Keskustelut Metsänhoito Se ei ole tuottavaa metsätyötä jos lihava poika ei itke

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 79)
 • Se ei ole tuottavaa metsätyötä jos lihava poika ei itke

  Merkitty: 

  5-6 tuntia menee tavallisessa taimikonharvennukseesa kun rauokavalio ja saha on oikeanlainen. Metsäkustannuksen metsäeväät on kyllä kummallinen, en tiedä mikä tämän opuksen yhteys on urheiluun ja metsätyöskentelyyn. Onko metsään tarkoitus mennä syömään vai tehdä töitä? Ylipainoa on äärimmäisen tärkeä välttää. Iän myötä ylipainon merkitys vielä korostuu kun lihasmassa vähenee. Moni vanhempi raivaaja ruoskii nuoria kun ei raivaus kiinnosta mutta liian vähälle jää huomio keski-iässä tuleva ylipaino ja sen heikentävä vaikutus raivaussaavutuksiin. Lihavuusepidemia riivaa myös metsäalaa kun ei osata pitää painoa kurissa ja oikeita metsäeväitä. Jos taimikonharvennusta haöuaa tehdä hehtaarin 6 tunnissa on kiinnitettävä huomiota metsäeväisiin. Kahvi diureettina on äärimmäisen nou nou joskin aamupalalla nautittuna se parantaa suoritusta. Metsä eväiksi riittää vesi ja 2-3banaania, josta saadaan hiilihydraattia sekä tärkeitä hivenaineita kalsiumia ja magneusimia. Ja joka päivä toistaen ilman lihaskramppeja, suolaa saa ihminen riittävästi normaalista ruokavaliosta.

 • trimmeri

  Mulla oli nuorena ja vetreenä (ja kuivana) hemoglobiini 184. Kyllä saakeli jakso painaa, jännästi vaan vaati aika pitkän ”lämmittelyn”. Ruoan piti olla raskasta, banaani vaikutti 3min. Nykyjään kunto huono, mutta jos pitää lähteä vaikka metsään, niin parhaiten jaksaa edelleen läskisoosin ja perunan kanssa, ei tuu heti nälkä.  Ylipaino ongelmia ei ole ikinä ollut.

  trimmeri

  Tupla

   

  Lenkopetäjä

  Ei sitä kukkia syömällä jaksa se on selevä.nettimetsurit kyllä

  Jätkä

  Joskus nuorena, kun kotona maatilallakin teimme töitä, en koskaan laistanut sen takia, että työ olisi ollut raskas, koska tiesin hyvin, että se on tehtävä.

  Sitten olin kesäisin VR:llä pöllinvaihdossa taikka puutavaran hakkuulla. Pöllinvaihto on silloin käytössä olevilla menetelmillä sellainen työ, että takuulla joku Tollo tai Jeessi ei pystyisi edes yhtä pölliä vaihtamaan päivässä. Urakka oli 22 pölliä – Ei enempää, eikä vähempää.

  Aamulla tukeva lämmin aamiainen, pirusti juotavaa ja vahvat eväät. Ratapenkereellä on aurinkoisina päivinä kohtalaisen kuuma. Aamulla punnitsin itseni= 78 kg. Illalla töiden jälkeen punnitsin = 74 kg. Työpäivän aikana oli kulunut kahdeksan kiloa massaa. Seuraavana päivänä sama uudestaan…

  Koskaan ei väsyttänyt.

  Riippumaton ajattelija

  Alkaa väkisinkin naurattaa näitä teidän juttuja lukiessa ? Mistä muuten tämä sanasota jätkän, jees h-vallan ja tolopaisen välillä oikein kumpuaa?

  Lenkopetäjä

  Tekemisen puutteesta.pätemisen tarpeesta ja tyhmyydestä.

  Lenkopetäjä

  Sen voi kommenteista lukea mitä kukin edustaa

  sikari

  78-74 on nykyää 4, mutta ennen oli paremmin ja enemmän.

  Ammatti Raivooja

  Kyllä jätkän ohjeilla alkaa päätä särkemään ja paino tippuu päivän jälkeen jos 2 tunnin tankillisia vetelee ja tauoilla vielä kahvia. Kyllä 2 taukoa on liian vähän. Sillon juodaan päivän aikana iha liian vähän. Jos tuollasta on monta päivää putkeen niin siitä ei pysty enää palutumaan. Päänsärky johtuu muuten ainoastaan juoman puutteesta eikä ruuan. Eilinen päivä reilu hehtaari taimikonharvennusta, 2 banaania ja 4 juomataukoa viidessä tunnissa tietysti hyvällä aamiaisella. Kyllä en ymmärrä kuka läskisoosia tarviaa ainakaan raivauksille mukaan. Minä pidän päivät lyhyinä mutta äärimmäisen tehokkaina. Palaudun joka päivä niin, että eilinen ei tunnu jaloissa seuraavana päivänä.

  Kuitenkin jokaisessa avoimessa metsätyöpaikassa vaaditaan hyvää kuntoa. Se, että on sopivan kokoinen on jo puolet hyvästä kunnosta. Musta ne, jotka neuvoo muita pitäisi ehdottomasti osata myös neuvoa ravintoasioissa ja olla itsekin hoikkia koska se on ainut keino, jotta metsätöillä pystyy tienata riittävän palkan. Ei kait ketään metsätyöpaikat kiinnosta jos sillä ei tarpeeksi tienaa ja se tuntuu raskaalta.

  sikari

  Sahat kehittynyt ja miehet paranee vuosivuodelta. Mielestäni taksoja pitäisi alkaa tiputtamaa kikyn nimissä.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 79)