Keskustelut Tekniikka Stihl MS 241 C-M

Esillä 8 vastausta, 121 - 128 (kaikkiaan 128)
 • Stihl MS 241 C-M

  Merkitty: 

  Kiinnostaisi kuulla kyseisen sahan viimeisimmästä mallista (2.3kW) kokemuksia. Itse ostin kyseisen sahan lokakuussa ja n.15 tankillisen jälkeen ei ole kuin positiivista sanottavaa sahasta.

 • Ola_Pallonivel

  Pavekka tietää. Siihen kuluu ura ja sitten on välillä ketju tiukalla, välillä löysällä. 250:ssä myös kiinteä rissa rumpuineen ja vastaava ongelma.

  Jätkä

  JOS ja KUN vetoratas kuluu, = siihen syntyy kolot ketjun vastaavista kohdista, niin siihen on ollut iät ja ajat käyttöohje, joka pätee tänä päivänäkin:

  -Kun vetorattaan halkaisija on pienentynyt 0,5 mm (mitattuna kulumien pohjista , verrattuna kulumattomiin kohtiin, on ketjunvaihdon yhteydessä perusteltua vaihtaa myös vetoratas)

  Rissatyyppisessä vetokehässä pitää oikeasti olla työntömitta, jolla voi kolojen syvyyden riittävän tarkasti mitattua. Silloin kolon syvyys ei saisi ylittä 0,25 mm: rajaa.

  Jokainen varmasti tajuaa, mitä tapahtuu, ketjujaolle, kun se  ketju kuluu – ja ”venyy”. Samoin päinvastainen tapahtuma, kun vetoratas kuluu ja pienenee. Ketjun ja rattaan jako eivät enää sovi kitkattomasti toisiinsa.

  Ola_Pallonivel

  241:ssä laippa yhdellä mutterilla kiinni, liekkö silläkin oma vaikutuksensa.

  Jätkä

  Jos on kyse ketjun rattaalla  tai laipalla pysymisestä, niin on ihan yks hailee, onko laippa kiinni yhdellä – vai useammalla mutterilla.

  Se vain, että oikeassa hakkuutyössä terälaitteisiinkin kohdistuu aikamoisia iskuja ja vääntöjä, joten ihan kunnolla terälaitteiden on oltava kiinnitetty.

  Ola_Pallonivel

  Sahaappa jätkä kolmijalkaisesta saunajakkarasta yksi jalka pois ja katso, mitä tapahtuu.

  Jätkä

  Tutkippa Ola yhdellä pultilla olevan laipan kiinnitystä, niin saatat todeta, että kolmatta jalkaa ei aina tarvitakkaan lainkaan. Aina ei kyse ole ilman työkaluja kiinnitettävistä varusteista, sellaiset ovat tarkoitettu leikkikaluiksi. – työkalut erikseen.

  Pavekka

  Kyllä ne työkaluttomatkin toimii jos käyttää kuten on tarkoitettu. Yksi tai kaksi tiedä onko suurta merkitystä. Kyllä esim242 toimii ongelmitta yhdelläkin vaikka on pitkä poski ja vain toisesta päästä kiinni pienellä mutterilla.Käännetyllä kytkimellä voi olla joku vaikutus. Mutta teräosien kuluminen siinä varmaan suurin on.

  Jätkä

  Millainen on käännetty kytkin?

Esillä 8 vastausta, 121 - 128 (kaikkiaan 128)