Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

  • Tämä aihe sisältää 8,190 vastausta, 111 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , 2 tuntia sitten AvatarKurki toimesta.
Esillä 10 vastausta, 4,691 - 4,700 (kaikkiaan 8,190)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Itsekin kommentoin muutamaan Hesarin artikkeliin, että lainsäädännössä tärkeintä eivät ole pinta-alat vaan vaikutukset. Mutta suojelun vaikuttavuus ja riittävyys ratkeavat aika pitkälle pinta-alojen kautta. Siksi olisi saatava kokonaiskuva siitä, kuinka paljon rajoituksia on jo, kuinka paljon on tulossa ja kuinka paljon on tarpeeksi.

    Timppa

    Hasunkurinen ajatus suojella jotain luontotyyppiä muuttuvassa ilmastossa, jossa typpeä sataa taivaalta.  Kyllä ne tyypit muuttuvat jatkuvasti rehevämpään suuntaan.

    Oleellinen asia on säilyttää metsä metsänä.

    Gla Gla

    ”Siksi olisi saatava kokonaiskuva siitä, kuinka paljon rajoituksia on jo, kuinka paljon on tulossa ja kuinka paljon on tarpeeksi.”

    Tulossa olevien määrää on vaikea ennustaa, jos annetaan avoin valtakirja, eikä muutenkaan ole täsmällisesti määritelty asiaa. Siksi näin huonoa lainsäädäntöä ei pidä tehdä.

    Tomperi

    Olen kovin huiolestunut että suomessa arvostetaan korkealle heitä jotka touhuavat ulkomailta hylättyjen kissojen ja koirien tuomisessa Suomeen.  Siinä piilee valtavan suuria terveydellisiä riskiä puhumattakaan taloudellisista kustannuksista kun niiden tuomat taudit joudutaan torjumaan vaikka oikeastaan kyllähän loisilla ja bakteriskoillakin on elämisen oikeus….vai lieneekö?

     

    Jean S

    Scientistin kanssa samaa mieltä. Myös valmisteilla olevassa EU-sääntelyssä on sama homma, eli komissiolle on eräissä kohdin varattu mahdollisuus antaa täydentävää sääntelyä, tosiasiassa siis laajentavaa.

    kaapo123

    No iltasanomissa tai iltalehdessä on kertomus ja video,kuinka metsä kangas alko yhtä äkkiä kohoilemaan eli luonnossa tapahtuu myös asioita,että ne ei ole ihmisen syy.Suojelumetsienkin puut lahoo ja suojelusta hyötyy vain muutama ihmissukupolvi,kun puut elää vain 500 v.Luonnossa on tämmönen kierto,että puut elää vain 500 v. Eli nyt hakkaamme puita jo alle 100 v,joka on järkevä teko.Iltasanomat:Video,maa alkoi aaltoilemaaan….kertomus

    Tomperi

    Eikö se riitä kun tarkastelee monimuotisuuden heikkenemistä pelkästään lajikadon kannalta?  Uudet lajit voivat kiihdyttää lajikatoa kuten monet esimerkit ovat osoittaneet.

    hemputtaja

    Kovasti tässä ketjussa peistä väännetään monimuotoisuudesta, joka kuulemma heikkenee.

    Olen usein kaivannut näyttöä/tutkimusta tuosta ”heikkenemisestä”. En ole löytänyt.

    Toinen hirmuisuus on ”luontokato”. Ei luonto mihinkään katoa – muuntuu kyllä. Saharakin on luontoa. Luontoa voidaan kyllä pilata kelvottomaksi joillekin elämänmuodoille.

    Visakallo Visakallo

    Suomi neuvottelee tänään alkavassa Montrealin Luontokokouksessa osana Euroopan unionia. EU tavoittelee konkreettisia ja määrällisiä tavoitteita sekä vahvaa seurantaohjelmaa, jotta toimien edistymistä voidaan mitata ja seurata. Kokous jatkuu joulukuun 19. päivään saakka.

    hemputtaja

    Notta vahva seurantaohjelma. Veikkaan, että ekakjsi kielletään rikkaruohojen poisto porkkanapenkistä ja tärkeät elimet jäävät pohtimaan pitääkö porkkanarivistön harvennuskin kieltää. Molemmat toimet kun vähentävät monimuotoisuutta melkoisesti.

Esillä 10 vastausta, 4,691 - 4,700 (kaikkiaan 8,190)