Keskustelut Metsänomistus Pedot eivät kuulu sivistysvaltioon

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 83)
 • Pedot eivät kuulu sivistysvaltioon

  Aikaisemmin Suomessa oli luonnollista, että pedot eivät haitanneet asukkaiden elämää. Se kuului sivistysvaltion perusoikeuksiin. Alikehittyneissä maissa asiat saattoivat silloin olla toisin.

  Nykyisen ekofasismin aikakautena ihmisoikeudet ovat joutuneet väistymään hyvin pienen ihmisjoukon harjoittaman petoterrorin tieltä. Tästä viimeisimpänä esimerkkinä on hallitsettomasti kasvanut ilveskanta. Saarijärven Pylkönmäellä ilves hyökkäsi kotipihalla ihmisen kimppuun. Myös sudet aiheuttavat jatkuvaa vahinkoa maaseudun asukkaille ja elinkeinoille.

  Mikä tätä maata oikein vaivaa?

 • jees h-valta

  Vaan kun ei ole kasvanut. Pitääkö sinne muunnettua totuuttakin lähteä vääntämään? Kaikki on tiedossa ja tilastoissa.

  jees h-valta

  Riistakeskus teki selkärangallisen päätöksen ja torppasi uudet kaatoluvat. Ja tämä kuntaherravaltuusto sai turhaan veronmaksajien tarjoamat pullakaffeet. Ei myötätuntoa kitinöihin.
  Nyt ollaan oikealla linjalla ja pulinat pois. Jos ei tuo puoli Satakuntaa pärjää seitsemän suden kanssa niin muuttakaa sinne kehäkolmosen sisäpuolelle turvaan.

  jees h-valta

  Jos ms200 ei usko lähdetään yhdessä joku yö laskemaan ne sudet sieltä korvesta. Ilman aseita tietenkin. Varrotaan lumijälkivinkki ja mennään tutustumaan aiheeseen paikanpäälle.
  Kävellen.

  suorittava porras suorittava porras

  Jos peto jolkottelee toistuvasti pihassa , soitto112:een. Jos naapurikin on kyllästynyt petoihin , soitto samaan numeroon. Kun soittoja tulee riittävästi , viranomainen tekee tarvittavat johtopäätökset. Näin asia etenee nopeimmin , jos on todellinen tarve….loppu onkin sitten SRVA-ryhmän hommia. Turha pyörittää pienten ongelmien ympärillä kovin suurta sirkusta.

  jees h-valta

  Tuo on kyllä jo edesvastuuton neuvo. Ei hätäkeskus ole mikään mutu-keskus. Kun nuo Köyliön tapauksetkin ovat suurelta osin pelkkiä vilkkaan mielikuvituksen tuotteita. Jos susi uhkaa silmästä silmään jossain jossa apua ei muuten ole lähellä se on hyväksyttävää. Sellaisia nyt ei vain yleensä tule. Lemmikkiin kohdistuva uhka (varsinkin vapaana oleva) ei siihen vielä edellytä.

  suorittava porras suorittava porras

  Tämä oli susienkin kannalta hyvin vastuuntunteva neuvo. Pihapiirissä toistuvasti vieraileva peto tulee poistaa. VAIN se pihapiirissä TOISTUVASTI vieraileva, ei muita.
  Tunnen tapauksen , jossa yleistä mielipidettä ei kunnioitettu. Väitettiin vain itsepintaisesti , että sudet eivät ole ongelma. Ne eivät todellakaan ole ongelma …enää.. ne vain hävisivät yllättäen jonnekin.

  jees h-valta

  Tuo tyyli että lähdettäisiin omankäden oikeuteen vie suorittavan esitystä aina vain kummallisempaan valoon. Laittomuuksiin yllytys on raukkamaista pelkuruutta jota ei voi käsittää.
  Pihapiireissä pyörii (kuten Köyliössäkin) vain luulotauti ja se kait sallitaan jopa silläkin paikkakunnalla. Vain haavoitetut ja selkeästi koirasudet tulee lopettaa asianmukaisesti. Luvalla.

  Peräkylän Tarzan

  Köyliön ja Huittisten metsästysseurat aikovat valittaa Riistakeskuksen päätöksestä hylätä sudenkaatohakemus. Seurat olivat hakeneet poikkeuslupaa kahden suden metsästämiseen, mutta Riistakeskuksen mukaan alueen susista ei ole aiheutunut merkittävää konkreettista vahinkoa.

  – Aiomme valittaa hykäyspäätöksestä, sanoo Köyliön metsästysseuran puheenjohtaja Jari Kallio.

  Valituksen käsittelee maaseutuelinkeinojen valituslautakunta.

  Poliisi seuraa susitilannetta ja antaa tarvittaessa suden lopettamismääryksen. Viime vuonna lopettamismäärys annettiin yhden suden tappamiseen.

  – Meillä on valmius toimia akuutissa tilanteessa. Lopettamismäärys voidaan voidaan antaa, jos tietty susi vierailee lyhyen ajan sisällä toistuvasti pihassa tai ärhentelee ihmiselle.

  Köyliön ja Huittisten alueella kirjattiin viime vuonna yli sata susihavaintoa asutuksen tuntumasta. Köyliössä aloitettiin loppuvuonna suskikyyditykset alakouluikäisille oppilaille. Kyyditykset jatkuvat näillä näkymin huhtikuun puoliväliin saakka.

  jees h-valta

  Saapi sitä valitella, metsästysseurakin. Kun ensin kyörätään pienten sorkallisten ruokintapaikat kylän koulun viereen. Sanoisko että peräti erikoista toimintaa. Mutta nyt kyllä tulee turhien ruikutusten loppua ja keskittyä Köyliölästenkin aivan normaalin arjen murheisiin ja unohtaa ne metsän luonnolliset elukat.
  Kaikki tuo on nyt ajanhaaskausta ja metsästysseura voisi laittaa oman toimintansa myös puntariin. Kaikki eivät pidä metsän eläimiä pelkästään ammuttavina. Myös turha kyläläisten hysterisointi tulee lopettaa.

  jees h-valta

  Ei tarvita,ei. Mutta ei sitä aina kaikki muukaan kulje meidän tarpeiden mukaan. Muillakin on ”tarpeita” kuin meillä. Esim. hirvimiehillä halu saada kaikki liha talteen maastosta. Ja kun tulee kilpailija pitää aloittaa helv….moinen show että saadaan kilpailijat listittyä pois kuleksimasta. Oli sudet sitten korvessa tai ruokintaplassilla koulun vieressä.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 83)