Keskustelut Puukauppa Sahayrittäjän lähivuodet näyttävät synkiltä

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 131)
 • Remie

  Melkoinen talo , taitaa olla Lämpö Lux asialla. Pyysi ikkunoista yhteen projektiin 12.000 , rautakauppa hinta samat ikkunat 2700. Paikallinen timpuri töihin tunti palkalla, niin homma hoituu todelliseen hintaan.

  Jätkä

  Vanhan peltikaton uusiminen on vaikea sanoa, ellei tiedä, mitä kaikkea siihen liittyy.  Vanhan purkaminen – kerran jouduttiin ruoteetkin purkamaan, kun olivat niin fuskaamalla laitettu. Kun ei ole aluskatetta, niin sen laittaminen merkitsee uusien ruoteiden laittoa ja välirimoja ym. Alkaa mennä 32 millistä lautaa enemmän kuin pelkkiin räystäisiin. Pelti maksaa kympin luokkaa neliö Räystäspellit ja harjapellit plus peltiruuvit maksavat yllättävän paljon.

  Kyllä katon nopeastikin tekee, mutta pitää olla enemmän tekijöitä kuin vain yksi ja henkilönostimet ym koko ajan käytettävänä.

  Silti en alkaisi tekemään omaa taloa. jonka kattoon on piirretty jiirejä. Ne tuottavat murheita lähes aina.

  sitolkka

  Nykyset kattopellit on yleesä niin ohkasia, että ei niillä mitään tee. Ei niitä ennen ollu aluskatteita ja ei ainakaan omat katot ole lahoneet, mutta siellä onkin ilmalla tilaa liikkua.  Mutta hyvähän se on aluskate.

  Tolopainen

  Peltikatto kondensoi vettä ja tiputtaa sitä alapuolelle, jos siellä on villaa homehtuu varmasti, eikä kuivu.

  Jätkä

  Peltikatto kondensoi – se on varmaa. eri juttu on, mihin se vesi sieltä menee. Jos katonalunen on hyvin tuuletettu, kulkeutuu kondenssivesi ulos. Myös katon kaltevuus voi vaikuttaa, mutta vesipisarat pysähtyvät kuitenkin helposti ruoteisiin.

  Aluskate on niin pieni lisä katon hinnassa, että sitä ei pitäisi jättää nuukuuttaan pois.

  – Kerran teimme kattoremonttia ja olohuoneen välikatosta oli vuosien ajan tiputtanut vettä lattialle. Se piti samalla korjata – se vuoto. Kun vanha katto purettiin – se oli siltäkin osalta aivan ehjä – Yläpohjan villat olivat vuodon kohdalta hieman homeessa, mutta ihan rutikuivat. Poistimme ne villat ja koko vintti sai n. 40 cm paksun selluvillakerroksen tuulensuojan kera. Se vuoto jäi mysteeriksi.

  Remie

  Minun taloni katto oikein tutkittiin eikä mitään kosteutta ole koskaan alapinnassa esiintynyt. Eikä ole tiputtanut. Kuuleman mukaan ilmiö on vain katoissa jotka ovat loivempia kuin 1:2 , ilma ei enää liiku pellin alla lämpöeron vaikutuksesta jolloin alapinta huurtuu. Minulla on yläpohjassa minimaallinen lämpövuoto, ja mineraalivillan päällä on 7 senttiä sirkkelin sahan purua. <i>Tutkimus osoitti kiistatta ettei puruun missään kohdin koskaan ole pudonnut vesipiratoita. Varpelaudat tutkittiin eikä niisäkään näkynyt mitään edes siihen viittaavaa että kosteus olisi ollut tekemisissä laudan kanssa. Jos joku kosteus jossain on eikä sitä voi mitenkään havaita eikä siitä ole mitään jälkiä niin miksi siitä pidetään niin kamala ääni. Olen vahvasti sitä mieltä että nuo katot vuotavat.  Tehdään loiva katto ja pelti vain yhden profiilin yli, niin katto vuotaa ilman muuta. Talvella sulattaa ja jäästä muodostuu pato joka nostaa vielä sulana olevaa vettä yli profiilin jolloin vesi luruttaa yläpohjaan. Nuo 1970 luvun tasakatot olivat kaikki vuotavaia ja nekin jossa  6m matkalla vain 50 senttiä , totta kai nuo vuotavat vaikka olisi konesaumattua peltiä kun vesi makaa saumoissa. </i>

  mehtäukko

  Sahayrittäjän lähivuodet näyttävät tosiaan synkiltä, ja täällä vaan katoilla kompuroidaan??

  Luvian sahan jutussa (MT) heillä jonkinlaisen pelastuksen ja sahatyöllisyyden on turvannut Hurrien tukki. Sitä ovat saaneet valuuttojen arvojen myötä ratkaisevan edullisesti.

  Paljonko mahtanee olla sen tukin hinta vaikkapa portilla?

  sikari

  Siunatetussa hulluudesta muistaakseni kysyttiin. Oletko nähnyt viisasta miestä? En ole mutta lukenut olen Remin tietoa aiheesta kuin aiheesta niin voin sanoa,että melkein.

  Miikkam

  Mahtaa sahureiden ahdinko olla pian ohi, kun tukin hintaa saadaan alas ja läpimittaa nostetaan. Samaan aikaan alkaa Euroopan tuhopuut kelvata lähinnä poltinpuiksi. Sahauksen sivutuotteille kuitenkin riittää kysyntää ja hinta ei varmasti laske tukin kanssa samaan tahtiin. Vielä kun poltetaan työntekijöiden lomat suhdanteen varjolla niin saa sitten sahata terät punasena, kun markkina taas piristyy.  Toki kysymysmerkkejäkin on vientimarkkinoilla.

  sikari
Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 131)