Keskustelut Harrastukset Pankkiluvat

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 63)
 • Pankkiluvat

  Mikä lienee käytäntö hirvenpyynnin ns. pankkilupien käytössä.

  Olen käsittänyt tarkoitukseksi, että Luken toimittaman verotussuunnitelman toteuttamiseksi tarvittavan pyyntilupamäärän lisäksi anotaan ns. pankkilupia, joiden käyttäminen on harkinnanvaraista.

  Onko kuitenkin niin, että ne sisältyvät verotussuunnitelman toteuttamiseksi tarvittavaan pyyntilupamäärään, eli eivät ole lisälupia?

 • Tolopainen

  Oletteko kuullut, että hirvenpyynti on johdettua toimintaa. Ei siinä ammuskella ylimääräisiä elukoita. Mutta kaatomäärät jää alle lupamäärän joka vuosi, koska lupamääriä ei halutakaan kaikkia käyttää. Lisäksi joulukuussa päivien valoisa aika on pyynnille liuan lyhyt tulee lunta ja pakkasia. Lisäksi hirvikoirien kilpailut vie pyynti päiviä.

  suorittava porras suorittava porras

  Ai Anneli kannattaa anarkiaa??? Toimii enimmäkseen hyviä asioita vastaan. Etuilijoita ja ahnehtijoita ei katsota hyvällä yhteiskunnassa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Heh en suinkaan kannata anarkiaa (!) vaan systeemin muuttamista niin että se palkitsee tavoitteiden hyväksi toimimisesta. Eikö riittäisi jos tarkastellaan tavoitteita aina muutaman vuoden välein ajallisesti ja paikallisesti, kun on aika asettaa uudet tavoitteet? Toisin sanoen, lopetettaisiin yksittäisten vuosien ja alueiden lupaylitysten ja alitusten kyttääminen.

  suorittava porras suorittava porras

  Nyt on voimassa kolmevuotissuunnitelma ja sitä pyritään noudattamaan. Käytössä on myös pankkilupajärjestelmä , jossa pankkiin on varattu lupia käytettäväksi 10-20% laskennallista tavoitetta enemmän ja suunnattavaksi tihentymäalueille ,jos on tarvetta . Esso ei kuitenkaan ole paikka ,jossa päätökset tehdään ,vaan asiat ratkaistaan reaaliaikaisen havaintoaineiston perusteella metsästäjien kesken.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kuten olen sanonut, systeemi näyttää täältä ulkopuolelta katsoen pääosin hyvältä. Kuitenkin tuntuu naurettavalta ja lapselliselta rankaista seuroja tai metsästäjiä yksittäisistä ylimääräisistä kaadoista, kun tiedetään ettei niillä ole kokonaisuuteen mitään merkitystä. Eihän tavoitteen alituksistakaan rankaista vai miten on?

  suorittava porras suorittava porras

  Järjestelmä murenee aika nopeasti ,jos jokainen toimii vain oman päänsä mukaan. Kun kateus nostaa päätään ,on koko homma äkkiä pilalla vuosikausiksi.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kiitos ”suorittava porras” rehellisestä puheesta ja oikean tiedon jakamisesta. Muistakaa että metsästämättömien maanomistajien ja muiden vahinkojen kärsijöiden tunteilla on myös merkitystä.

  Tolopainen

  Sehän on valtiolle erittäin kannattavaa, jos joku ampuu ylimääräisen eli luvattoman hirven. Reipas sakko ja ase valtiolle, 3v metsästyskieltoa. Sakkoja tulee ampujalle ja pyynninjohtajalle, myös pynninjohtaja saa metsästyskieltoa 3v. Tuohan ei ole mitenkään riistakeskuksen asia, vaan rikos, joka on määritelty rikoslaissa.

  suorittava porras suorittava porras

  Tunteilla on vaikutusta tiettyyn rajaan asti ,mutta järki on pidettävä mukana. Palopuheista ei ole suurta apua ,jos niiden antama viesti ei vastaa todellisuutta metsästäjien keskuudessa .

  Itse uskon vain näkemääni ja seuran SRVA-toimijoiden tilannekuvauksiin. Hyvänä lisänä informaation lisäämiseksi on vahinkokohteita tarkastavan metsäasiantuntijan liittyminen seuraamme. Vastaavia tapauksia on varmasti muuallakin ,joten ihan mitkä tahaansa sävellykset hirvieläintilanteesta eivät mene läpi. Maanomistajilta saatu reaaliaikainen tieto hirvieläinten liikkeistä otetaan toki mielellään vastaan ja kohdistetaan jahtia sinne ,missä tarve on ilmeinen. Muuten toimitaan laadittujen suunnitelmien mukaan.

  jees h-valta

  Maanomistajat voisivat perustaa palkintopankin jokaisesta hiukan reilummasta lupakannan ylityksestä. Voitaisiin tarjota vaikka ihan muuta kuin hirvenlihasoppaa jota ei kukaan halua edes kylän peijaisjuhlissakaan. Voitaisiin hakea ihan S-Marketin lihatiskiltä pihvivärkit ja grillata hyville kaatomiehille kunnon pihvit ja hyvät kyytijuomat kaupanpäälle.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 63)