Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 641 - 650 (kaikkiaan 669)
 • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

  Merkitty: 

  Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

  Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

  Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

  Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

 • Timppa

  Nythän jossain saa ampuakin niitä hanhia.  Syödä ei saa saalista kuitenkaan.  Ovat rauhoitettuja lintuja.  En kyllä ymmärrä miten se rauhoitus pilaa saaliin syömiskelpoisuuden.

  Kerran poikasena oravametsällä ollessani satuin osumaan paikalle, kun kanahaukka oli aloittanut syödä juuri tappamaansa urosmetsoa.  Haukka pakeni.  Metson vein kotiin paistiksi.  Hyvältä se maistui vaikka silloin oli metson rauhoitusaika.  Ei kanahaukkakaan näemmä tiennyt.

  Puuki

  Hanahille pitää tehdä niitä ruokailualueita.  Ihan simppeli homma. Kyltitys pystyyn jossa selvästi kerrot, että ei sallittu valkoposkille .   Siihen lisäksi vaikka lento-ohjeet lähimmälle joutomaalle,  suolle tms:lle.  Iso nuoli poispäin pellolta voisi toimia (?).   Sinne suolle tietenkin sopivaa ruokaa ajamaan rekkalasteittain jotta hanhet tajuaa homman oikein ja pyssyy poissa viljapelloilta.  Lasku ympyräministeriöön tai jonnekin sinne päin. Järjestely -kysymys vain.

  Gla Gla

  Ihan jalostamisen arvoinen ajatus Metsäradiossa joltain lintumieheltä. Ei meillä ole varaa suojella hanhia tai merimetsoja, Vaihdetaan sorsat ja kanalinnut noihin.

  Visakallo Visakallo

  Valkoposkihanhet lisääntyvät nyt hallitsemattomasti. Ei mene enää kauan, kun niitä saakin metsästää täysin vapaasti jopa täällä Suomessa.

  Scientist Scientist

  Kyllä oli tänään valtava valkoposkien muutto Kymenlaaksossa. Kymmeniä tuhansia meni yli kun olin metsässä. Osa jäi kaartelemaan ja etsimään laskeutumispaikkaa pelloilta Elimäen puolelta Kymijokea.

  Visakallo Visakallo

  Jostain syystä valkoposkihanhien muuttoreitti näyttää siirtyvän aina vain lännemmäksi. Tänä syksynä niitä ilmaantui tuhatmäärin tänne Päijät-Hämeeseen 4-tien varren pelloille. Syysviljaoraat menevät nyt parempiin suihin. Onhan se toki tärkeää, että muissa maissa riittää hyvin syöneitä hanhia ruokapöytiin!

  risuparta

  Eipä ole muutosta tapahtunut 9 kk aikana apulanta ja räkäpetäjä porukan toiminnassa! mutakukkokin kertoo lisänneensä puuston kasvua ojituksella ja ylpeilee sillä.

  Hänen on mahdotonta ymmärtää,että suuri puu määrä ei ole sama kuin hyvä luonnonmonimuotoisuuden tila! Ilmaston muutoksesta sen verran,että nyt on Suomessa ja koko maailmassa meneillään mittaus historian lämpimin vuosi.

  Joo ,on ollut kuumenpaakin miljardien vuosien aikana,mutta oliko tämän palstan esi isiä silloin täällä tallaamassa?

  Kurki

  Ilmaston muutoksesta sen verran,että nyt on Suomessa ja koko maailmassa meneillään mittaus historian lämpimin vuosi.

  Mitä itket, kun Suomi ei ole siitä vastuussa.

  Suomen kasvihuonekaasutase on järkyttävän positiivinen eli päästöt pienenmmät kuin nielut.

  Näin vähennetään päästöjä nopeasti.

  ”Luonnon perintösäätiö ostanut suota 70 ha suojeluun”.

  Ostivat suota ja nyt heillä on omat kasvihuonekaasupäästötkin.

  Rehevä luonnon suo tuottaa 12 ekv tn/ha/v metaania ja vastaavasti sitoo hiilidioksidia vaatimattomat 1 tn/ha/v.
  Siis suo 70 ha tuottaa kasvihuonekaasuja (metaania) 770 ekv tn/v.

  Ilmastoteko olisi ojittaa tuo suoala, jolloin metaanipäästöt 770ekv tn/v lakkaavat ja metsittää ala.

  Metsänkasvu sitten sitoisi pitkällä aikavälillä hiilidioksidia ilmasta 1,29*70*4 (metsänkasvu 4m3/ha/v) = 360 tn/v.

  Metaani on muutenkin haitallisempi kaasu kuin ilmastosyistä. Hiilidioksidi on elämälle ja yhteyttämiselle ja monimuotoisuudelle täysin välttämätön kaasu. Kuta enemmän aina 10 promilleen saakka sitä parempi. Jo alle 2 promillen taso vaarantaa elämän ja monimuotoisuuden  maapallolta, johon oltiin  menossa CO2-pitoisuudessa ennen tätä viimeistä käännettä.

   

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Miksi elämä katoaisi maapallolta 200 ppm:n hiilidioksidin tasolla? Maapallon historian pahin sukupuuttoaalto tapahtui 250 miljoonaa vuotta sitten, ja syynä pidetään äkillistä lämpötilan nousua. Hieman ennen tätä oli ollut ilman hiilidioksidipitoisuus kyllä sangen alhainen, mutta sitä ei tekstissä mainita sukupuuttoon myötävaikuttavana tekijänä.

  skepticalscience.com/arg_hiilidioksidipitoisuus_ennen.htm

  blogs.helsinki.fi/aake-hanke/category/biologia/eliokunnan-historia

  Luonnontilaisten soiden uudisojitus on nykyisessä poliittisessa ilmastossa mahdoton ajatus, vaikka saattaisi jonkin verran alentaa kokonaispäästöjä, riippuen perustettavien metsien kasvun ja turpeen hajoamisen välisestä taseesta.

  Kurki

  Viime jääkauden aikana maapallon CO2 pitoisuus oli 0,018 %, joka vaaransi elämän maapallolla.

  What few realize, however, is that during the last Ice Age too little CO2 in the air almost eradicated mankind.

  In fact, Earth’s atmosphere had only about 180 parts per million CO2, compared to today’s 400 ppm: 0.018% then versus 0.040% today.

  Linkki: https://wattsupwiththat.com/2017/06/30/life-on-earth-was-nearly-doomed-by-too-little-co2/

Esillä 10 vastausta, 641 - 650 (kaikkiaan 669)