Keskustelut Harrastukset Pankkiluvat

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 63)
 • Pankkiluvat

  Mikä lienee käytäntö hirvenpyynnin ns. pankkilupien käytössä.

  Olen käsittänyt tarkoitukseksi, että Luken toimittaman verotussuunnitelman toteuttamiseksi tarvittavan pyyntilupamäärän lisäksi anotaan ns. pankkilupia, joiden käyttäminen on harkinnanvaraista.

  Onko kuitenkin niin, että ne sisältyvät verotussuunnitelman toteuttamiseksi tarvittavaan pyyntilupamäärään, eli eivät ole lisälupia?

 • suorittava porras suorittava porras

  Tänä vuonna tuskin pankkilupia tarvitaan. Moni seura on aikuiset (urokset) hirvet kaatanut ja suuri osa vasakiiniöstä on käyttämättä. Tämä siitä syystä ,että vasoja on niukasti. Enteilee sitä , että koko joukko varsinaisiakin pyyntilupia jää odottamaan parempia aikoja.

  jees h-valta

  Tuntuu kovin tutulta. olen tuota samaa jargonia varmaan sekä viime-että edellisenä syksynä jo suorittavan jutuissa lueskellut. kertaakaan ei siitä että hirviä olisi reilusti ollut.

  Tolopainen

  Pankkiluvat edustaa yksityisen omaisuuden sosialisointia. Virkamiehet ottaneet metsästäjämaanomistajien avulla vallan päättää paljonko puupääomasta tuhotaan. Onko tämä hölmölä, ei tämä on metsistä elävä Suomi. Valtion tulisi päättää ovatko metsät eränkäynti-vai puuntuotantoalueita.

  Susista höpötetään suu vaahdossa, ehkä ne tappavat 10%, siitä koiramäärästä, joka vahingossa ammutaan hirvenpyynnissä tai joudutaan vahinkojen takia lopettamaan. Koiria hukkuu ja jää autojen alle, niitä sokeutuu risujen pistoihin, joutuvat tappeluihin mäyrien ja, supien kanssa ja eläinlääkärit niitä paikkailee. Lisäksi ne tappelevat keskenään ja purevat kaadolla metästäjia. Kyllä se on kansanhuvia tuo hirvenpyynti.

  Visakallo Visakallo

  Suorittava porras: ”Enteilee sitä , että koko joukko varsinaisiakin pyyntilupia jää odottamaan parempia aikoja.”

  Mikä näissä nykyisissä ajoissa on huonoa? Onko metsät hoidettu liian hyvin ja hirvet kuolleet nälkään?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Jos puhutaan niistä Lounais-Suomen alueista, joilla on korkea hirvikanta ja lisäksi paljon naarashirviä suhteessa uroksiin, Hirven Biologia -esitys kertoo, että silloin naaraat tiinehtyvät myöhemmin, kaksosia tulee vähemmän ja vasat syntyvät pienempinä. Jos lisäksi on ruuasta pulaa ja susia, ei ole ihme jos vasoja puuttuu. Mikä neuvoksi? Tasoitetaan uros/naaras -suhde ja alennetaan vhp-kantaa reippaasti, niin kaikille sorkallisille riittää talvellakin murkinaa ilman talviruokintaa ja muutkin vahingot vähenevät. Susi ei ole ongelma, sillä on suuri reviiri ja reviirien välissä on tilaa levittäytyä uusille alueille. Mistähän se muuten johtuu, että sudet eivät löydä hirvien talvilaidunalueille?

  Tolopainen

  Ei niiden tarvitse mennä niin pitkälle asutuksesta, ravintoa on runsaasti lähempänäkin. Supikoiriakin on luonnossa enemmän,  mitä koko susikanta jaksaa syödä. Lisäksi pienjyrsisijöitä. Kaikki hirvet eivät siirry talvilaitumille. Metsästyksen jälkeen luonnossa on paljon haavoittuneita hirviä, jotka on helppoja saaliita susille, kun ampumahaavat märkivät.

  Planter Planter

  Tolopaisen koiravahinkolistasta jäi pois kaksi merkittävää vahinkoa. Lumisena talvena, kun koirat eivät pääse väistelemään hirviä, ne keihästävät sorkillaan melkoisen määrä koiria. Suurin vahinko lienee kuitekin se, ettei koirasta kasvakaan kelvollista hirvikoiraa, silloin koira saa kuulan kalloonsa ja laitetaan monttuun. Siitä järkyttävästä tapahtumasta ei revitellä etusivun otsikoita iltapäivälehtiin.

  puunhalaaja

  Järjestelmä murenee aika nopeasti ,jos jokainen toimii vain oman päänsä mukaan.

  Yritän kääntää tämän suorittavan arvion positiiviseksi voimaksi. Onkin siis niin, vaikka toisin ehkä saattoi luulla, että järjestelmällä voidaan ohjata metsästäjät myös radikaaleihin kannanleikkauksiin. Riistahallinon ohjeita ja suosituksia kuunnellaan tarkalla korvalla, koska muuten järjestelmä murenee. Jos kielletään ruokinta kauden jälkeen, niin kieltoa myös totellaan. Jos käsketään ampua naaraita 80 prosenttia, niin sekin tehdään, koska muuten järjestelmä voi murentua.

  Puuki

  Hirvenpyyntikoulutuksen reputtaneita koiria myydään edullisesti kotikoiriksi.  Joskus ollut semmonen vastaavan tapauksen karhukoira ja hyvä vetokoira siitä tuli.  Ja ehkä ei niin hyvä lintukoira ; ajoi (yritti) kerrankin joutsenia uimalla kiinni.

  suorittava porras suorittava porras

  Mikäs paniikki joihinkin iski. Eikös se ,että lupia jää käyttämättä osoita ,että tavoitteeseen on päästy eivätkä luvat ole loppuneet kesken….

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 63)