Keskustelut Metsänomistus Puukaupat v. 2019

Esillä 10 vastausta, 241 - 250 (kaikkiaan 320)
 • Puukaupat v. 2019

  Huomasin jossain lehdessä  yksityismetsien puukauppojen määrän. Vähennystä oli hienosti edellisiin vuosiin.  Toivottavasti saadaan tänä vuonna lisää vähennystä 10 – 15%.

  Metsien eläimet ja luonnon ystävät kiittävät.

 • Tikkula

  Oks syytä olla Jessestä huolissaan? No, ei. Jesse on kuin naapurin kissa pudotessaan katolta, jaloilleen. Johan se nähtiin Jesun autokaupasta. Ensin puhuttiin meseistä, lantikoista ym. laatuautoista. Sitte jäi käteen pösö, joka ykkös merkki maailmassa. Jos ei tolla asenteella työtä löydy halutessaan, ni on ihme.

  Tolopainen

  Hiukan on syytä olla huolissaan, että ei ala liikaa yrittämään. Moni yrittäjä on joutunut  vaikeuksiin. Kortistossa pysyminen ei kaada kenenkään taloutta ja pysyy kokoajan riskittömällä polulla, joka johtaa velkaantumatta eläkkeelle. Useimmat ovat pilanneet taloutensa liialla yrittämisellä kuin passiivisuudella, liiallinen rohkeus ei ole hyväksi, se sisältää riskejä menettää pääomia vanhoilla päivillä. Ei pidä hätääntyä ja tehdä hätiköityjä päätöksiä, joita joutuu katumaan, tunne itsesi sanoivat jo muinaiset roomalaiset.

  Jätkä

  Jeessi. Vanha sanonta on, että ”Fiksut pärjää aina”.

  ”Työnantajasi” on annettava todistukset jne pikavauhtia, ellei muuten tipu, niin pitää laittaa viranomaiset asialle.

  Nykysääntöjen mukaan pääset lisäpäiville, eikä niillä ollessa ain akaan omien töiden tekemistä katsota mitenkään kieroon.

  Minä joskus haaveilin alkavani kassalinjalle, jolloin olisin voinut tehdä jopa pieniä hankintasavotoita omassa metsässä. Olisin ajellut lanssilta traktorin ja kärryn  kanssa metsään, hakannut kuorman päälle ja sitten varastolle. Työn tuottavuudella ei niin väliä, kunhan harvennusjälki olisi vertailun kestävää.

  En vain saanut irtisanomista, enkä edes lomautusta, joten täytyi keplotella sille osa-aika eläkkeelle. Sitten tulikin tuo syöpä, joka vei työkunnon ja -halut vuosiksi.

  sikari

  Toki riskit pitää aina tiedostaa. Toiminimen perustamisessa ja sen puitteissa toimiminen ei viellä aiheuta suuriakaan riskejä. On kuitenkin iän tuoma piirre ihmisellä, että vanhemmiten riskin ottamishalu pienenee.

  Jätkä

  Kyllähän siinä kuitenkin aikamoiseen liekaan itsensä pistää, jos neljä vuotta on eläkeikään ja aloittaa bisneksen, vaikka onkin haaveillut lopettavansa ansiotyön pikapuoliin.

  Joskus on sanottu, että ahneella on paskainen loppu. Minä alkaisin Jeessin housuissa (ensin pesisin ne) – ansiopäivärahalle ja lisäpäiville, sitten viettelisin hyvin ansaittuja eläkepäiviä avovaimon hellässä huomassa.

  Visakallo Visakallo

  Minulle yrittäminen on ollut elämäntapa, joka on tuonut hyvin paljon elämänsisältöä iloineen kuin murheineenkin. Jos eläkepäätös on jo olemassa, yrittäjyys on aivan kätevä tapa tehdä jotain mielekästä aikansa kuluksi ja saada siitä myös lisäansioita. Eihän yrittäminen automaattisesti tarkoita raskasta sitoutumista ja suuria pääomia. Esim. tietotaidon myynti ei tarvitse pääomaa, vain omaa päätä. Nythän on myös tämä kevytyrittäjyys -vaihtoehto olemassa.

  Planter Planter

  Onkohan täällä jo esitetty vaihtoehtoa, että tekisi töitä myös toisten metsissä, kunnes varmasti pääsisi putkeen perustamatta putkiliikettä. Ennakkoraivausta ja taimikonhoitoa. Täältä palstalta voisi kysyä neuvoa miten poltetaan kantoja poikki viikko, samalla terällä, teroittamatta.

  Jätkä

  Jeessi pääsee lisäpäivillä eläkkeelle – jos haluaa. Ei tarvitse mennä artolle kannonpoltto-oppiin.

  Lasse

  Samote meilläpäin LVI liikkeistä on myyjät kadonnut ja putkitarvike myynti hoituu rautakaupoista. Näissä rautakaupoissa vois olla kysyntää Jeesen ammattiosaamiselle, sitä minä suosittelisin Jeeselle. Omassa kaupungissa eräässä rautakaupassa LVI myyjänä kokenut alanmies jonka ammattitaidosta asiakkaat tykkää. Oli hetken aikaa tykkänään eläkkeellä, mutta tuli takaisin hommiin ja nyt tekee kiireapulaisena noin 3pv työviikkoa, tai omien työhalujen mukaan.

  Jean S

  Näitten kanssa on itsekin joskus keploteltu, mutta kun en ole oikeaa ikäryhmää niin viimeisimmät pykälämuutokset ei ole oikein hallussa.

  Mulla on jostain syystä sellainen mielikuva, että jos tekee 50 % työajasta niin se vaikuttaa jossain kohtaa niin, että tehty työ vaikuttaa työssäoloehtoon ja laukaisee jossain vaiheessa sen uudelleen kertymisen. Olisi siis turvallisempaa tehdä kiireapulaisen hommia 2pv eikä 3 pv viikossa.

  Ylipäätään olen myös sitä mieltä, että oli terve tai sairas, niin mahdollisimman nopeasti vaan eläkkeelle ja mahdollisimman paljon. Eläkkeellä ei tarvitse selvitellä kenellekään tienaamisiaan, palkkatöitään tai yrittäjyyksiään toisin kuin työttömänä ollessa. Jos oma eläke-ennuste on tiedossa ja luotettava ja tietää, että sillä pärjää metsälainojen kanssa, niin kannattaa lähinnä tehdä pari puukauppaa vähän etupeltoon niin että selviää lyhennyksistä tämän välivaiheen aikana.

Esillä 10 vastausta, 241 - 250 (kaikkiaan 320)