Keskustelut Metsänhoito Se ei ole tuottavaa metsätyötä jos lihava poika ei itke

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 79)
 • Se ei ole tuottavaa metsätyötä jos lihava poika ei itke

  Merkitty: 

  5-6 tuntia menee tavallisessa taimikonharvennukseesa kun rauokavalio ja saha on oikeanlainen. Metsäkustannuksen metsäeväät on kyllä kummallinen, en tiedä mikä tämän opuksen yhteys on urheiluun ja metsätyöskentelyyn. Onko metsään tarkoitus mennä syömään vai tehdä töitä? Ylipainoa on äärimmäisen tärkeä välttää. Iän myötä ylipainon merkitys vielä korostuu kun lihasmassa vähenee. Moni vanhempi raivaaja ruoskii nuoria kun ei raivaus kiinnosta mutta liian vähälle jää huomio keski-iässä tuleva ylipaino ja sen heikentävä vaikutus raivaussaavutuksiin. Lihavuusepidemia riivaa myös metsäalaa kun ei osata pitää painoa kurissa ja oikeita metsäeväitä. Jos taimikonharvennusta haöuaa tehdä hehtaarin 6 tunnissa on kiinnitettävä huomiota metsäeväisiin. Kahvi diureettina on äärimmäisen nou nou joskin aamupalalla nautittuna se parantaa suoritusta. Metsä eväiksi riittää vesi ja 2-3banaania, josta saadaan hiilihydraattia sekä tärkeitä hivenaineita kalsiumia ja magneusimia. Ja joka päivä toistaen ilman lihaskramppeja, suolaa saa ihminen riittävästi normaalista ruokavaliosta.

 • Lenkopetäjä

  Mutta jos ei oo ku käjet ja 154sq huski nii siinä ei hyvät neuvot auta.

  harrastelija

  Karsintasavotta tuli tehtyä loppuun. 59 kasaa on tr-uran varrella. Siinäpä sitä rantehommia riittää vähäksi ajaksi 🙂

  Makkarat paistetaan metsäkäynnillä. Se on taidon puutetta, jos makkarat nokeentuu – pitää odottaa sopiva hiillos, eikä tuohustaa tulessa.

  Lenkopetäjä

  Juu kyllä mehtämies makkaran osaa paistella.

  Jätkä

  Eipä sillä 154 huskullakaan ihan pakko ole kaataa puita ihan mihin sattuu. Kun MG:kin näkyy ottavan koivua kuusimetrisenä, niin suunnattu kaato ajouran suuntaanmahdollistaa tyvipölkyn jättämisen siihen, mihin se kaatuu ja sama myös latvapöllille, ellei se jo ylety ajouralle asti.

  Älä innostu Jeessin tyylistä, vaan hanki nostokoukku, siirtelysakset ja kaatovänkäri ja opettele niiden käyttötekniikka.

  Lenkopetäjä

  Mulla on työvyössä nostokoukku ja sakset.vänkää en käytä mutta kiiloja kyllä.kuusta tuo vaarivainaan mehtät kasvaa ei sielä koivuja ole.vaikka ois niitäki makia tehokkaalla huskilla kaajella

  Jätkä

  Niitä koukkua ja saksia kannattaisi käyttää, ettei pelkkien käsien ja hanskojen varassa temuaisi.

  Mottimasa

  Se on jätkä raskas tyvipölli se 6 metrinen kiskasta uranvarteen jos latvasta on vielä 30 senttinen eikä ole kuin yksi ura keskellä sarkaa, vanhalla patulla yhdellä puominjatkeella ei tahdo yltää kuin 4m kärrystä. Läjällehän ne puut metsässä kaadetaan tai uraa kohti, helpotus on kun jättää sahaamatta kaukana olevan tyven aivan kokonaan poikki seuraavasta pöllistä johon yltää jo kuormaaja, saa vedettyä lähemmäksi ja pienellä kolautuksella katkeaa sitten. 6 pölli jää tekemättä kun ei se kuormaaja kuitenkaan yllä ja liian raskasta siirrellä käsin.

  Jätkä

  Mottimasa. Kyllä minä tiedän, mitä pölli painaa, on turha alkaa selittää. Jos ajokoneeksi saa vain silakkapuntarilla varustetun koneen, niin kannattaisi kiinnittää huomiota ajourien suunnitteluun.

  Pitopuumenetelmä on ollut käytössä jo neljäkymmentä vuotta sitten, mutta nykyään pitkäpuomiset koneet ovat ne, joilla puut ajetaan.

  Kun hakataan oikealle metsäkoneelle, niin kasauksessa voi säästää aikaa niin paljon, että samassa työajassa hakkaa helposti sen verran enemmän, mitä orakoitsijan ajopalkat maksavat.

  Minkä takia luulisit firmojen tekevän kuidun pitkänä ja ajattavan pitkäpuomisilla koneilla?

  sikari

  AR.Kannattaa opetella vaikka kirjoittamaan ennen kuin alkaa muita neuvomaan.

  eero heikki

  A.R,kaet jokainen tietää mitä syöpi,ei siihen ravintotieteilijää tarvihe,niitäkin on monenlaisia ,

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 79)