Keskustelut Puukauppa Sellua vai jalostusarvoa?

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 144)
 • Sellua vai jalostusarvoa?

  Nyt on kovan luokan metsäasiantuntija! Olisiko kuitenkin jäänyt tarkistamatta mistä rahaa tällä hetkellä tulee: metsäteollisuuden viennin arvosta on tulee noin 3/4 sellusta, kartongista ja vastaavista ja vain 1/4 mekaaniselta puolelta. Nämä kovat tuotot mahdollistavat tuotekehityksen jolla tulevaisuudessa sitten myydään korkeampaa jalostusarvoa.

  ”Kyllä jos me teemme pahvia kiinalaiselle verkkokaupalle, niin on todennäköistä, että me häviämme tämän pelin jollakin aikavälillä sellaisille alueille, jotka pystyvät ympäristönormien lisäksi myös muilla tuotannon tekijöillä laskemaan hintoja ja myymään halvemmalla. Sen takia ei pitäisi lainkaan lähteä siihen kilpaan vaan siihen, jossa on kyse kalliimmista tuotteista ja niiden ominaisuuksista.”

  http://www.is.fi/politiikka/art-2000008621012.html

 • Perko

  Metsänomistaja vaatimattomana myy sellua ja  paperia,  on hinta noussut, niimpä.  Harkitseppa  sähköistä energiaa touttavan valmistusta tai vaikka sätkäparia niin hinta pompsahtaa ainakin 100 kertaseksi. Esim.  Parikkalan Uukuniemeltä  Ahosen keksimä    fiiran kanssa toimiva sätkäkone oli  miullakin  50 luvulla. Se käytti  Ahosen leimalla olevaa paperia rullalta..   Oli bensasytkärit ja radiossa lauloi Eila Pienimäki Vanhanveräjän luona.

   

  Puuki

  Miksi se lauloi vanhan veräjän luona , kun radiosta kuului kuitenkin ? No onhan se nostalginen ympäristö esittäjälle itselleen tietysti joten siksi varmaan.

  Aurinkoenergia on halpaa tuottaa mutta valmistelukulut jotta siihen pääsee alkuun  aika korkeat edelleen vaikka paneelien hinnat on laskeneet .

  Perko

  Korjataan kielioppi virheet, Kiitos! Puuki

  Voisitko etevänä ajattelijana innovoida   sähköä jauhavan puupaneelin. Nyt on jo puiset laastarit  ja puujalat keksitty niin jatkuu kehitys petäjäakuista suorasähköön.  Mäntysuopa oli  trotyylin kassa ratkaiseva suomalainen menestystarina.

  Kalle Kehveli

  ”Aurinkoenergia on halpaa tuottaa mutta valmistelukulut jotta siihen pääsee alkuun  aika korkeat edelleen vaikka paneelien hinnat on laskeneet”

  Sähkön ”varastoiminen” olisi iso juttu, nytkin sähkö öisin 1-2 snt. /kw.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Uusi puunkäsittelyinnovaatio joka pohjaa etikkaan – tarjolle muutakin kuin radiatamäntyä niin jo kelpaisi.

  http://www.puuinfo.fi/tuotteet/puutavara/modifioitu-puutavara/accoya-puu/

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Sioo-piioksidikäsittely.

  http://www.sioo.fi

  vajaakantti

  Accoya 20×195 mm lauta 29 €/m. Ei kelpaa.

  Patentoitu valmiste, siitä vain lisenssiä ostattelemaan.

  Puuki

  Tukin jalostusarvoa lisää esim. tukin laatulajittelu rakennesahatavaraksi eri lujuusluokkiin mitallistettuna.    Esim. C24 -luokan  lankku on n. 60 % arvokkaampaa myytäessä kuin ilman lujuusluokitusta myytävä vastaavan mittainen  tavara.  Sitä parempien laatujen  C30, C40 ja C 50 hinta nousee lisää laadun mukaan.     Tukin kasvattaja joutuu myymään arvokkaat tyvitukit yleensä samaan kuutiohintaan kuin  mitä saisi esim. kertalavatarpeiden sahaukseen  sopivista kuivaoksasista välitukeista.

  Etikkahapon käyttöön taitaa pohjautua se uusi biopolttoaineen tuotantomenetelmä jossa saadaan tonnista puuta 1500 l polttoainetta.   Valmistuksessa sen l-hinta jää alle euron ja sillä voidaan korvata fossiilista öljypohjaisia polttoaineita.  Kulutus/teho-suhde huomioon ottaen mittarihinta olisi muistaakseni veroineen n. 1,65 € /l.    Ranka-/ sellupuullekin aika hyvä jalostusarvo .

  mehtäukko

  Jätepuusta liikennepoltto-ainetta 1m3 :stä 1600 litraa, ja hintaan 1,14€ verolla/l .

  Kyllä puusta on moneksi, jos vaan ei tupeksita.

  Panu Panu

  Täytyy nyt muistaa, että tuo polttoaineen tuotantomenetelmä perustuu vedyn käyttöön, jonka tuotanto taas vaatii paljon sähköä. Voi silti olla lupaava menetelmä.

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 144)