Keskustelut Metsänhoito Suhteellisuutta metsä- ja ilmastokeskusteluun

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 79)
 • Suhteellisuutta metsä- ja ilmastokeskusteluun

  Joskus Suomen keskusteluissa tuntuu siltä, että Suomen metsät (0,6%) olisivat ratkaisevia ilmaston kannalta. Katselin tilastoista maailman metsäpinta-aloja. Suomen metsät näyttävät siinä melko pieniltä. Ilmaston kannalta ovat keskeisiä Venäjän, Kanadan ja Brasilian metsät, jotka muodostavat yli 40% maailman metsistä.

  Maailman  maapinta-alasta metsää 31%, yht. 38,7 milj km2

  Venäjä 8,5 milj km2

  Brasilia 5,4  milj km2

  Kanada 2,5 milj km2

  ….

  Ruotsi 0,27 milj. km2

  Japani 0,24 milj km2

  SUOMI 0,22 milj km2  (0,6% maailman metsäpinta-alasta)

 • Scientist Scientist

  Suomessa asuntojen lämmitys ja se, että meillä on melko paljon energiasyöppöä teollisuutta lisäävät henkilöä kohti laskettuja päästöjä. Samoin pitkät etäisyydet.

  Päästöjä ei kuitenkaan pitäisi laskea pelkästään per henkilö vaan huomioida myös hiilen sitominen yms. Ilmaston kannalta on periaatteessa sama kuinka suuri ihmismäärä kunkin maan päästöt aiheuttaa. Suomen metsät ovat sitoneet noin 1/3 osan Suomen CO2-päästöistä ja lisääntyneistä hakkuista huolimatta ainakin 20% CO2-päästöistä. Esim Saksan metsät eivät sido juuri mitään maan päästöistä, Venäjän metsät noin 10%, Kanadan ja USA:n metsät ovat enemmänkin CO2-päästölähde tällä hetkellä (suuret metsäpalot ja hyönteistuhot, vanha metsärakenne jne).

  Kurki

  Puiden 1 m3 kasvu sitoo 0,9 tonnia hiilidioksidia ilmasta.

  Suomen CO2-päästöt n.55 milj. tonnia.

  Metsien kasvu 110 milj.m3.

  Scientist Scientist

  Edellä tuli laitettua vähän epätarkkaa ja vanhaakin tilasta muistista.

  Tässä vielä YK:n tilastoista (Total Emissions with LULUCF) vertailua , joissa on otettu huomioon metsä hiilinielut. Tilastossa on verrattu ko. maan CO2 ekv. päästöjen muutosta vuosina (1990-2016). Suomi näyttää hoitaneen osuutensa kohtuullisen hyvin, toiseksi parhaiten kun poissuljetaan entisen Neuvostoliiton maat . Toiseksi parhaiten myös Pohjoismaista. Viimeiset luvut koskevat v. 2016 tilannetta.

  Liettua -72%                          USA +5%

  Ruotsi -72                               Japani +3%

  Ukraina -63%                        Itävalta +13%

  Venäjä -48 %                          Kanada +26%

  Suomi -45%                            Uusiseelanti +54%

  Norja -30%                             Turkki +135 %

  Tanska -24%

  Saksa -27%

  Tolopainen

  Onkohan jotkut vielä niin lapsellisia että uskovat että hiilipäästöt saadaan jotenkin hallintaan. Ei todellakaan saada,  maapallo on ylikansoittunut ja tämä sivilisaatio tuhoaa itsensä. Ihmiskunnan tulevaisuudelle ei koskaan ole ollut mitään takuita. Nytkin keskustellaan vain yhdestä riskistä, niitä on tuhansia joista ei tiedetä mitään. Talouskin pyörii mielettömän velkapelin varassa, eikä nähdä mitään ongelmia. Jos mennään rotkoon Sehän on aivan sama mikä on nopeus ennen putoamista, huonosti käy.

