Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 5,751 - 5,760 (kaikkiaan 8,216)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Nostokoukku

    Kaikki metsätyypit ovat uhanalaisia, etenkin Etelä-Suomessa. Metsät ovat väistyneet puunkasvatusalueiden tieltä.

    Tomperi

    Tuotot ja kasvut voi ilmoittaa vaikka tilakohtaisesti tai omaisuuskohtaisesti.  Hehtaarikohtaisestikkin voi ilmoittaa ja tarkastella.

    Suomesta ruotsiin paennut Metsäpäättäjällä oli taopana tarkastella taloudellisia tuottoja tehdaskohtaisesti.

    Jos esimrerkiksi mhy tarksatelisi töitään , sesimerkiksi hehttarihinnoin ja kuiokohtaisesti ymmärtäisi ertailun tuloksista että ei aina hommat mene putkeen, kokonaistatulostaan tarkastellessa todelliset kehityskohteet jää löytymättä.  ja pian ollaan tilanteessa että on vain yksi mhy….  Useita sertimentteja tuottava tehdas voi heittää kulltamunansa roskiin ellei tee kustannuslaskentaa tuote kohtaisesti jne… hehtaarikohtaisia tuloksia on helpompi verrata toisiinsa.   jne

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Metsätyyppi eli kasvupaikkatyyppi on paikan pysyvä ominaisuus joka ei häviä mihinkään. Ominaispiirteet vain muuttuvat sukkession ja metsän käsittelyn mukaan.

    Visakallo Visakallo

    Kevät on mielenkiintoista aikaa. Meille uusi tuttavuus on merikotkapariskunta, joka on tämän viikon oleskellut tuossa järvellä. Aikamoinen näky kun ne lähtevät sulan veden reunalta siivilleen. Näköjään tutustuvat välillä sisämaahankin, onhan tästä paikalta merelle sentään 130 km.

    Tomperi

    Metsätyypillä tarkoitetaan maapohjan jakamista muutamaan kasvuluokkiin kasvillisuuden perusteella, ja niitä kutsutaan metsätyypeiksi.  Ne eivät välttämättä ole pysyviä ja satabiileja.  Voimakkaitten metsäkulotusten seurauksena esimerkiksi karuimmilla alueilla on tapahtunut se että kasvuboniteetti on heikentynytja ja on ollut mahdollista myös metsätyypin vaihtuminen…. että täysin muutuumatonta se ei ole.  Ehkä yleisempi muutokseen johatanut syy on kuitenkin ollut sateitten mukanaan tuomat typpilaskeumat. Jotkut suot ovat parantaneet boniteettiaan kun tie kulkee suon halki ja tieltä tulevaat kivennäisaine päästöt todennäköisesti aiheuttavat rehevöitymistä.  Savon Sellu olisi aiheuttanut merkittävää boniteetin laskua mutta siellä saatiin päästöt kuriin,  l’ämpösumman kasvuun vaikutus jne….

    Nostokoukku

    Piti sanoman luontotyyppi.

    Kurki

    Niin metsähehtaareita lapissa on mutta puuta kasvaa surkean vähän.

    En oikein ymmärrä tuota. Se mitä Lapissa olen liikkunut, niin olen juuri huomannut suurta eroa metsien kasvussa. Kunnon maanmuokkaus siirtää kasvuolosuhteita satoja kilometrejä eteään päin.Viime kesänä kun ajelin Ounasjoen vartta jäi mieleen vain komeat mäntykankaat. Kemijoen varsi samoin.

    Gla Gla

    Visakallon ja tietysti kaikkien muidenkin aiheesta kiinnostuneiden kannattaa kuunnella merikotkailta. Voi laajentua käsitys merikotkan levinneisyydestä. Komea lintu, joita täällä näkee aika usein. Merellä ennätykseni on kuusi kotkaa yhdessä paikassa.

    https://areena.yle.fi/podcastit/1-64747994

     

    Kurki

    AJ:lta kysyn, mikä linkki tuohon on kyseessä?

    Anneli Jalkanen:Timo Korhonen: ”täysi-iän saavuttaneessa luonnonmetsässä ja suunnilleen saman korkeimman puiden iän saavuttaneessa istutetussa talousmetsässä (l. ”puupellossa”) ei biodiversiteetissä ole havaittavissa eroa”.</span>

    https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009454467.html

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kurki kts. julkaisuni eilen kello 15.17. Siellä näkyy julkaisun nimi.

Esillä 10 vastausta, 5,751 - 5,760 (kaikkiaan 8,216)