Keskustelut Metsänhoito Nordic Forest Fund – jatkuvan kasvatuksen rahasto

Esillä 3 vastausta, 51 - 53 (kaikkiaan 53)
 • Nordic Forest Fund – jatkuvan kasvatuksen rahasto

  Uusimmassa Metsälehdessä oli juttua tästä rahastosta:

  http://www.nordicforest.fi/nordic-forest-fund-i/

  ”Jatkuvan kasvatuksen menetelmällä tukkipuun osuus on korkempi ja laatu parempi, jolloin hakkuista saatu puun hinta on parempi”

  http://www.metsalehti.fi/Metsalehti/Metsauutiset/2014/9/Rahasto-ostaa-UPMlta-lisaa-metsaa/

  ”Kauppaan liittyy pitkäaikainen puukauppa- ja metsäpalvelusopimus UPM:n kanssa”

  Toisinsanoen ilmeisesti UPM on sitoutunut ostamaan puut ja tekemään hakkuut JK:n periaatteiden mukaisesti sekä myöskin sitoutunut johonkin hintatasoon näissä hakkuissa.

  Mielenkiintoista nähdä miten tässä käy, rahasto tavoittelee 5-7% reaalikorkoa sijoituksille.

  Metsälehden jutussa rahaston toimitusjohtaja Mikael Beck kuitenkin sanoo, että tilanteen mukaan käytetään myös ”perinteisiä menetelmiä” eli tehdään avohakkuita. Loppujen lopuksi me ulkopuoliset emme varmaan saa tietää kuinka suuri osa hakkuista tehdään JK:n periaatteiden mukaan.

 • Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  Ovat ne faktaa, minä itse sekoilin sotkemalla sanoja.

  Arlo Ranttu

  Tuotto johon pyritään on 5-7%/vuosi. En löytänyt rahaston sivuilta tietoa rahaston kuluista. Osakerahastoissa näkyvät kulut ovat normaalisti 1-2 % . Eli onko tuo tuotto johon pyritään ennen vai jälkeen rahaston kulujen?
  Osakkeissa yleensä arvioidaan hyvällä suorituksella päästävän 7% vuotuiseen tuottoon pitkässä juoksussa. Jos tuo ”tavoite 5-7 %/v”, on kulujen jälkeen se olisi kyllä hyvä tuotto.
  Osakerahastoissa nuo kulut – näkvät ja näkymättömät- tuppaavat olemaan lähempänä 2% ja huonoissa reilusti yli.
  Tuo 2% lasketaan pääomasta ,ei tuotosta. Eli jos tuotto/vuosi oli 2% osuuden omistajalle jäi 0.
  Rahastoissa on myös paljon kuluja, jotka eivä näy omistajille esim. välityspalkkiot.
  Aiemmissa vieteissä oli, että rahastossa olisi jo noin 20 milj. euroa. Jos tuo hallinnointipalkkio olisi 2% siitä tulisi 400000 euroa/vuosi- varsin kohtullinen. Tuo on siis pelkkä hallinnointipalkkio. Kaikki rahaston kulut esim välityspalkkiot, arvioinnit ym. vähennetään tuotosta ensin.
  Toivotaan, että jää jotain osuuden omistajillekin. Minun nenääni haiskahtaa samanlaiselta kuin Orava asuntorahasto. Kannattaa hypätä ajoissa ulos.

  http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?messageID=6594815&#6594815

  pihkatappi pihkatappi

  Kyllä kannattaa kulut tosiaan selvittää aina ennenkuin lähtee näihin pankkiiriliikkeiden tai pankkien ainutkertaisiin tilaisuuksiin mukaan. Toki noiden kautta pääsee monenlaisiin tuotteisiin käsiksi, joista ei sitten ymmärräkään mitä riskejä niihin edes sisältyy. Aikansa kun noita ihmettelee, tajuaa että osakekauppa jonkun välittäjän kautta on halvin tapa ottaa se markkinoiden tarjoama tuotto, riskit ovat suurinpiirtein tiedossa ja kulut ainoastaan pienet osto ja myyntikulut + suht varmat verot voitoista.

  No tässä Forest Fundissa tuskin on muita strukturoituja tuotteita mukana, mutta jos on 2% välityspalkkiot ja vuosimaksu vielä päälle niin pieneksi jää tuotto kun riskikin on aina olemassa.

Esillä 3 vastausta, 51 - 53 (kaikkiaan 53)