Keskustelut Puukauppa Sahayrittäjän lähivuodet näyttävät synkiltä

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 131)
 • Jätkä

  Ei yhden millin paksuisella laudalla ole mitään virkaa, vaikka se olisi kuinka oksaton.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Varmasti pääsee palkoille jos sahaa omia puita. Laskeskelinkin sahayrittäjän kannalta, eli lankkukuution hinnasta pitää vähentää ensin raaka-aineen tehdashinta.

  Aimo Jortikka

  Sahoillakin näyttää taknologia kehittyvän, Rauman uusi saha
  Metsä Groupin mukaan uudesta sahasta tehdään maailman modernein ja tehokkain yksilinjainen mänty­saha. Investointi on huomattava, 200 miljoonaa euroa.
  Teknologiassa on tarkoitus tehdä hurja loikka. Sahausnopeus nostetaan yli 200 metriin minuutissa, mikä tarkoittaa, että linjan läpi kulkee parhaimmillaan 45 tukkia minuutissa.
  Nopeus on kolminkertainen verrattuna perinteiseen sahaan, joka sahaa kaikkia tukkikokoja.
  >”Konenäkö ja älykäs ohjaus pitää saada kuntoon ennen investointipäätöstä”, Haapaniemi kertoo.

  Remie

  No pääsee kuinka sitten ellei tavoittele mahdottomia. Ongelman tuokin ammattitaidon puute. Jos tehdään taapeli okeaoppisesti niin se näyttää enemmän pahvi laatikolta kuin puu kasalta. Väli rimat tulee aina laittaa taapelissa puutavaran aivan päihin, mieluumin kuusta ja kuivaa. Samaa mitta samaan taapeliin. Aina sydän ylöspäin, ja välit tavaran leveyden verran ja täsmälleen samalle kohdalle edellisen kanssa. Taapelissa vähintään maan ja ensimmäisen kerroksen väliä 60 senttiä ettei ruohot peitä ilman kulkua.

  Metsuri motokuski

  Tuo on varmaan totta nuo rimojen laitto. Usein se edellyttää että puutavara on määrämittaista tai se pitää ainakin lajitella ennen taapeliin laittoa.

  Jätkä

  Puhut Rimanipusta, et taapelista. Rimanippua tehtäessä nipun päissä pitäisi käyttää 100 millin lautaa, joka tulee hieman ulommaksi kuin lautojen päät. Nipun molemmat päät tasaiset, ylipitkät roikot menevät mutkalle.

  Sitä en ole vielä keksinyt, miten taaplataan millin paksuiset laudat.

  Remie

  Jätkä ! Se oli pinta kun kyseessä oli hukka prosentti. Tukista otetaan yleensä pinta ensin , kun omaa sahausta tehdään.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Remielle vinkki: nimesi alapuolella on nappi jossa lukee ”muokkaa”. Siitä voi lisätä tekstiä, niin ettei tarvitse joka kerta tehdä uutta viestiä, kun tulee mieleen lisää sanottavaa!

  mehtäukko

  Aloitukseen viitaten… Lähinnä ML tilanteessa jossa mo:t ovat osuuskunnan jäseninä. Riski on lopputuotteen markkinoilla hävitä tai ”rikastua”.

  Jos osapuolet olisivat tiiviimmässä sopimussuhteessa jakaen riskiä suhdanteiden mukaan, olisiko mahdollinen voiton jakokin joskus makeaa?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Onhan ML:lla ja muillakin sopimusasiakkaille etuja, mutta voitonjakoon niistä liittyy varsinaisesti vain yksi eli kilpailukykyinen korko jäsensijoituksille. Ovat ilmeisesti todenneet että voitonjako on selkeintä hoitaa näin eikä puun hinnassa. Toinen mahdollisuus päästä osingoille on osakkeiden osto. Muut metsäyhtiöt ovat tosin olleet viime vuosina anteliaampia osingonmaksajana, lähde: HS.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 131)