Keskustelut Tekniikka Sähkö

Esillä 10 vastausta, 1,571 - 1,580 (kaikkiaan 1,691)
 • Sähkö

  Merkitty: 

  Puu kyllä lämmittää, mutta kovasti jo uhkailtu tulevilla sähkökatkoilla.

  Aurinkopaneeli järjestelmiä monenlaisia, ite kattella lataavia, jottei ihan pimiäksi kaikki mee

 • Visakallo Visakallo

  Reiman olisi kyllä kannattanut alkaa maanviljelijäksi, niin ei tarvitsi aina valittaa.

  Reima Muristo

  Olen aurinkopaneelisähkötuottaja, ilman tukea, on muuten huomattavasti tuottavampaan  Suomessa kuin maanviljelys.

  Puuki

  Rinkopaneelien asennuksesta saa kotitalousvähennyksen. Ei ole Reimakaan varmaan siitä kieltäytynyt.

  Apli

  Fingrid Online – Fingrid

  On muuten aika hauska tilanne sähköverkossa NYT vienti vetää reilusti…

  Tolopainen

  Rinkopaneelien omistajille tulee niukat ajat. Tänä vuonna Suomesta sähkön vienti tulee ylittämään tuonnin ja sähkön keskimääräinen pörssihinta jää reippaasti alle 50€/MWh.

  Visakallo Visakallo

  Suomessa on nyt suunnitteilla ja rakenteilla aurinkopaneeleita 10 000 hehtaarin alalle. Toivottavasti niiden tuottamalle keskikesän sähkölle ehditään tehdä myös riittävästi kulutusosoitteita, jotteivat kalliit aurinkovoimalat seiso tyhjän panttina sähköverkosta irti kytkettyinä.

  jees h-valta

  Tuo aurinkopaneelivillitys alkaa käydä jo hermoille. Kun melkein joka toinen päivä joku alan koijari soittelee ja pyytelee ”kartoitusta”.

  pihkatappi pihkatappi

  Vihreää vetyä ja ammoniakkia tullaan tekemään. Suomessa ollaan rakentamassa useita laitoksia vedyn tuotantoon ja sen jatkojalostukseen. Voi olla että hetkittäin on liikaa sähköä, mutta sitä varten taas kyhätään tuhansia akkuvarastoja.

  pihkatappi pihkatappi

  Taitaa aurinkopaneelien maanvuokrasopimukset olla keskimäärin 1000 euroa/ha vuodessa. Pistää miettimään, kannattaako istuttaa mäntyjä, vai tehdä aurinkovoimala sopimus.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Maan ja kansan paras

  Purra totesi loppupuolella tv-tenttiä, että vihreät eivät kiinnitä julkisuudessa mitään huomiota siihen hiilinielujen vähenemiseen, mitä aiheutuu, kun metsää hakataan tuulimyllyjen sijoituspaikoilta, niille johtavilta teiltä ja tuulivoimaan liittyviltä sähkönsiirtolinjoilta.

  Sitä hän ei ottanut esiin, että metsänomistajia ei kohdella oikeudenmukaisesti eikä tasapuolisesti. Niistä alueista, missä tuulimyllyt ovat metsänomistajat saavat hulppeat korvaukset koko ajalta, mutta niihin liittyviltä sähkönsiirtolinjoilta tuulivoimafirmat kaatavat metsää lähes ilmaiseksi (200€/hehtaari).

  Elleivät metsänomistajat anna lupaa/allekirjoita, nuo metsät pakkolunastetaan. Kyseessä on laillinen ryöstö. Ilman siirtolinjoja ja teitä, ei tule eikä nouse tuulimyllyjä. Kuinka Suomessa, muka oikeusvaltiossa, voidaan metsänomistajia kohdella näin epäoikeudenmukaisesti ja epätasa-arvoisesti? Kyseiset metsänomistajat menettävät metsän tulevan kasvun ja tuoton.

  https://www.is.fi/politiikka/art-2000009465584.html

Esillä 10 vastausta, 1,571 - 1,580 (kaikkiaan 1,691)