Keskustelut Metsänomistus Susi metsänomistajan apulainen

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 104)
 • Susi metsänomistajan apulainen

  Vuosi pari sitten asettui susilauma alueellemme, ainakin 8 sutta siinä on. Varmuudella ainakin kymmenkunta hirveä lahtasivat tuohon aika pieneen alueeseen nyt talven aikana+ ne mitä kukaan ei löytänyt. Yhtään metsästäjien koira eivät tappaneet vaikka hirviä pyysivät normaaliin tapaan. Ei voi enää paljon parempaa ystävää luonto tarjota metsänomistajalle kuin susi säätelemään hirvikantaa.

 • pihkaniska

  Voisko asiaa paremmin ilmaista.

   

  Tuppaa vaan nuo sudet meidän alueelta ”katoamaan”

  Lenkopetäjä

  Se on vaan sudella näläkä senki jälkeen ku viimenen hirvi syöty.vaan eipä se semmosia rassaa jotka vaan omaa persettä ajattelee

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Missä päin on näin onnellinen yhteiselo?

  jees h-valta

  Siihen viimeisen hirven syöntiin kuluu kyllä satoja vuosia tällä susimäärällä suomessa.

  Lenkopetäjä

  Ja se että yhtään hirvikoiraa ei oo tapettu on vaan tuuria.ei ne sujet näläkää tarvi koiran tappamiseen vaan se tapetaan kilpailevana lajina reviiriltä pois

  Lenkopetäjä

  Ehkä Jesse sielä teijän kulmilla voi mennä vuosia mutta tuskin satoja

  Lenkopetäjä

  Esim.lapuan naturalis on oikia lääke hirvitihentymiin ei ylisuuri susikanta.

  Jätkäpätkä

  Eihän se lenko pohjois-pohjanmaallakaan 5 vuotta sitten ollut susia montaakaan vaan jostakin tuli ja lauma syntyi. Kaikki sudet eivät tapa koiria, toiset taas heti. Tuosta ovat pieneltä muutama kilometri kanttiinsa alueelta harventaneet ylisuurta hirvikantaa ja syy siihen miksi tuohon tulivat on se ettei se lapualainen lähde sieltä piipusta, kaikenlaista naaraiden kasvattajaa toisten malilla löytyy. Kun eväs loppuu, uivat tai kävelevät sillasta toiselle puolelle jokea, on tyhjää reviiriä ja hirviä ja peuroja löytyy taas syötäväksi.

  Lenkopetäjä

  Susi on susi se ei siitä muutu.taitaapi jätkäpätkä olla ihan naapuriseurasta jutuista päätellen

  jees h-valta

  Kyllä tosi on että sudet ruuan perässä kulkevat ja sitä kyllä piisaa. Kun hirvet joskus tulevaisuudessa vähenee on peura-ja kaurismarkkinat vielä edessä. Kun niitä pitää oikein lisääkin vielä istuttaa. Metsästäjät ovat kannansäätelykyvyttömyytensä näyttäneet. Nyt on susien aika näyttää pystyvätkö parempaan. Ja siinä olisi reilua jos niitä ei jahdattaisi vaan annettaisiin työrauha. Vain ylensyöneet saa lopettaa jos ei jaksa enää.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 104)