Keskustelut Metsänomistus Susi metsänomistajan apulainen

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 104)
 • Susi metsänomistajan apulainen

  Vuosi pari sitten asettui susilauma alueellemme, ainakin 8 sutta siinä on. Varmuudella ainakin kymmenkunta hirveä lahtasivat tuohon aika pieneen alueeseen nyt talven aikana+ ne mitä kukaan ei löytänyt. Yhtään metsästäjien koira eivät tappaneet vaikka hirviä pyysivät normaaliin tapaan. Ei voi enää paljon parempaa ystävää luonto tarjota metsänomistajalle kuin susi säätelemään hirvikantaa.

 • Kalle Kehveli

  Jos ei älyä pitää elikoitaan aitauksessa, antaa susien syödä ne. Samoiten koiran kanssa.

  arto arto

  Luuletko tosiaan että naudat ja muut eläimet kulkee vapaana…..Kyllä ne aitauksessa on. Taidat olla vieraantunut maalaiselämästä totaalisesti.

  jees h-valta

  Kalle voisi hiukan rauhoittaa provosointi-intoaan. Tuolla menolla olet räksöttävä pelle.

  6 m3 6 m3

  ”Kalle voisi hiukan rauhoittaa provosointi-intoaan. Tuolla menolla olet räksöttävä pelle.’

  Neuvooko tuossa muna kanaa, vai kanaemoko komentaa poikastaan?😂

  Tutkija Jalakanen se vaan kattelee karttoja joita Luke julkaisee, mettäpetrasta, ne kertoo jotain muttei totuutta. Minne häviää peuran vasat? Karhun, suden, ahman ja ilveksen /ceeseen.Vasomisalueet ammottaa tyhjyyttään.😩

  No onneksi ne sudet on muuttaneet länteen ja Savoon, Savossa sudet vaan kuolee poliisin luotiin kun taajamaan eksyy. Totaaliset vellihousut siis löytyy Savosta.😆

  mettämiäs

  ”Jos ei älyä pitää elikoitaan aitauksessa, antaa susien syödä ne. Samoiten koiran kanssa.”

  Harvinaisen älykäs kommentti; taas Kalle todisti vanhan viisauden eli ei tarvitse kouluja paljoa käydä, jotta osaa toisia neuvoa…

  Kehvelin kohdalla tulee mieleen samat ajatukset kuin Jätkän kanssa aikanaan; ei kukaan tosissaan tuollaisia kommentteja ”lauo” vaan ihan piruuttaan tällaisilla palstoilla…

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Miten kuusmottinen korjaisi uhanalaisen metsäpeuran tilannetta? Susi ja etenkin ahma ovat myös uhanalaisia. Ilveksen ja karhun kantaa voisi ehkä harventaa metsäpeuran elinalueilta, mutta täällä etelässä ilves on erittäin hyödyllinen peto.

  arto arto

  Savossa sudet vaan kuolee poliisin luotiin kun taajamaan eksyy. Totaaliset vellihousut siis löytyy Savosta……Älä yleistä meillä luvalliset sudet kuoli salolle viimeinen kaatui 250m päästä turvesuolle oli 7 lauma kyseessä. Sitä edellinen erämaahan likin asutus oli 5km päässä.

  Tolopainen

  Milloin metsäpeurasta on tullut uhan alainen. Tuossa keski-Suomessa niitä on tuhat kappaletta, kun sinne 70-luvulla tuotiin muutama. Mihinkä noitakin enemmän tarvitsee. Nehän ovat vain petojen ruokaa, ei niitä saa edes metsästää eikä viitsikään.  Lihakin  haisee niin kuselle, että jos palan  laittaa uuniin koko mökin joutuu evakuoimaan, niin karmea haju siitä leviää.

  MJO

  Miksi kaupungeissa ei saada petokorvauksia? Missä tasa-arvo?

  Mitä tuhoja ne tekee siellä? Ituhipeille rahaa kannabis viljelyyn, että jaksavat puolustaa susia?

  Metsänmies

  A. Jalkanen:”Susi ja etenkin ahma ovat myös uhanalaisia.”  Mikä sutta ja ahmaa uhkaa? LUKE:n mukaan ahmakanta on kavanut erittäin voimakkaasti viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana. On nyt noin 270-300 yksilöä. Susikanta on suunnilleen samoissa luvuissa. Sudella ja ahmalla ei ole ihmistä lukuunottamatta juurikaan vihollisia. Ahmaa tuskin salametsästetään, tai korkeintaan poronhoitoalueilla yksittäistapauksia. Suden asema taitaa olla tällä hetkellä huonompi, mutta en pitäisi sitäkään uhattuna lajina.

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 104)