Keskustelut Metsänhoito Se ei ole tuottavaa metsätyötä jos lihava poika ei itke

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 79)
 • Se ei ole tuottavaa metsätyötä jos lihava poika ei itke

  Merkitty: 

  5-6 tuntia menee tavallisessa taimikonharvennukseesa kun rauokavalio ja saha on oikeanlainen. Metsäkustannuksen metsäeväät on kyllä kummallinen, en tiedä mikä tämän opuksen yhteys on urheiluun ja metsätyöskentelyyn. Onko metsään tarkoitus mennä syömään vai tehdä töitä? Ylipainoa on äärimmäisen tärkeä välttää. Iän myötä ylipainon merkitys vielä korostuu kun lihasmassa vähenee. Moni vanhempi raivaaja ruoskii nuoria kun ei raivaus kiinnosta mutta liian vähälle jää huomio keski-iässä tuleva ylipaino ja sen heikentävä vaikutus raivaussaavutuksiin. Lihavuusepidemia riivaa myös metsäalaa kun ei osata pitää painoa kurissa ja oikeita metsäeväitä. Jos taimikonharvennusta haöuaa tehdä hehtaarin 6 tunnissa on kiinnitettävä huomiota metsäeväisiin. Kahvi diureettina on äärimmäisen nou nou joskin aamupalalla nautittuna se parantaa suoritusta. Metsä eväiksi riittää vesi ja 2-3banaania, josta saadaan hiilihydraattia sekä tärkeitä hivenaineita kalsiumia ja magneusimia. Ja joka päivä toistaen ilman lihaskramppeja, suolaa saa ihminen riittävästi normaalista ruokavaliosta.

 • Mottimasa

  Kyllä meikäläiselle riittää kun 4-5 tankkia järeää koivua kaataa ja kasaa, ehtii siinä makkarat paistella kunhan ei turhanpäite istumaan jää. Eikä kerry kessiä kunhan tekee töitäkin.

  Jätkä

  Järeässä puustossa bensaa palaa ihan eri tahtiin. Kaveri pieksusi 16 tankillista kuusikossa monen viikon ajan – joka päivä. Kun aletaan vetämään pitkällä laipalla isoa pihapuuta klapin pituisiksi pölleiksi, ei tankillinen kestä kuin varttitunnin.

  Nuotiossa savustettu ”nokimakkara” ei välttämättä ole kaikkien mielestä mikään terveellinen herkkupätkä.

  Rane2

  Makkaran käristys nuotiolla pienentää myös ikävästi metsiemme hiilensidontaa mutta tähänkin on olemassa ratkaisu.

  Lenkopetäjä

  Minä sahaan 5tankkia/päivä ja paistelen makkaraa jos siltä tuntuu.mehtään lähen nautiskelemaan oli kyse metsästyksestä tai metsätyöstä.

  Ammatti Raivooja

  Se on tämä vanhempi sukupolvi vielä kun ne syö näitä Suomalaisen maatalouspolitiikan meille antamia ruokia, ei niinkään mikä olisi hyväksi. Maatalous tuottaa viljaa, maitoa ja sikanautaa. Siitä saadaan leipää, makkaraa ja voita. Jos alkais vettä makkaraa metsässä ni mitä sitä kotona söisi muutakuin salaattia? Kyllä ihmisen ei tule syödä usein tai viikottain edes makkaraa tai se sairastuu. Vanhempien ihmisten tulisi ohjata nuorempia syömään oikein ja olemaan sopusuhtaisia ja pitämään eväät terveinä ja suoritusta tukevina. Valkoiset viljat ja punainen liha eivät ole parhaimpia valintoja mutta ne ovat niitä mitä maatalous politiikka tyrkyttää meille. Ei ottanut kalkkunankaan kasvatus tullta allensa laajemmin yrityksistä huolimatta mikä olisi vähärasvaista valkoista lihaa. Metsäväen voisi kuvitella pysyvän hoikkana kun kulutetaan mutta silti metsäväki ei ole erityisen hoikkaa. Elintavat ja ruokatottumukset ovat huonot eikä niihin kkiinnitetä tarpeeksi huomiota. Tyydytteinä rasvahappoja, nitraattia, rasvaa, liikaa proteiinia, paljon viljoja, sokerisia mehuja ja vähän kasviksia ja hedelmiä liian monen ruokavalio. Agraariyhteiskunnan lapset eivät osaa opastaa uutta sukupolvea syömään oikein ja kaupungeista, joissa taasen on enemmän kehitystä ei ole niin tulijoita metsätöihin ja neuvomaan oikeita ruokailua. Näistä vääristä valinnoista on seurauksena diabetestä, syöpiä ja sydän- verisuonitauteja. Kyllä ei painoindeksi saisi olla yli 25 jos ei lihasta kasvata ylenmäärin.

