Keskustelut Metsänhoito Se ei ole tuottavaa metsätyötä jos lihava poika ei itke

Esillä 9 vastausta, 71 - 79 (kaikkiaan 79)
 • Se ei ole tuottavaa metsätyötä jos lihava poika ei itke

  Merkitty: 

  5-6 tuntia menee tavallisessa taimikonharvennukseesa kun rauokavalio ja saha on oikeanlainen. Metsäkustannuksen metsäeväät on kyllä kummallinen, en tiedä mikä tämän opuksen yhteys on urheiluun ja metsätyöskentelyyn. Onko metsään tarkoitus mennä syömään vai tehdä töitä? Ylipainoa on äärimmäisen tärkeä välttää. Iän myötä ylipainon merkitys vielä korostuu kun lihasmassa vähenee. Moni vanhempi raivaaja ruoskii nuoria kun ei raivaus kiinnosta mutta liian vähälle jää huomio keski-iässä tuleva ylipaino ja sen heikentävä vaikutus raivaussaavutuksiin. Lihavuusepidemia riivaa myös metsäalaa kun ei osata pitää painoa kurissa ja oikeita metsäeväitä. Jos taimikonharvennusta haöuaa tehdä hehtaarin 6 tunnissa on kiinnitettävä huomiota metsäeväisiin. Kahvi diureettina on äärimmäisen nou nou joskin aamupalalla nautittuna se parantaa suoritusta. Metsä eväiksi riittää vesi ja 2-3banaania, josta saadaan hiilihydraattia sekä tärkeitä hivenaineita kalsiumia ja magneusimia. Ja joka päivä toistaen ilman lihaskramppeja, suolaa saa ihminen riittävästi normaalista ruokavaliosta.

 • jees h-valta

  Niin kait ja jätkän laskuopilla se tiputus kun sovitaan vaikka neljäksi euroksi niin senhän voi silloin työnantaja tiputtaa kahdeksan euroa koska eihän noilla ”eväillä” mitään huomaa.

  Jätkä

  ”78-74 on nykyää 4, mutta ennen oli paremmin ja enemmän.”

  – Se on näköjään taito, että ymmärtää lukemansa. Tai että yleensä ottaen osaa lukea.

  Otetaan vielä kerran: 78  + juotavaa 4 litraa = 82 kg   miinus 74 kg ?  Mikähän tuosta voisi tulla tulokseksi?

  Älkää suotta yrittäkö —- Jäätte aivan varmasti Kakkosmiehistöön!

  Jätkä

  Sahat kehittynyt ja miehet paranee vuosivuodelta. Mielestäni taksoja pitäisi alkaa tiputtamaa kikyn nimissä.

  Niin kait ja jätkän laskuopilla se tiputus kun sovitaan vaikka neljäksi euroksi niin senhän voi silloin työnantaja tiputtaa kahdeksan euroa koska eihän noilla ”eväillä” mitään huomaa.

  -Nerot ”keskustelevat”!

  jees h-valta

  Niin eihän kannettu vesi kaivossa pysy. Eiköhän tuo muutenkin kuseksita mitä juodaan ettei siinä kovin paljoa voi nesteen päälle laskea jos paino elää työtä tehdessä. Illalla vain elimistö ei vielä ole tasapainossa kovan suorituksen jälkeen ja siksi nestevajaus kevittää kuppea. Kyllä esim. eilen illan vähän reippaamman metsärykäisyn jälkeen sai huoletta juoda reippaasti ennen nukkumaan menoa. Eikä tarvinna yöllä vessareissua, kyllä elimistöön jää.

  Jätkä

  Jos neste poistuu pelkästään kuseksimalla, niin eipä siitä sitten kesähelteellä paljoakaan apua ole esim kehon jäähdyttämisessä, vaikka siihenkin tarkoitukseen on kehittynyt oivallinen systeemi.

  Kyllä sen ”reippaamman metsärykäisyn” kestettyä parikin tuntia juomatta, huomaa että kun hikoilu loppuu, loppuu myös ”rykiminen”.

  Puuki

  Monella eri tavalla voi itsekukin laskea mutta jos itsensä punnitsee aamulla ja sitten illalla erotuksen ollessa 4 kg , niin onko massa pienentynyt 4 vai 8 kg ?    Päivällä juodusta vedestä haihtuu hikoillessa suurin osa.  Joskus helteellä liikkuessa kun juotavaa on mennyt 2-3 l , niin silti ei ole tarvinnut kusella käydä yhtään useammin kuin tavallisesti.

  Tuli mieleen tositarina tuosta jutusta –  Baarimikko soitti  kerran Olville ja kysyi :” Milloin se kalja on täällä Kustavissa ?”

  Tolopainen

  Ilmeisesti Jätkä käytti samaa puntaria jolla myi mummoille halkoja. Kun meikäläinen nojaa kankeen siinä on jo 100kg, yhdellä kädellä tuollaisen ratapölkyn hantteeraa. Onneksi Jätkä ei mennyt puntariin vasta perjantaina kun painoa olisi ollut enää vajaa 40kg. Vai söikö joka päivä illalliseksi 8kg kinkun.

  Jätkä

  Kun juo esim 4 litraa, niin onko se massaa sen jälkeen, kun se on suolessa?

  Kuorma-autossa (menee ainakin Tollolla hilseen yli) – puhutaan silloin, kun siinä on lasti päällä – kokonaismassasta. Voisiko se olla ihmisellä sama periaate?

  Eli kun 74 – kiloisella metsurilla on selässään reppu, joka painaa 5 kg, turvasaappaat ja varusteet kaikkineen kuivana painaa  myös 5 kg. Moottorisaha toisessa kädessä ja kombikannu toisessa kädessä yhteensä 10 kg, niin onko tämän yhdistelmän paino 74 kg, vaiko 94 kg?

  Puuki. Usein sen kovan hikoilupäivän jälkeen kusi on huomattavan värikästä, jopa vaikka juotava olisi ollut väritöntä.

  Tolopainen

  Niin kun illalla kombikannu on tyhjä se on 5kg kevyempi. Kun Jätkä lähti pöllin vaihtoon puntaroi itsensä rautakanki kädessä ja illalla ilman. Luuli laihtuneensa kangen painon verran.

Esillä 9 vastausta, 71 - 79 (kaikkiaan 79)