Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 3,271 - 3,280 (kaikkiaan 8,216)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tapaus hömötiainen. Syö hyönteisiä vanhojen puiden rungoilta. Tarvitseeko vanhojen metsien suojelua vai riittääkö että jossain on vanhoja puita?

    Timppa

    Tapaus hömötiainen. Syö hyönteisiä vanhojen puiden rungoilta. Tarvitseeko vanhojen metsien suojelua vai riittääkö että jossain on vanhoja puita?

    Hömötiainen syö hyönteisiä puiden rungoilta, mutta ei taatusti vain vanhojen puiden.  Nuoruudessani hömötiaiset asustelivat myös  harvahkoissa nuorissa sekametsissä.  Väite, että hömötiainen vaatisi vanhoja metsiä tai puita ei perustu mihinkään faktoihin.  Kyseessä on luontojärjestöjen probakanta.

    hemputtaja

    Taitavat nuo tirpat – varista myöten – muutenkin olemaan vähän huono monimuotoisuus osoitin. Niillä on siivet ja kanta vaihtelee arvaamattomista syistä. Pitäisi ehkä tarkastella koko Euroopan suhteen, Suomi on liian nurkkapitäjä.

    Kaupungissa tuo varis pitää huolta pikkutirpoista ja isommistakin. Esim. sorsanpoikaset eivät ehdi veteen, ja jos ehtivät lokki nappaa. Meidän lähiaukealla (heittteillä) oli fasaania. Varikset äkkiä runsastuivat ja fasaanien rääkynä loppui siihen. samalla poistuivat pikkutirpat.

    Rane

    Kun joka paikassa toitotetaan metsien häviämisestä ja ennallistamisesta niin miten asia on todellisuudessa?

    Nasa teki yllättävän havainnon maailman metsistä: Maapallo onkin vihertynyt – taustalla erityisesti kahden valtion toiminta – Tiede – Ilta-Sanomat

    hemputtaja

    Niinpä, en tiedä kuinka vanha tuo NASAn tieto on, mutta muistelen, että ansioituneet maat ovat Intia ja Kiina.

    Kovasti kuitenkin mää’itään monimuotoisuuden huonontuvan ja luontokatoakin on maar nii p:sti. En ole kuitenkaan nähnyt kuin metsätuhoon vihkiytyneiden epämääräisiä arvioita. Varsinaista tietoa monimuotoisuuden tilasta Suomessa en ole tavoittanut. Vakaasti vain ollaan sitä mieltä, että huonoa on, huonoa.

    aegolius

    Kyllähän tuo kato ja uhkauhkauhka on meillä pääasiassa politiikkaa. Näkeehän sen jo pelkästään epäloogisuudesta, kun Teslan valmistaminen ja sen valtava hiilijalanjälki ei haittaa, vaikka hyöty on vähintäänkin kyseenalainen, mutta avohakkuu on syvältä, vaikka sen näytöt hiilitaseeseen ovat kokonaisuutena vaikuttavat. Lähes kaiken voi tiivistää politiikkaan ja estetiikkaan. Hiilet, monimuotoisuudet ja uhka ovat vain välineitä.

    Visakallo Visakallo

    Alla oleva ote HS:n jutusta kertoo, kuinka suojelun edistyessä ja metsänhoidon muuttuessa, rimaa nostetaankin yhä ylemmäs. Metsänomistajille tämä tarkoittaa edelleen syyllisen osaa luontokatoon. Kuten Isä Aurinkoinen aikoinaan totesi: ”Kun on syyllinen, rikoskin löydetään!”

    ”Mikä sitten olisi riittävä määrä parannuksia metsäluonnon tilaan? Riittävä määrä lahopuuta, riittävä määrä vanhoja puuikäluokkia, riittävä määrä järeitä puita, riittävä määrä lehtipuita?

    ”Tätä vasta tutkitaan. Ehkä joidenkin vuosien päästä saamme tuloksia tästäkin. Mutta nyt ei pystytä tutkimukseen perustuen sanomaan mitään lukuja, ei tiedetä turvarajaa, millä luontokato metsissä saataisiin pysäytettyä”, Mönkkönen sanoo ja jatkaa:

    ”Vastaus riippuu siitäkin, mitä me tavoittelemme, kuinka monimuotoista metsää haluamme. Sen voi sanoa, että jos haluamme säilyttää Suomelle luontaista moni­muotoisuutta, rima on kaukana ja tekemistä paljon.”

    Koko juttu Helsingin Sanomissa:

    https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008716988.html

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kiitos linkistä Visakallo. Paluu arkeen alkoi välittömästi.

    Gla Gla

    Rakennetun maan ja maatalousmaan osuus oli vuonna 1750 ihan jotain muuta kuin nyt. Niissä myös monimuotoisuus on kärsinyt eniten. Ehdotan, että ennallistaminen keskitetään mäihin kohteisiin.

    hemputtaja

    Köyhtyy ja köyhtyy. Tiedotusvälineiden mukaan joku vaikutusvaltainen elin suunnittelee satsausta luontokadon torjuntaan. Miljuunat ei välttämättä riitä.

    Oikein hienoa. Näkisi nyt vain jotain todellista tietoa luontokadosta ja monimuotoisuuden tilasta. Muuten satsaus hyödyttää vain risupartaisia ja parrattomia, vihreitä villasukkahiippareita. Pääsevät esittämään mielipiteitään maksusta naama peruslukemilla ja nauramatta.

Esillä 10 vastausta, 3,271 - 3,280 (kaikkiaan 8,216)