Keskustelut Luonto Onko Suomen Ilmastopaneeli oikeasti puolueeton?

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 150)
 • Onko Suomen Ilmastopaneeli oikeasti puolueeton?

  Merkitty: 

  Kun on seurannut Suomen Ilmastopaneelin julkaisuja, ei niitä kyllä parhaalla tahdollakaan voi sanoa puolueettomiksi etenkään metsätaloutta kohtaan. Varsinainen metsätalouden edustus ja tietämys näyttää puuttuneen jo alusta alkaen. Kontrolloiko todellisuudessa mikään tai kukaan paneelin toimintaa ja kokoonpanoa?

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_ilmastopaneeli

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Vastasinkin mielestäni jo tuolla aiempana, mutta taisi mennä lukijoilta ohi, kun Kerttu ja Haba laittoivat hulabaloot käyntiin. Ilmastopaneelin nettisivulla se kerrotaan eli yliopistot ja tutkimuslaitokset ehdottavat panelisteja ja valtioneuvosto hyväksyy kokoonpanon.

  Visakallo Visakallo

  Ok, kiitos tiedosta. Valtioneuvoston momentilta varmaan korvataan heille jotakin ajankäytöstä normaalin käytännön mukaisesti.

  Planter Planter

  Ilmastopaneelin jäsenet työskentelevät korkeakouluissa tai tutkimuslaitoksissa päätoimisesti ja tekevät ilmastopaneelityötä sivutoimisesti. Ilmastopanelistit nimitetään korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten antamien ehdotusten perusteella nelivuotiskaudeksi kerrallaan.(Krista Mikkonen ei valitse jäseniä).

  Panelistit toimivat tehtävässään oman työnsä ohella, pääsääntöisesti ilman erillistä korvausta.

  tamperelainen tamperelainen

  Käsittääkseni jokainen hallitus(valtioneuvosto) valitsee ilmastopaneelin,nykyinen nimitetty 12/19,Rinne oli PM.Jos ilmastopaneeli on epäpoliittinen,niin samoin esim Marinin hallitus on epäpoliittinen

  Lisäksi paneelin toimintaa mm. riippumattomuutta arvioi ulkopuoliset arvioitsijat.

  ”Arvioinnin yhteydessä tehdyssä kyselyssä 43% vastaajista näkee paneelin riippumattomuuden toteutuneen hyvin ja 41% erittäin hyvin”

   Huomiota herättävää.ettäIlmastopaneelin ulkopuolisilta arvioijilta vajaalta30%lta saatiin vastaus……selvityksen luottamustaso ……jokainen ymmärtää nuo prosentit !

   

  Puuki

  Dityppioksiduulin ekv-osuus oli kuitenkin vain n. 10 % hiilidioksidipäästöistä.  Silti melko iso sekin.  Lehmistä ei ollut juuri muuta puhetta linkissä kuin että niiden määrän takia pitää olla peltopinta-alaa lannanlevitystä varten .     Miksipä ei levitettäisi liikoja lehmän lantoja (kompostoitua) myös metsiin ? Siksi kun ei ole luvallista mutta muuten sopisi sitä sinnekin typpeä lisäämään.  Ja kompostoidussa ei ole metaaniakaan, kun se kerättäisiin erilleen polttoaineeksi.

  Visakallo Visakallo

  Eipä ollut kovin mieltä ylentävää lukea tämän päivän Maaseudun Tulevaisuudesta europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen haastattelua. Eipä siinä ollut metsänomistajalle oikein mitään myönteistä. Kuin olisi Kertun purkauksia lukenut. Kokoomuksen kannatus olisi metsänomistajien keskuudessa eivan toista luokkaa ilman tätä Kertt… Sirpaa.

  jees h-valta

  Samaan johtopäätelmään tulin kuin Visa, ei jatkoon, toivottavasti, edes Kokoomuksessakaan saati mahdolliseen loikkavihreyteen. Tosiaan, Kokoomus on pyörinyt joissain asioissa lähellä omaakin katsantoa mutta juuri näitä hiukan laveita ja leveitä ja keveitä ei vain kestä. Kokoomus alkaa kaatua omaan tyhmään sekasoppaansa. Uskottavuus on nollatasoa.

  Haba Haba

  Kummallista, kokoomuksessa ei sitten ole puolueettomia jäseniä.

  Visakallo Visakallo

  Sirpa Pietikäinen antoi näyttönsä metsänomistajille jo 90-luvun alkupuolella ollessaan Ahon hallituksen ympäristöministerinä.

  Haba Haba

  Asia selvä, Aho ja Pietikäinen siis eivät kelpaa paneeliin.

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 150)