Keskustelut Metsänhoito Se ei ole tuottavaa metsätyötä jos lihava poika ei itke

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 79)
 • Se ei ole tuottavaa metsätyötä jos lihava poika ei itke

  Merkitty: 

  5-6 tuntia menee tavallisessa taimikonharvennukseesa kun rauokavalio ja saha on oikeanlainen. Metsäkustannuksen metsäeväät on kyllä kummallinen, en tiedä mikä tämän opuksen yhteys on urheiluun ja metsätyöskentelyyn. Onko metsään tarkoitus mennä syömään vai tehdä töitä? Ylipainoa on äärimmäisen tärkeä välttää. Iän myötä ylipainon merkitys vielä korostuu kun lihasmassa vähenee. Moni vanhempi raivaaja ruoskii nuoria kun ei raivaus kiinnosta mutta liian vähälle jää huomio keski-iässä tuleva ylipaino ja sen heikentävä vaikutus raivaussaavutuksiin. Lihavuusepidemia riivaa myös metsäalaa kun ei osata pitää painoa kurissa ja oikeita metsäeväitä. Jos taimikonharvennusta haöuaa tehdä hehtaarin 6 tunnissa on kiinnitettävä huomiota metsäeväisiin. Kahvi diureettina on äärimmäisen nou nou joskin aamupalalla nautittuna se parantaa suoritusta. Metsä eväiksi riittää vesi ja 2-3banaania, josta saadaan hiilihydraattia sekä tärkeitä hivenaineita kalsiumia ja magneusimia. Ja joka päivä toistaen ilman lihaskramppeja, suolaa saa ihminen riittävästi normaalista ruokavaliosta.

 • eero heikki

  Niimpä,töetä sinne mennään tekemään eekä syömään !

  Tolopainen

  Edellisenä kesänä katselin miten metsätien vieressä n. 10ha aukko oli mätästetty lähes kulkukelvottomaksi uraiseksi kivikoski. Nyt siinä on n.metrin korkuinen vihreä matto vesakkoa. Ainakin meikäläiseltä tuo jäisi raivaamatta. Jotain tarttee tehdä kun ilmasto lämpenee ja lehtipuiden kasvu suorastaan räjähtää. Aukkoja on alkanut tulla kiihtyvään tahtiin kun tukin kysyntä on kova. Kyllä niitä ulkomaisia työntekijöitä tarvitaan jos nuo aukot aiotaan metsittää havupuulle. Rehevillä mailla tarvitaan useita raivausnertoja.

  sikari

  Kyllä se on, että jokainen kantaa omat kilonsa. Jos teitä kadehditta niin pistäkää kiviä reppuun ja selkään. Ei ole paino hehtaari saavutuksiin viellä vaikuttanut. Ainoastaa se, että työ niin aasin hommaa ettei motivaatio tahdo riittää.

  Burl

  Eivät kaikki tee metsätöitä urakalla. Voihan ne metsätyöpäivät olla elämyksellisistä luonnon helmassa oloa, jolloin eväiden nauttiminen on osa kokonaisuutta.

  Itsellä on tapana syödä ennen metsään lähtöä lämmin ruoka ja harvemmin otan eväitä mukaan, paitsi juomista. Ei tuhraannu aikaa syömiseen kesällä verta imevien hyönteisten riivaamana ja muina aikoina vilunväreiden hiipiessä iholle. Talvisaikaan kuuden tunnin valoisa aika on minun mielestä koitettava käyttää työntekoon, syödä voi ennen työpäivää ja sen jälkeen. Joskus kevättalvesta on tullut makkaranpaistonuotio tehtyä ja fiilisteltyä, mutta sangen harvoin.

   

  Rane2

  Matalatehoinen n.kuuden tunnin suoritus menee kehon rasvoja polttamalla ja juomisella.Jos  tekee vauhdikkaammin niin olisi hyvä saada energiatäydennystä.Itse asiassa kun tarkemmin lukee niin hiilihydraatteja tarvitaan rasvojen pilkkomiseen matalatehoisessakin suorituksessa.

  topintam

  Mikä sen parempaa kuin kuuma lihakeitto kusen persiissä. Sitähän luulee hetken elävänsä. Ehkä toinen päivän huippuhetki osuu kuivien hanskojen vaihdon yhteyteen.

