Keskustelut Metsänhoito Suhteellisuutta metsä- ja ilmastokeskusteluun

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 79)
 • Suhteellisuutta metsä- ja ilmastokeskusteluun

  Joskus Suomen keskusteluissa tuntuu siltä, että Suomen metsät (0,6%) olisivat ratkaisevia ilmaston kannalta. Katselin tilastoista maailman metsäpinta-aloja. Suomen metsät näyttävät siinä melko pieniltä. Ilmaston kannalta ovat keskeisiä Venäjän, Kanadan ja Brasilian metsät, jotka muodostavat yli 40% maailman metsistä.

  Maailman  maapinta-alasta metsää 31%, yht. 38,7 milj km2

  Venäjä 8,5 milj km2

  Brasilia 5,4  milj km2

  Kanada 2,5 milj km2

  ….

  Ruotsi 0,27 milj. km2

  Japani 0,24 milj km2

  SUOMI 0,22 milj km2  (0,6% maailman metsäpinta-alasta)

 • jees h-valta

  Olipas ihan uutta lääketiedettä Tolopalta. Enpä ole kuullutkaan moista putkien sakkaantumista. Pitää alkaa vissin syömään putkien aukaisuainetta aina iltapalaksi. Niagaraa pussi päivässä pitää er-syövän loitolla. Pitääpä alkaa käyttää markkinoinnissa.

  Puuki

  Onhan niitä monia muitakin maidosta valmistettavia tuotteita kuin  juontimaito. Mm. jugurtit, viilit, juustot   .  Jugurttihan on terveellistä , paitsi ei välttämättä se ”terveysjugurtti”, josta rasva on otettu pois ja pantu sokeria tilalle jotta maku säilyy.  Kurri on vain sivutuote ja se rasvainen osuus maidosta tuottaa eniten euroja jalostusportaalle ja kaupalle.     Semmonenkin tutkimus on julkaistu , että maito vähentää lievästi aivohalvauksia.

  Kaikenlaista voidaan uutisoida joka ei pidä ihan paikkaansa. Se on varmasti niin.

  Perunan alkutuotantohinta 18 s ei kuulosta ylihinnalta. Vai onko perunat liian kalliita kaupassa ? Melkoinen kustannus kuitenkin saada ne perunat siellä pellolla kasvamaan, korjata ne varastoihin ja säilymään myyntikelpoisina kauppaan asti.

   

  Tolopainen

  Perunan reitti kauppaan on huomattavasti lyhyempi kuin maidolla, kyllä kaupanhinta yli 60c perunakilosta on aivan liikaa, rasvaton maito maksaa 62c/l. Hinta ei ole oikeassa suhteessa tuotantokuluihin. Tuon nyt näkee sokea Reettakin.

  Korpituvan Taneli

  Olipa taas Tolopaisuuksia oikein ryöppynä!

  Ensinnäkään eturauhassyövän aiheuttaja on mysteeri lääketieteelle. Mitään näyttöä minkään syömisen, juomisen tai muun tekemisen riskejä lisäävästä vaikutuksesta ei ole tilastollisesti pystytty osoittamaan. Ei myöskään sellaisia asioita, jotka suojaisivat kyseiseltä syövältä.

  Kyllähän noissa maito yms höpinöissäkin paistaa läpi vain kirjoittajan suuri vastenmielisyys kotimaista elintarviketuotantoa kohtaan.

  Tolopaisuudet on tolopaisuuksia ja sillä hyvä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

   

  Tolopainen

  Onneksi Taneli tietää totuuden eikä viitsi googlata yliopistojen tutkimuksia. Eiköhän kaikki se terveystyö sydäntautien vähentämiseksikin ole tarkoittanut siirtymistä pois haitallisista eläinrasvoista kasvisrasvoihin ja tulokset ovat olleet merkittäviä. Vieläkin tosin ohitusleikkaukset ovat erittäin yleisiä eli ravintomme ei ole parasta mahdollista.

  Korpituvan Taneli

  Sydänpuolellakin on nimenomaan professoreissakin vastarannan kiiskejä jo moniaita, noissa rasvasioissa. Tuo eturauhassyöpä asia on ainakin täyttä tuubaa.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Tolopainen

  Eiköhän eläinrasvojen vähentäminen ole terveellistä myös professoreillekin. Länsimaisen väestön pahin terveysuhka on ylipaino, olemmeko siitä yksimielisä. Rahaa säästämällä sais paremman terveyden, mutta roskaruoka ja sokeri on niin hyvää, itse olen lopettanut sokerin käytön jo 70-luvulla, samoin leipärasvat. Tähän saakka on uskottu että länsimainen ruokavalio uhkaa vain ihmisten terveyttä, nyt on nähtävissä että se uhkaa tuhota koko maapallon. Muutosten tekemisellä alkaa olla aika kiire, kun on sallittu hallitsematon kehitys.

  Puuki

  Ainakin puolisokea Reettakin näkee, että väliportaat , varsinkin kauppa, ottaa liian ison siivun välistä ja alkutuottajat jää yleensä mopenosille.  Suurimmat voitot käärii elintarvikkeita myyvä kauppa verotilastojenkin mukaan.  Halpuutukset yms. kustantaa tuottajat. En ole viljellyt itse kuin perunaa ja vihanneksia omaan käyttöön mutta en ymmärrä kuitenkaan niitä, jotka ei osaa arvostaa yhtään kotomaista maanviljelyä ja siitä saatavia tuotteita.

  Saman tyylistä se on kuin puukauppakin : Kun puhutaan tuista, niin ns. suuri yleisö kuvittelee mo:en saavan ylimääräistä etua vaikka todellisuudessa käy niin, että suurin osa tai kokonaan, tuista/tuet valuu metsäteollisuudelle  ja muille tahoille.

  kuusessa ollaan

  Ostakaa perunat torilta tai kasvattakaa itse, ongelma ratkaistu.

  Tolopainen

  Torilla ei ole näitä välikäsiä, mutta hinnat on paljon korkeampia kuin marketissa. Perunan viljelykään ei kannata, kun siemenet maksaa enemmän kuin vuoden perunat.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 79)