.  Puistometsät, jotkut ranta-alueet ja tavan metsämaista osa turvemaista , jotkut  korvet, valmiiksi erirakenteiset MT-kankaat keskisessä ja Pohj. Suomessa, E-Suomessa rehevät erirakenteiset sekapuukuusikot.  Noissa se onnistuu jotenkin myös talousmetissä kannattavasti.      Edellyttää siis talousmetissä yleensä , että on jo aikasemman hakkuun jälkeen uudistettu maanmuokkauksen avulla, jotta on mistä valita puita jk-harrastusta varten.

    Timppa

    Pitääkö tuollaisia tuholaisia tosiaankin elättää verovaroilla?

    Visakallo Visakallo

    Valitettavasti Jyväskylän Yliopisto saattaa  tuon tasoisella toiminnalla itsensä vaikeuksiin, kun vaalien jälkeen olot Suomessa normalisoituvat ja valtiovalta alkaa jälleen katsoa rahojen perään.

    Teufelin Zumi

    Väärin tutkittu Jyväskylän Yliopistolta, lopputulos eroaa Alkio-kansalaisen perus propakanda mutusta liikaa.

Esillä 10 vastausta, 2,411 - 2,420 (kaikkiaan 8,218)