Keskustelut Metsänomistus Poliitikot täysin vieraantuneita todellisuudesta

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 109)
  • Poliitikot täysin vieraantuneita todellisuudesta

    Poliitikkojen vieraantuminen todellisesta elämästä ei ole mikään uusi ilmiö, mutta aina vain pahempaan suuntaan ollaan menossa.
    Yksi osoitus tästä saatiin Vasemmistoliiton varapuheenjohtajan Hanna Sarkkisen suulla 12.9. Maaseudun Tulevaisuudessa.
    Hän onnistui ”Avohakkuiden aika on ohi” – jutussaan kirjoittamaan kuudelle palstalle tekstiä, jossa oikeastaan mikään ei pitänyt paikkaansa.
    Täydellinen tietämättömyys tunnetusti antaa lausuntoihin sitä kaikkein suurinta varmuutta, mikä tälläkin kertaa tuli todistettua
    Itse alan jo eläköityä siinä vaiheessa kun Vasemmistoliitto ja Vihreät tulevat taas hallitukseen, mutta sääliksi käy nuorempaa polvea, joiden mahdollisuudet elää ja yrittää täällä Suomessa tehdään tämänkaltaisten poliitikkojen ja heidän myötäiliköidensä toimesta mahdottomaksi.

  • MaalaisSeppo

    Siis pieyrittäjien pitäisi luopua yritystoiminnastaan. Hei Haloo.

    Tolopainen

    Onneksi eläkkeen saa verottomana. Ei siitä koskaan minulta ole veroja peritty. Pieni kiinteistövero ei tunnu missään, kun muutenkaan ei ehdi kaikkia kuluttaa helpottaisi hieman.

    Planter Planter

    Arvioin, että jos se menee pelkästä maapohjasta, niin tekisi 25€/ vuosi. Menköön.

    Jätkä

    Puut luetaan kiinteistöön, kunnes ne on irroitettu kasvualustastaan.

    Visakallo Visakallo

    Kunnille menevää kiinteistöveroa on perusteltu sillä, että kunat rahoitatavat verotuotoilla kiinteistöille tarvittavat palvelut. Mitä palveluita metsät saavat kunnilta?

    Planter Planter

    Kiinteistöveron vastineeksi saa tietysti samat kuin taajamissakin, kunnallistekniikka, metsäautotien auraus, lanaus, hiekotus, tien valaistuksesta en ole ihan varma.

    Tolopainen

    Kun laiteaan valtiontalous etusijalle, päädytään Suomen malliin, kaikkea mahdollista joudutaan alkaa verottaa. Miten vielä 80-luvulla tultiin hyvin toimeen julkisella taloudella, joka oli puolet nykyisestä.                         Suomessa ei rauhanaikana ole tehty yhtään budjettia, jossa menoja olisi supistettu edellisestä vuodesta, ei edes Lipposen aikana 90-luvulla, vaikka Sailas on kehunut itseään ja Viinasta säästöistä, absoluuttisista säästöistä ei ole näyttöä, valtion menot kasvoivat joka vuosi myös 90-luvulla.

    Ei tarvistisi palata kuin vuoden 2010 budjettiin niin tulot riittäisivät menoihin, menikö silloin kovin huonosti.

    rame

    Tolopainen<span class=”comment__time bbp-reply-post-date”>31.12.2016, 05:38</span>

    Miksi kaikkien veronmaksajien on osallistuttava vasemmistoliiton elättämiseen.

    ————–

    Paljon puhuva lause, aluksi pitää todeta että olen 100% pakana politiikan suhteen.

    Tuohon vasemmistoliiton sanan tilalle kun kirjoittaa oman nimensä tai elinkeinohaaransa tai vaikka jonkun suuren teollisen yrityksen nimen, miltä se sitten tuntuu lauseen sisältö. Kannattaa ainakin yrittää astua siitä pikku ympyrästään ulos ja mietiskellä laajemmin kokonaisuuksia.

    Olen markkinatalouden kannattaja ja mitä puhtaammaksi se kehittyy sen parempi, verovaroin ylläpidettävät elinkeinotoiminnat vievät kansantaloutta yhä syvemmälle. He pyörittävät toimintaa ketkä pystyvät ja mikään toiminta ei lopu vaan ainoastaan toiminta tehostuu.

    Lapsista, vanhuksista ja sairaista pidettävä huolta. Koulutus pääosassa kansakunnan jatkon kannalta, meitä on niin vähän että parhaat yksilöt pitäisi kouluttaa pisimmälle ja saada ne jäämään kotimaahan pitämään kotimaan puolta kivikovaa maailmaa vastaan.

    Työtävieroksuville näytettävä kaapin paikka.

     

    harrastelija harrastelija

    Minusta markkinatalous loppuun vietynä tarkoittaa kaikkien tukien poistamista! Pitäisin sopivampana sopivassa suhteessa olevaa sekataloutta vaikka omassa toiminnassa ole yrittänyt selviytyä ilman avustuksia.

    Esim. asumistuki varsinkin pääkaupunkiseudulla, kelle se menee? Saattaa olla, että se käväisee nimellisen tuen saajan tilillä, mutta kotoutuu asunnon omistajalle! Asunnon omistaja tosennäköisesti ei tarvitse välttämättä tukea leivän ostoon?

    Itse menin nuorena poikana kouluun isoon kaupunkiin, kun oli kerran sinne hakenut ja päässyt. Kotoa pakkasin pahvilaatikkoon tarpeellisen ja sain velimiehen vanhan salkun kirjoille. Aamulla ehdin sopivasti junalla kouluun ja iltapäivällä tuntien jälkeen oli sitten asunnon etsiminen.

    Lähdin kävelemään salkun ja pahvilaatikon kanssa omakotialueelle. Kysyin järestään talosta mahdollista vuokrahuonetta. Kolmas talo tärppäsi, omat lapset olivat lähteneet maailmalle ja huone oli vapaana! Asuin siinä sitten seuraavat 2 opiskeluvuotta ilman asumistukea.

    Puuki

    Metsä on siinä mielessä erikoistapaus (verotuksen kohdistamisenkin kannalta), että puusto on  tuote, jota ”valmistetaan” ja samalla se on tuotantoväline. Metsän tuottoa verotetaan jo melko ankarasti. Myös SDP oli aikoinaan päättämässä metsänkin osalta siirtymistä myyntiveroon.  Se että metsistä saatavat verotulot  on jääneet ennakoitua  pienemmiksi, johtuu puun hinnan laskemisesta, ei verotuksen vähäisyydestä. Metsämaan kiinteistövero ei voisi koskea puustoa, koska tuotantovälineet ja valmistettavat tuotteet ei kuulu kiinteistöön muussakaan verotuksessa.

    Kiinteistövero aiheuttaisi muutoksia jokamiehenoikeuksiin. Toisaalta voisi olla hyvä , kun sitten mm. marjankeräystä harjoittavat firmat maksaisi  osansa kiinteistöjen käyttöoikeudesta.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 109)