  Kehopositiivisuus on myös melkoista kun yritetään pulleasta tehdä uutta normaalia. Minusta myös joku ravintotieteilijä voisi tehdä oikean kirjan metsäeväistä.

  Lenkopetäjä

  Mulla indeksi 27.78.syön sitä mikä on suunmyötästä.se on aivanvarma että söit kukkia eli et nii henki pakennee.esimerkkejä on omassa suvussa intoilijoista.

  Korpituvan Taneli

  Asenteellista soopaa sanoisin Ammatti raivoojan raivoomisesta näistä ruokaasioista.

  Kyllähän evästyksiä pitää kehittääkkin, mutta jokaisen uuden tutkimuksen perässä juokseminen erityisesti ravinto ja terveysasioissa on suorastaan tuhoisaa.

  Ainakin pitäisi aina tarkistaa onko uuden tutkimuksen pontimena todella ihmisten terveys vai ituhippien maailman pelastamis toitotus.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Mottimasa

  Eihän se sahaaminen vaan se läjään laitto, siinä tulee päivän mittaan melko paljon pöllejä kun lähes oksattomia runkoja katkoo ja jos ovat senverran isoja ettei kantaa eikä oikein vetääkkään inhimillisesti jaksa kuin 20cm kerralla tunkaten niin kyllä siinä makkarat sulaa.

  Lenkopetäjä

  Kyllä ne sulaa.käsin on kuormat tehty tähän asti.ennää ei kestä nivelet nostella voimaa kyllä olis.täytyy koneellistaa lastaaminen nivelrikkopotilaan ei siinä auta.mahtaskohan olla terveempi jos olis kukkia syöny ikäsä?

  Jätkä

  On totta, että kasaaminen on raskain työvaihe varsinkin, jos  puut kaatuu mihin sattuu ja pöllit pitää tehdä lyhyitä. Kolmimetriset pöllit pitää kasata melkein pinoihin!

  Kannattaisi käyttää pidemmälle kehiteltyä hakkuutekniikkaa ja sen jatkeeksi ajokalustoa, joka helpottaa koko hakkuuvaihetta merkittävästi.

  Jos kuusikin tuntia saha määkäisee metsässä kunnolla, palaa kyllä pötsissä kaikki se energia, jonka sinne onnistuu päivän mittaan syömään.

  Idea on kuitenkin se, että syödään pieniä määriä kerrallaan, mutta usein. Metsurille suositellaan eväskahvin kanssa jopa hillomunkki-possua ja aitoa lihatuotetta, esim naudanlihassa on huomattavasti proteiinia.

  Mottimasalle kuitenkin ehdottaisin menetelmää, jota on kutsuttu ”kasaaminen palstalle- menetelmäksi. Ajokoneissa on kymmenen metrin puomit, joten kasa saadaan kyytiin – on se missä kohtaa tahansa, eikä yhtä pölliä pienempiä kasoja tehdä lainkaan.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 79)