Keskustelut Metsänomistus Puukaupat v. 2019

Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 320)
 • Puukaupat v. 2019

  Huomasin jossain lehdessä  yksityismetsien puukauppojen määrän. Vähennystä oli hienosti edellisiin vuosiin.  Toivottavasti saadaan tänä vuonna lisää vähennystä 10 – 15%.

  Metsien eläimet ja luonnon ystävät kiittävät.

 • Timppa

  Metsäteollisuus tarvitsee tuotannonrajoituksia hinnan nostoihin.  Lakot ovat siihen oiva keino.  Oliko se pitkäaikainen kemiallisen metsäteollisuuden työsulku 2006.  Seuraavana vuonna niin valmiiden tuotteiden kuin puun hinnat nousivat ennätystasolle.

  Mahdottoman huono aika lakkoilla.

  Puu Hastelija

  Hei, toiset haaveilee, toiset toteuttavat haaveensa. Toiset näyttelevät, toiset ovat.

  pihkatappi pihkatappi

  Toiset puuhastelee.. 😁

  Visakallo Visakallo

  Puuhastelin tänään spreijaamalla huomiovärillä rinkulat tämän talven lumituhopuihin, jotta motomies löytää paremmin poistettavat puut.  Motteja kertyy väkisinkin, kun katkenneet kuuset ovat yleensä melko isoja tukkipuita. Koivuja oli puolestaan mennyt luokille toinen mokoma. Tuhon suuruus on tällä kertaa alle puolet viime talven tuhosta. Pari harvennuskuvioa on nyt myös tarkoitus tehdä samalla. Kolme puukauppaa on siten nyt yhtä aikaa päällä.

  jees h-valta

  Niinpä myös. tosi outo asia täällä ajatellen noin voimakkaat lumituhot. Täällä joku koivun raippa joskus heittää luokille. Ensiharvennuksilla ja päätehakkuilla nyt kauppoja ite tehnyt. Hienoa kun taas ”oma firma” pystyy kaupan tekoon. Aina ei tiedä kun osto vaihtuu pelaako yhteisajatus lainkaan. Nyt onnistui erittäin hyvin ja luontevasti tämän alkuvuoden kaupat. Ja jos talvikin hiukan jo tyrkyllä on niin saattaa viime kesän kauppojakin se yksi talvikohde vielä toteutua.

  Tolopainen

  Ne on Visakallon höttökuuset aika alttiita katkeilemaan, muutama lumihiutale oksistossa katkaisee rungot, ehkä pieni tuulevirekin riittää. Joutuu ilmeiseti kävelemäänkin varovasti, että ei vahingossa tönäse runkoja poikki.

  Jätkä

  Eihän Harjavallassa voi lumituhoja tapahtua, kun ei siellä tule luntakaan. Tällaisena talvena, kun ei edes meri jäädy, on vallitsevat tuulet mereltä ja suolainen tuuli tehostaa muutaman lumihuitaleen ”kinosten” sulamista. Eihän Harjavallassa kannata suksia jalkohinsa laittaa, ellei niissä ole rullat alla.

  Toista se on sisämaassa, varsinkin, kun mennään itää kohti. Märkä lumi tuulen kanssa on pitkille puille kova koitos. Pohjanlahden rannikkoalueella puut ovat korkeudeltaan vain puolet sisämaan puiden korkeudesta.

  pitkät neulaset pitkät neulaset

  Järkyttävää katsoa kun 5 :ttä tukkiakin tehdään yhdestä rungosta…

  Mihin sen kaiken rahan kanssa joutuu?

  Yksipuolisella päätöksellä nostivat tuon latvaläpimitan 18 senttiin.

  Noh – pannaan korvan taakse. Niskan päälle jos pääsen….

  niin lasken latvaläpimitan tukkikorvauksen 13 senttiin…

  Visakallo Visakallo

  Mielelläni esittelisin myös lumituhokohteita paikanpäällä, sillä joillakin nimimerkeillä tuntuu olevan vaikeuksia ymmärtää kirjoitettua tekstiä. Lumituhot johtuvat eniten paikallisista korkeus- ja tuuliolosuhteista, eivät niinkään siitä, miten puita on kasvatettu. Kaikkein arimpia lumituhoille ovat kasvukilpailussa häviölle jääneet, hitaammin kasvaneet kuuset. Harvemmin lumituho iskee valtapuihin.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Mahtaako Salpausselällä olla jotain vaikutusta Hartolassa lumioloihin.

Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 320)