Keskustelut Tekniikka Sähkö

Esillä 10 vastausta, 221 - 230 (kaikkiaan 686)
 • Sähkö

  Puu kyllä lämmittää, mutta kovasti jo uhkailtu tulevilla sähkökatkoilla.

  Aurinkopaneeli järjestelmiä monenlaisia, ite kattella lataavia, jottei ihan pimiäksi kaikki mee

 • metsänkasvattaja

  pihkatappi.  ongelmia  ei  juuri  ole  ollut muutaman kerran on  generaattorin laakerit  tullu  vaihdettua 20 vuoden aikana. akut  saisi olla  pitkäikäisempiä kuin  7-10 vuotta ovathan ne suht kalliita jos  käyttöä  olisi  enemmän  generaattori  saisi olla  tuulisemmalla   paikalla nyt  siihen  käy  lounas,länsi ja  luodetuuli

  pihkatappi pihkatappi

  Kiitos, kuulostaa hyvältä. Mulla ollut vasta puolitoista vuotta nuo käytössä.

  Tolopainen

  Akut eivät tule halventumaan, kun niiden kysyntä ylittää tarjonnan niin pitkälle kuin silmä siintää. Metallit loppuvat aiemmin kuin aukkujen tarve. Akut on melko turhia omassa sähköntuotannossa, jos on verkkoyhteys, ylijäämää kertyy päivisin jolloin hinta on korkein ja ylijäämä kannattaa myydä.

  Sähköauton akustot eivät tule nykyisestä enää kasvamaan. Näyttää jo olevan laskelmia, että auton omilla aurinkopaneelien sähköntuotannolla voi ajaa yli 100km viikossa ja se riittää useimmille eläkeläisille. Ei tarvitse turhia tankkausmatkoja tehdä.

   

  Jätkä

  Akut ovat tarpeellisia, jos huushollissa ei ole verkkosähköä. Myös silloin akut ovat tarpeen, jos on käytössä laitteita, jotka  ei saa sammua käytännössä koskaan.

  Pidemmän sähkökatkon varalta – ja verkon ulkopuolella olisi tarpeen agrikaatti. Sitäkin olisi syytä käyttää edes kerran vuodessa ihan vain sen käytettävyyden takia.

  Apli

  Indress keskustelupalstalla on hyvää keskustelua aurinkosähköstä ja sen hyödyistä ja haitoista ja hinnoista ja myös laitteista, jos on näihin kiinnostusta suosittelen lukemaan…

  Puuki

  Tänään olisi tienauspäivä kun sähkö maksaa n. 65 c melkein koko päivän ajan.

  leone

  Tuulimyllyjen lavat roikkuvat kuin pyykit narulla, tuotantoa juuri nyt 178 MW. Länsinaapureista imuroidaan vesisähköä, mutta eivät ne sitä anna halvalla näinä aikoina. Talven paukkupakkasilla sitten taistellaan Keski-Euroopan kanssa Norjan ja Ruotsin sähköstä. Pahin skenaario on se, että Siperian heijari menee Saksaan ja Ranskaan asti, jolloin sähkön hinta voi olla tuhansia euroja per MWh.

  leone

  Mitenkäs tuulivoimaloiden kannattavuus  jatkossa kun niitä tulee koko ajan lisää? Kun tuulee niin sähkön hinta on lähes nolla jolloin ei tule profiittia, ja kun ei tuule niin silloinkaan ei tule profiittia kun ei ole tuotantoa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Sitä jäin miettimään että vaikka on toki järkevää ottaa vientisähköstä voitot pois, onko paikallisten kotimaisten sähkön tuottajien ”pakko” maksimoida voittonsa? Eivätkö ne voi edelleen myydä asiakkailleen tuottamansa sähkön kohtuullisella voitolla? Estääkö NordPool tällaisen yleishyödyllisen toiminnan?

  Puuki

  Mikäs sen bannin aiheutti mode, niin osaa ”siivota”? Oletan että omat kommentit ei näy enää yleisesti.

Esillä 10 vastausta, 221 - 230 (kaikkiaan 686)