Keskustelut Harrastukset Pankkiluvat

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 63)
 • Pankkiluvat

  Mikä lienee käytäntö hirvenpyynnin ns. pankkilupien käytössä.

  Olen käsittänyt tarkoitukseksi, että Luken toimittaman verotussuunnitelman toteuttamiseksi tarvittavan pyyntilupamäärän lisäksi anotaan ns. pankkilupia, joiden käyttäminen on harkinnanvaraista.

  Onko kuitenkin niin, että ne sisältyvät verotussuunnitelman toteuttamiseksi tarvittavaan pyyntilupamäärään, eli eivät ole lisälupia?

 • Tolopainen

  Sanopa muuta metsuri motokuski. Totuuden puhujat eivät ole profeettoja omalla maallaan. Metsästysseurojen hirvien suojelijat pitävät toimintaansa aivan oikeana.

  suorittava porras suorittava porras

  …ja täällä virheellistä tietoa levittävät väärät profeetat omaansa.

  Epäluulon ja eripuran lietsonnassa on vain yksi voittaja. Sorkkaeläimet.

  Tolopainen

  Tässä olisi myhistyksillä tuhannen taalan paikka. Päätösvalta alueen hirvimäärästä siirretään metsänomistajille, jota alkaisivat myhistykset koordinoida. Miten tuo sorkkalaidunnus sopii yhteen sertien kanssa, eikö niiden pitäisi tähdätä laadukkaan puun tuottamiseen. Nyt keskiössä ovat jättöpuut ja tekopökkelöt ja kaikenlainen oheistoiminta.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Hyvä pointti, Tolopainen, ei se kovin hyvin sovi puun tuottamisen eikä monimuotoisuuden vaalimisen kanssa. Ajattelin jossain vaiheessa ehdottaa sertikriteereihin lisäystä, jossa vaaditaan että hirvieläinvahingot pitää pitää kurissa, mutta luovuin ajatuksesta koska toimija on eri eli riistaviranomainen. Sen pitäisi sitoutua sertikriteeriin ja raportoida miten homma käytännössä toteutui. Metsäkeskus ymmärtääkseni on sitoutunut tuottamaan PEFC-sertin tarvitsemaa tietoa, joten ei ajatus aivan mahdoton olisi, jos tahtoa ja kykyä on. Käytännössä tarvitsisi vain lisätä ko. kriteeri sertiin ja seuranta menisi kuten tähänkin saakka. Tavoitetason ylityksestä – eli jos alueen hirvieläinkanta olisi alueellisen riistaneuvoston tavoitteen yli – alue saisi poikkeamamerkinnän ja kehotuksen korjata tilanne.

  Jos mhy:lle haluttaisiin päätäntävalta, se vaatisi lainsäädäntöön muutoksia. Sen sijaan alueellinen riistaneuvosto voisi halutessaan noudattaa mhy:n ja muiden sidosryhmien suositusta hirvieläinkannan tavoitteesta alueellaan, kuten suurin osa ilmeisesti jo tekeekin.

  suorittava porras suorittava porras

  Tuohon ”myhistyksen” rooliin on porukassamme kiinnitetty erityistä huomiota. Suosittelin ,että yhdistyksen toimihenkilö otetaan mukaan jahtihommiin. Koska kaveri on kiireinen esitin ,että saa tulla kanssani puolikasosuudelle ja käy jahdissa ,kun kerkiää. Lisäksi seuraan kuuluu SRVA-henkilö,joka on ensimmäisenä soittolistalla kolari-ilmoituksen tullessa.  Monesti se ilmoitus saapuu illan pimetessä ja saunomisen jälkeen. ”Suositukset” hirvijahtiin siltä suunnalta tuleevat niin ,että kellekään ei jää epäselväksi ,mitä pitää tehdä. Valkohännät hän on käskenyt tappamaan kaikki. Hyvällä alulla homma onkin. Viisi nurin ja kaksi kaurista kaupan päälle . Viiteentoista vuoteen ei ole ammuttu yhtään.

  Planter Planter

  ”Suomen riistakeskus on myöntänyt tulevan metsästyskauden hirvieläinten pyyntiluvat. Syksyn ja talven jahdeissa on käytössä 47 691 pyyntilupaa.”

  Sisältyvätkö pankkiluvat yllä mainittuihin pyyntilupiin, vai onko jossain pankissa, pankinjohtajien takana, noin 10 000 lisälupaa, joita voidaan käyttää harkinnanvaraisesti pankinjohtajien päätöksellä.

  suorittava porras suorittava porras

  Sisältyvät.

  Planter Planter

  Jos karkeasti oletetaan, että luvista on pankissa tuo määrä kuin Metsuri-motokuskin seuralla, niin neljännes olisi pankissa. Eli koko maata ajatellen vajaasta 48 000 luvasta noin 12 000 on harkinnanvaraisessa käytössä. Jotkut jossain voivat päättää käytetäänkö 36 000 lupaa tai 48 000.

  Tolopainen

  Karkeasti ottaen luvista on pankitettu 50%. Tuo mopokuski on mukana jossain pienen yhteismetsän nitroporukassa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Jossain luki niin että kannan määrän tavoitteeseen pääsy edellyttää suunnilleen lupien 80 prosentin käyttöastetta. Rakenne on sitten asia erikseen.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 63)