Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 651 - 660 (kaikkiaan 668)
 • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

  Merkitty: 

  Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

  Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

  Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

  Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Luulenpa, että jääkauden aikaan oli kasvien fotosynteesin (ja ihmiskunnan) uhkana muita, isompia ongelmia kuin hiilidioksidin pitoisuus, lähinnä siis alhainen lämpötila ja kuivuus. Jos muistatte Ice Age -elokuvasta? Vanha kunnon Wikipedia kertoo fotosynteesistä:

  Kasvit käyttävät kolmea erityyppistä fotosynteesiä: C3, C4 ja CAM. Yleisin on C3-fotosynteesi, jota käyttää 85% kasveista.

  Jos ilman hiilidioksidipitoisuus on pienempi kuin kasvin ns. kompensaatiopiste, yhteyttäminen ei tuota enempää yhteyttämistuotteita kuin minkä samanaikainen hengitys kuluttaa, vaikka valaistus ja lämpötila olisivatkin suotuisat. Tällöin myös kasvu pysähtyy. C3-kasveilla kompensaatiopiste on 50–100 ppm. C4-kasveilla sen sijaan ei käytännössä alarajaa ole.

  Kurki

  Jon Claerbout on tätä mieltä.

  CO2- pitoisuus alle 0,015% olisi kynnys puille ja kaikille kasveille, jolloin ne alkaa kuolla.

  -approached the threshold of 150 ppm below which plants begin first to starve, then stop growing altogether, and then die. Not just woody plants but all plants

  http://sepwww.stanford.edu/sep/jon/climate.html

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Nyt Kurki on ottanut hieman uskottavamman lähteen kuin tuo edellinen vaihtoehtomedia oli.

  Tarina kivihiili- ja öljykerrostumien synnystä on tuttu: niiden syntyaikana ei ollut vielä kehittynyt orgaanista ainesta lahottavia sieniä ja bakteereja. Uutta ainakin minulle oli se, että hiilidioksidin pitoisuudet ilmakehässä alenivat jyrkästi juuri edellisestä syystä: ilmakehän hiili sitoutuu kerrostumiin eikä ollut enää kasvien käytettävissä. Tämä vaikuttaa uskottavalta. Kirjoittaja ei kuitenkaan kerro lähdettä tutkimukseen, jossa olisi kokeellisesti osoitettu kasvien nääntyminen alle 150 ppm:ssä, mutta ehkä sellainen vielä löytyy?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Sekametsiä tutkitaan Lukessa. Mistä löytyisi lehtipuulle lisää käyttöä?

  puunhalaaja

  Annelin linkkaamasta jutusta: ”Hirvikysymys on sekametsien perustamisessa suurin ongelma ja merkittävä syy siihen, miksi meillä on vähän nuoria koivumetsiä ja koivusekapuuta”, Huuskonen toteaa.

  jees h-valta

  Kai nyt Annelin olisi pitänyt viime päivien juttuja lehdistä lukea? Koivu joka nyt yleensä sekametsiin tulee nk. ongelmaksi on koko ajan nouseva trendi ja kovaa kyytiä halutuimpia puita metsissämme. Ottajia löytyy moneen lähtöön aina e-puusta klapikauppiaille ja kuitua on aikahyvin lisääntyvä tarve myös. Tukkia tuskin kannattaa hirmusti himoita mutta kyllä siitäkin kauppaa saa.

  Metsuri motokuski

  Onko jossain päin koivusta pulaa ? Kysyn vain sen takia kun meillä ajetaan koivukuitua polttoon lämpölaitokseen kun muita ottajia ei ole. Kaikista huonoimmin menee kaupaksi koivukuitu.

  Koivunkaataja2

  Kolmeviikoa on kulunut kesäharvennuksesta ja inoastaan koivukuidut on lähteneet.Alue länsisuomi.

  jees h-valta

  Koivukuitu keväällä kelpasi ja ostaja ostikin myös tien toiselta puolen hiukan pienikokoistakin vielä lisukkeeksi. Alue Lounais-Suomi.

  Perko

  Oikealla hakkuulla metsot ovat palanneet 40 vuoden jälkeen viidessä vuodessa.  Muutama päivä sitten oli  neljän metson porukka aamukävelyllä.

   

Esillä 10 vastausta, 651 - 660 (kaikkiaan 668)