Keskustelut Puukauppa runkohinnoittelu

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 123)
  • runkohinnoittelu

    Merkitty: 

    ”Luulen että tässä vaan keksitty keino vaikuttaa puunhintatilastoihin, tehdään kauppaa runkohinnalla , niin kuitupuun hintatilastoihin ei tule hyppäystä ylöspäin. Runkopuukaupathan jää hintatilastojen ulkopuolelle.”

    Miten tai kuinka nuo puun keskihinnat lasketaan?

  • Puuki

    Miten niin.   Kun korjuukulut riippuu pääsosin korjattavien runkojen järeydestä, niin lopullinen runkohinta riippuu siitä myös.  Mehtäukon kannattasi itse ensin ottaa asioista selvää ennen kuin olettaa mitään.

    mehtäukko

    Runkohinnoittelussa (MG) korjuukulut juuri määrittää kantohinnan.

    Keskimääränen korjuu- ja kuljetushinta on keskimääräinen ja vaihteluvälit on suuret .???

    Korjuukulut ei määritä tarkkaan ottaen mitään, vaan poistettavien puiden järeys joka näkyy mittiksessä.

    Puuki

    Puiden koko vaikuttaa korjuukuluihin. joka määrittää lopullisen kantohinnan. Selvä yhteyshän niillä on , vai mitä koetat selittää?

    mehtäukko

    Keskimääränen korjuu- ja kuljetushinta on keskimääräinen ja vaihteluvälit on suuret .???

    Sitä ettet ymmärrä asiasta hölökäsen pöläystä!

     

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Eikös kompromissi totuus ole se, että leimikon runkojen keskitilavuus on se, joka määrittää lopullisen korjuuhinnan. Mitä alhaisemmaksi se jää, niin hakkuutaksa kallistuu kuutiota kohden. Jos leimikolla joukossa sippimitat täyttävää, niin ne usein menee todellisuudessa ilmaiseksi, jos ne listalla hakattuina ovat. Siis jos kauppahinta muodostuu leimikon järeyden mukaan.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Klemmarille vääntyy, oli asia mikä hyvänsä! Edistäisikö ymmärrystä asiaan eikä henkilöihin keskittyvä kirjoittelu parhaiten?

    KeMeRat

    Tästä voinemme kaikki olla samaa mieltä. Myös päivittäinen tulostavoite (50 viestiä) voi johtaa näihin hankauksiin, kun sanoja (tai lyhenteitä) täytyy laittaa jonoon sisällön jäädessä mahdollisesti hieman kädenlämpöiseksi.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Joo, mutta kädenlämpöinen neste nostattaa hiivan hyvin.

    Asiasta sen verran että metsänomistajille pitäisi järjestää koulutusta leimikkotekijöiden vaikutuksesta kantohintoihin. Mhy/MTK voisi ottaa tästä kopin? Eli millainen pitää leimikon olla että siitä saa hyvän hinnan, erikseen runkohinta ja tavaralajihinta.

    husse

    Hyvä ajatus, mutta puunostajat ei sitten toimikaan aina samalla linjalla. Puunostajissa on kirjavuutta ja kilpailun vuoksi puuta ostetaan huonokuntoisten teiden vaikutusalueelta ja ennakkoraivaamattomia risukoita. Pitkiä metsäkuljetusmatkoja ajetaan puuta, koska tietä ei palstalle ole. Puunostoa sanelee sen hetkinen puun tarve ja jos halutaan kesäkelpoista havutukkia, niin sitä haalitaan välittämättä suuremmin leimikkotekijöiden vaikutuksesta. Metsänomistajat menevät sekaisin, kun ostajat ostavat kuitenkin vaikka millaista pajukkoa tarjoaa tai miten huonokuntoisen tien varresta. Tien kunnossapitoon nykyinen maailma ei kannusta, kun tiehen sijoitettu raha ei välttämättä paranna puunhintaa kuten pitäisi.

    Rukopiikki

    Ei Mhy ala semmosia kouluttaa. Liialla kouluttamisellahan se tekee itsestään tarpeettoman. Semmosta asiaa ei olekaan ettei sitä netin palstoilla saada solmuun. Ja joka asiasta ainakin muutama on jo periaatteesta eri mieltä kuin toiset. Mutta miksi kala ei syö? Ranskiksilla nykkii mutta tässä ei. Se on tämän päivän suurin kysymys.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 123)