  Jätkä

  Ei metsätöissä ole – varsinkaan silloin, kun ollaan palstalla yksin – mitään järkeä pitää ruokaTUNTIA, eikä edes hiippailla autolle taukoa pitämään. Kuuden tunnin työrykäisy ilma taukoja on liian pitkä, jos ihan oikeasti tehdään töitä.

  Kyllä se on niin, että raskas ateria ennen töihin alkamista on ihan väärä liike.

  Normaalisti – kun olen hakannut M-sahalla vaikka enskaa, olen koko ajan myös kasannut. Kun tankki on tyhjä, teroitetaan ja tankataan – myös sahaaja, jolle tarjoan joko kylmää juotavaa esim kesällä, kuumaa juotavaa = kahvia ja joku pieni leivänkappale, jossa levite, leike tai kanamuna. Siis vähän kerrallaan.

  Sama toistuu joka tankillisella, joka väli on esim Huskun 51 kuutioisella melko pitkä rykäisy. Tauon pitää olla niin lyhyt, että hikoilu ei ehdi loppua tauon aikana.

  Talvella olen pitänyt ruokatermoksessa esim kuumia makkaroita. Eipä ala käsi tutajamaan, vaikka tekisi hieman ahkeramminkin työtä.

  Normaali tauko on noin viisi minuuttia, sinä aikana ehtii kyllä tehdä kaiken tarpeellisen, jos ei tarvitse tyrkätä torttua kuusen juurelle.

  Hypistelijät ovat ihan erikseen…

   

  Mottimasa

  Kyllä sei ole mehtätyöpäivä eikä mikkää jos ei paria makkarraa ja nuotiokahavia ehi keittämmää, eihän siinä kuule etes ympäristön ääniä jos heiluu ku hullun yrpä toisen per…ssä aamusta iltaan. Mehtä pittää olla semmosta ettei kunnon tervasta tartte kahtella. Metästäjien koirien haukut pittää ehtiä kerran päivässä kuulla ja ampuuko kukkaa hirviä.

  Annonlaita

  No nees!! Minä kun hakkasin annon laitaa, pidin yleensä ruokatermarissa jotain keittoa mukana, joskus oli lihaliemikuutio ja nakin paloja kuumaan veteen sekoitettuna, ruokaa ei pidä syyvä ylen änkäten, sitten sokeroitua tsajua oli termarissa myös! Kesällä yleensä oli kuivalihaa mukana palanen, sitä kun aina välillä nakkeli ääntä kohti nii  kyllä työ taas maistui! Illalla kun tuli kotiin, niin venytteleli hyvin ,kävi pikku lenkin tms, ja sitten lämmäyttti saunan, niin kyllä kelpas sen jälkeen jätkä pojan pollistella ja uni maistui makealle…

  Jätkä

  Keksin aika helpon ja hyvän lämminruoan, jos joutuu itse laittamaan. tein sellaista, kun kuljimme tyttären ja pojan kanssa hirvijahdissa aikoinaan usean vuoden ajan. Lähinnä vain ulkoilun takia, ei niinkään sen lihan, vaikka meillä oli saksanpaimenkoira, joka söi jonkin verran hirvenlihaakin, kun sen keitti sille.

  Otetaan yksi purkki Jalostajan hernekeittoa ja pannaan se ja purkillinen vettä kattilaan. kun se on melkein kiehuvaa, sinne puristellaan runsaasti siskonmakkarapallukoita.

  Kun keitos kiehuu, se laitetaan kuumennettuun ruokatermariin. Se reilu litran annos riittää hyvinkin kolmelle ruisleivän ja maidon kanssa.

  Joskus myös pojan kanssa metsätöissä oli sama annos mukana. Kun Huskulla sahaa neljä tankillista enskaa, sitä ei vedellä ja banaanilla hollata. (Vastaa pikku-Tilhillä kahdeksaa tankillista)

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 79)