Keskustelut Tekniikka Stihl 250 versus Husky 543 XPG

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 143)
  • Stihl 250 versus Husky 543 XPG

    Nyt ois Husky sopivasti tarjouksessa, mutta tehot ja kaasarin säätäminen mietityttää. Miten riittää tehot tukkipuihin? Verrokkina siis tuo saman tehonen Stihl. Nykystä sahaa ei ole tarvinnu paljon säädellä, mutta mites tuo Husky? Pitääkö säätää erikseen kesälle ja talvelle? Pureeko yhtä hyvin tukkiin, ku tuo vanha 250?

  • Ola_Pallonivel

    Hinta kohdillaan. Huskyn sivujen mukaan XPG 599€ kampanja on vuoden loppuun asti voimassa. Ei kiirettä ostoksille, ku nyt ei oo sahalle tarvetta.

     

    Jätkä

    ”Tuotekehittelyn ohella kuluja kertyy mallien tyyppihyväksynnästä ja testaamisesta ennen markkinoille tuloa. Esimerkiksi 572 XP:n tuotekehitys ja testaus ovat kestäneet seitsemän vuotta.
    ”Sahaa on testattu niin Afrikassa, Siperiassa kuin Kanadan kalliovuorilla.”………..Siinä jotain faktaa kuluttajan kukkarosta”

    Mitä hyötyä on suomalaiselle kuluttajalle noista testeistä? Sahamallikin alkaa olla vanhanaikainen kuin Jeessin letukka. Tuollaista sahaa ei normaalikäyttöön tarvita.

    arto arto

    Sahamallikin alkaa olla vanhanaikainen kuin Jeessin letukka. Tuollaista sahaa ei normaalikäyttöön tarvita……Niin voi luulla kun on kuutamolla. Huippu tekniikkaa sisältävä saha,

    Jätkä

    Montako tuhatta kuutiota olet moisella sahannut? Suomessa!

    arto arto

    En juuri ollenkaan. Saha suomessa ollut vasta noin 1 kuukauden. Eli ei kukaan tuhansia kuutioita sahannut. Kun puhutaan aikuisten oikeasti. Mutta maailmalta tutut sahaajat kertoneet. Olevan todella tehokas kokoisekseen. Kone sisältää todella kehittyneen autotunen.  Niin eipä meillä metsiä enää sahata sahalla ne tekee koneet.  Samoin polttopuut. Mutta muutamat jänön haavat kaatelen talvisin. Tai jos joku tarvitsee metsuria hakkuille.

    metsä renki

    Miten siinä uudessa stiilissä(462) on enepi voimaa ja vähenpi painoo kun uudessa husqvarnassa ja tulossa on vielä semmonen stihl MS500i saha.

    Tolopainen

    Suomen markkinoille tuskin tehdään yhtään sahaa, täällä on niin pienet markkinat. Husqvarnassa on ruotsalaista enää nimi tuo 543 on japanilainen saha. Saman merkin sahoja tehdään eri tehtailla useissa maissa, ei ihme jos niiden laatu vaihtelee. Kun katsoo ei tunnettujen sahojen malleja kaupoissa, ne ovat vanhentuneet hyllyihin, esim. Solo-mallit näyttivät olevan vuodelta 2013. Kanattaa katsoa valmistuskilvestä, milloin saha on tehty, liikkeet myyvät useita vuosia varastoissa olleita mallejaan. Motonetin sinitaivaat olivat vuodelta 2015 ja yhä yritetään myydä uusina varastoon vanhentuneita sahamalleja.

    MaalaisSeppo

    Muutamaan jänön haapaan ei kannata järeää sahaa hankkia. Haapa on pehmeää puuta. Tilhillä (ms200) olen tyveltä reilut 40 cm niitä kaatanut ongelmitta. 20 kiintoa niistä viimeksi kertyi. Myös polttopuuksi kaadoin muutaman. Yllättävän nopeasti kuivuivat aurinkoisessa katoksessa.

    Metsuri motokuski

    Harvoin taitaa olla niin että tietty konemerkki on enää pelkästään tietyn maan kokoama tuote. On sitten kyseessä auto tai pienkone. Usein kokoonpanotehtaat ovat halvemman työvoiman maissa ja pääkonttori sitten alkuperäismaassa. Noissa kokoonpanotehtaissa kuitenkin kasataan samoista osista tuotteet joita alihankkijoilta ostetaan. Siten lienee ihan sama missä se osien kasaaja sijaitsee onko se aasiassa vai euroopassa. Itselläni on Ford merkkinen avolava joka on kasattu Taiwanissa ja sitä myydään myös toisella merkillä samaa autoa.

    petep

    Tämmöinen fakta löytyi tältä palstalta lainattuna.  ”543 XP on (huskun japanissa omistaman valmistajan) Zenoah GZ 4300 EZ -mallista muokattu Husqvarna 242 perillinen, jossa ei ole mitään yhteisiä osia vanhan 242:n kanssa. No, ehkä laipan kiinnitysmutterit voi olla samat”

    Ja eikös ne Japanissa tee vaikka ja mitä joten kai se sahan osaa tehdä. Varmasti paremmin ainakin täällä meillä myy kun siihen vielä xp lätkäistään mallimerkintään mukaan.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 143)