Keskustelut Luonto SITRA-TURVE

Esillä 10 vastausta, 421 - 430 (kaikkiaan 576)
 • SITRA-TURVE

  Taas yksi putiikki laittaa ruutia turve-elinkeinon lopettamiseksi. Kun putiikissa on vihreäkaapuista porukkaa elätettävänä, tottahan mölähdys on paikallaan. Eräs Oras Tynkkynenkin on tekeytynyt erityisasiantuntijaksi sinne, ja tuskimpa olisi jättänyt sorkkimatta aihetta. Uutisissa nimi ei kyllä paistatellut..?!

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Matkustaja-alusten merkitys tavaraliikenteelle?

  ”Kuva 2.4 osoittaa, että normaalitilanteessa, vuonna 2018, matkustaja-aluksilla kuljetettiin käytännössä kappaletavaraa. Muissa tavaralajeissa ro-ro matkustaja-alusten osuus tuonnin tavaramäärästä oli pieni, mutta kappaletavarasta nämä alukset kuljettivat yli puolet Suomen tuonnista.”

  http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/161886/VNTEAS_2019_61.pdf

  Mettämakuri

  Kappaletavara sisältää myös elintarvikkeet.

  Kysyin kuinka monta suomalaista rekkaa 😉

  Visakallo Visakallo

  Olette varmasti huomanneet, kuinka ulkomaiset rekat ovat lisääntyneet Suomen sisäisessäkin liikenteessä. Tämä johtuu muutama vuosi sitten tehdystä kabotaasikuljetusten säädösten höllentämisestä.

  Mettämakuri

  Rahdin osuus13% Tallink ab liikevaihdosta vuonna 2018

   

  Mettämakuri

  Kepu ja vihreät saivat tässä turveväännössä haukut, vaikka rkp piti kulisseissa rannikon kurkunkasvattajien puolta.

  Kasvuturpeen hinta varmasti myös nousee, kurkun kasvattajat saavat todennäköisesti jotain sopeuttamis tukea valtiolta kun tuotantokustannukset nousee.

  Puuki

  E-puuhakkuita olen kritisoinut niiden ravinnepoistumien takia kuusikoista ja kantojen noston aiheuttamia huonoja vaikutuksia myös maaperän painumiseen, th:n vaikeutumiseen jne.  Jos Vk viittasit minuun ”e-puumyyntikiellon” kohdentamisessa perskoht. , niin voin kertoa, että männikön e-puuhakkuussa jää puiden latvuksia tähteelle metsää parantamaan vaikka kokopuuna osa meneekin e-puuksi.  Osa puista on myös kaadettu etukäteen jotta neulaset ehtii varista ennen metsäajoa,  taimikkoa lannottamaan.

  rööri roope

  Venäjältä tulee Niiralan kautta  1,5 miljoonaa kuutiota haketta vuodessa.Ei tarvii miettiä e puusavotoita meillä päin.

  Koronan aikana tuonnin tahti kiihtynyt.Samoin rekoilla ja junilla tulee kuitua ja sahapuuta.

   

  Visakallo Visakallo

  Haketta tuodaan tällä hetkellä Suomeen Venäjän lisäksi mm. Valko-Venäjältä, Saksasta, ja Balttiasta. Älkää missään tapauksessa ja millään hinnalla myykö energiapuuta kenellekään, ettei vaan tuonti häiriintyisi!

  Mettämakuri

  Joku taisi olla huolissaan että puu loppuu jos sitä aletaan polttamaan.

  Visakallo Visakallo

  Eipä ne oikeasti ole puun loppumisesta huolissaan, vaan siitä, että tulisimme nykyistä enemmän energiaomavaraisiksi. Eivät vain sano sitä koskaan ääneen.

  https://www.is.fi/politiikka/art-2000006639027.html

   

Esillä 10 vastausta, 421 - 430 (kaikkiaan 576)