  Lenkopetäjä

  Kato perhana.löyty asia josta samaa mieltä tolopan kans.nimittäin tuo ylikansoittuminen

  jees h-valta

  Liika viisaan leikkiminen on ainakin pahasta koska nuo Tolopan heitot ovat lähinnä vilkkaan mielikuvituksen ja maailmanparantajan leikkijän rooleja. Mitään muuta ei faktapuolella kuin epämääräisiä professoreihin ja tutkimuksiin viitauksia jotka eivät siitä juuri ole tarkentuneet. Uhkia tahi ei mutta on täällä ihminen aika onnistuneesti sattunut tätä palloa asustamaan jo sentään kunnioitettavan pitkän ajan. Josta tosin emme edes tiedä kuinka kauan kun ei edes varmuutta ole siitäkään mistä apinalajista olemme jalostuneet vaiko tosiaan ihan omana lajinamme pöhistyneet. Mutta en todella usko että ihminen tätä maapalloa hääläyttää suuntaan eikä toiseen. Jos pidämme järjen päässä ja lopetamme turhat koohotukset heti alkuunsa olemme taas aika vakaalla pohjalla. Meillä on tämän maan ongelmana halu haalia turhia ongelmia tyhjästä.

  Lenkopetäjä

  Oon kahtonu joskus dukomentin aiheesta ja kyllä se ylikansoittuminen on todellinen ongelma esim islamilaisissa Afrikan valtioissa

  Lenkopetäjä

  Ja mulla oli 2työkaveria sudanista ja neki kyllä tunsi ongelman

  Tolopainen

  Jos esim. Jenkkilässä on 200 milj. henkilöautoa, miten ne korvataan biopolttoaineita käyttävillä tai sahköautoilla. Vastaus on ei mitenkään. Öljy pitää taloudet liikkeelä eikä sitä pystytä mitenkään korvaaman ilman talouksien tuhoutumista. Suomessa myydään pari sataa sahköautoa vuodessa, eikä ole näköpiirissäkään että millään voitaisiin korvata edes nykyistä 2milj henkilöautoa. Systeemiä on muutettava ja elintasoa alennettava, jos kulutusta halutaan vähentää, pitää palata 60-luvun elintasoon. Suomalaiset kuluttavat aivan liikaa luonnonvaroja, täkäläinen elintaso vaatisi kolmen maapallon resurssit. Haluaisin nähdä sellaisen tupon, jossa sovitaan palkkojen alentamisesta päästöjen vähentämisen takia.

  Jos siellä Harjavallassa on tietoa, voisitko kertoa miksi Suomessa on ykkös tyypin diabetesta suhteessa väestöön eniten maailmassa, voisiko syynä olla mitenkään ravinto.

  jees h-valta

  Alenna ihan rauhassa vaan Toloppa elintasoasi. Tuskin saat kovin paljon kavereita siihen touhuun mukaan. Miksi piskuisen ja merkityksettömän maan pitäisi palata kivikauteen vain syystä että jotkut maat ovat tehneet ilmastollemme haittaa. Vaikka me palaamme sinne sinun ihailemallesi luolaelämän tasolle maapallon ilmasto ei kehitykseltään värähdäkkään mihinkään suuntaan. Ei parempaan eikä huonompaan. ME olemme siinä asiassa merkityksettömiä. Piste. Nytkin palaa maailmassa paljon ilmakehää saastuttavaa ja lämmittävää roinaa. Kuten kokonaisia kaupunkeja. Eihän niidenkään rojujen tankkeja ole ketään tyhjentänyt eikä renkaita poistanut. Ne kaikki saasteet menevät tähän yhteiseen statosfääriimme ja sieltä sitten sateiden mukanakin samme osamme. Meidän on täällä turha olla näsäviisaita, muut sitä ilmastoa lämmittelee kuin me. Mutta aika mukavaahan tämä on että nauttikaa. Toivottavasti mennään jouluun näin ja sitten saa pikkuhiljaa alkaakkin jo lämmetä kevättä kohti. Ihmisten taudit ovat mitä ovat ja useimmat eivät juurikaan kansakuntaa pahemmin hetkauta. Lisäaineita hiukan vähemmän niin sillä jo päästään aika mukavaan kuntoisuusluokkaan ja hiukan ulkoilmaa homeisten pirttien vastapainoksi. Toloppakin nikuttaa vekkariaan melkein vuorokaudet läpeensä niin jos ei ala joku pian vaivaamaan niin johan onkin sitkeä kuivan kesän orava.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 79)