Keskustelut Metsänomistus Pedot eivät kuulu sivistysvaltioon

Esillä 3 vastausta, 81 - 83 (kaikkiaan 83)
 • Pedot eivät kuulu sivistysvaltioon

  Aikaisemmin Suomessa oli luonnollista, että pedot eivät haitanneet asukkaiden elämää. Se kuului sivistysvaltion perusoikeuksiin. Alikehittyneissä maissa asiat saattoivat silloin olla toisin.

  Nykyisen ekofasismin aikakautena ihmisoikeudet ovat joutuneet väistymään hyvin pienen ihmisjoukon harjoittaman petoterrorin tieltä. Tästä viimeisimpänä esimerkkinä on hallitsettomasti kasvanut ilveskanta. Saarijärven Pylkönmäellä ilves hyökkäsi kotipihalla ihmisen kimppuun. Myös sudet aiheuttavat jatkuvaa vahinkoa maaseudun asukkaille ja elinkeinoille.

  Mikä tätä maata oikein vaivaa?

 • Jani

  Otetaan nyt kantaa vähän tähänkin vaikka aivan koko ketjua en läpi jaksanna lukkeekkaan :/

  Kun petokannat pidetään kurissa ei niistä vaivaakaan yleensä tule niin paljoa olemaan.
  Lähes kaikkia petoja tulee täällä savon erämaillakin nähtyä lähes vuosittain, eikä niistä vielä ole haittaa ollut. Mitä nyt yks karhuperhe kävi aina karviaispehkon tyhjentämässä niin kauan kun rakennettiin aitta siihen tilalle 😉 Luonnossa pedoista ei ole yleensä kenellekkään haittaa kunhan ei vaan ala hölmöilemään pedon kohdatessa. Karhut ja ilvekset kunnioittaa immeisiä piäsiäntösesti, joten kunnioitetaan myökiin niitä. Pennun kanssa kulkeva karhukin kohdattu muutamaan otteeseen, eikä siinä muuta tapahtunna kun kahtovat takajoloillaan että ketä siellä kulkee ja jatkovat ilmeisesti ateriointiaan välimatkaa oli vajaat 50m (ja pummppu otti kierroksia hieman normaalia enemmän).

  Häiriköt sitten asia erikseen, niiden lopettamisesta päätökset pitäs tehdä hyvin nopealla tahilla. Ja jos aseen omistaa nii mielestäni pihaan tuleva susi pitäs saada ampua siltä istumalta. Sutta en pihassa suvaitse, mutta muut peot suap meikäläisen puolesta pihan läpi tallustella vapaasti kunhan eivät paikkoja säre ;).

  jees h-valta

  Janilla on terve itäsuomessa KOETTU elämä luonnon eläinten keskuudessa. Täällä olisi satakuntalaisilla paljon opiksi otettavaa sieltä. En väitä että sudet kuuluvat pihoihin kuleksimaan mutta tuo havaintojen määrä seitsemän suden aiheuttamana ei voi olla edes lähelläkään totuutta. Varsinkin kun lumi ollut maassa reilu kuukauden päivät. Mutta kuten olen väittänyt ja todettukkin on niin siellä kyllä on loppaus susia vastaan aivan omaa omituista luokkaansa.

  jees h-valta

  En ole vastustanut pihoista poistoa. Tuo vain ei vastaa nykyistä kaahotusta että pitää saada ampua kaksi sutta tästä yhdestä laumasta. Jos lauma liikkuu metsäalueilla sen pitää antaa olla rauhassa. Jos lupa myönnettäisiin se tietäisi lauman perään metsästystapahtumaa joka ei ole tarpeen. Pihoissa ei voi ampua jolloin sitä käytettäisiin syynä metsäalueilla tapahtuvaan jahtiin.
  Silloin jahdin häirintä ja jaakaus olisi aivan suhteetonta toimintaa aiheutuneeseen hyvin kyseenalaiseen haittaan nähden.

Esillä 3 vastausta, 81 - 83 (kaikkiaan 83)